На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И ние в края на Септември не видяхме костенурките,но на плажа гнездата бяха оградени и даже видяхме няколко мънички умрели душички Rolling Eyes
С голямо удоволствие бих отишла отново на Закинтос Heart Eyes
Ние също пътувахме с кола,взехме пътя на веднъж без проблем Peace

# 586
Хайде и аз да започна така  Mr. Green:
Изминати почти 3 200 км.
Дни - 16
Хотели - 9 броя
Острови - 3 бр. Хидра, Спецес и Елафонисос
Плажове - ...
Градове -...
Археологически обекти - ....

Пфу на кой му пука за статистиката  Joy hahaha hahaha hahaha hahaha
Извън шегата по горе ...Пелопонес е уникален, многолик, ту гол и чукарест, ту покрит с пинии и други иглолистни и маслини, миришещ на треви и билки, обвит с древна история, с безброй завоести и тесни пътища, уникални плажове(наистина уникални), храната (3 кг. + съм), най-добрия зехтин и маслини, хората.... и Мани, ах Мани...

Моят мъж заключи накрая..."не само, че никога повече няма да отида в България на море, но и в Северна Гърция няма да стъпя. Това там на север не е истинската Гърция."

# 587
  • На земята, която е всъщност звезда.
Колко часа е до Закинтос? Там ферибот има ли и колко е пътят до ферибота и отделно само на ферибота?

# 588
  • София
Вселена, фериботът до Закинтос се хваща от Килини. Разстоянието от София до Килини е около 850км, за колко време ще го минете зависи от вас и от това колко пъти ще спирате. Фериботът пътува около 1час.

# 589
zaiobaio  Къде е този пътепис, ако е възможно да се прочете ?
В тази тема нищо не откривам.

Има линкове някъде по-напред из страниците, но и аз не знам дали ще го открия  Rolling Eyes. Ето историята за Закинтос - http://sunnywanderer.wordpress.com/2013/09/02/swimming-turtles-zakyntos/. А иначе в блога има още доста пътеписи от Гърция (и от други страни, разбира се, а колко още има да пишааа....).

# 590
  • някъде ... тук ...
Аз си го намерих в подписа ти, zaiobaio Simple Smile
Зачетох се и ми харесаха Hug

# 591
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, фериботът до Закинтос се хваща от Килини. Разстоянието от София до Килини е около 850км, за колко време ще го минете зависи от вас и от това колко пъти ще спирате. Фериботът пътува около 1час.

Ясно.  Peace

# 592
То хубаво че пътува един час ,но поне информативно колко е за кола и пътник.

# 593
То хубаво че пътува един час ,но поне информативно колко е за кола и пътник.

За цени тук можеш да си провериш:

http://kefalonia-information.forth-crs.gr/english/npgres.exe?PM=BO

# 594
  • София
Bliss,ние също отдавна сме зачеркнали северна Гърция.А моят мъж,след нашето пътешествие из Пелопонес заключи,че това е "другата Гърция"(нашата) smile3521
Надявам се да се връщаме там,отново и отново...не мисля,че ще ми омръзне  PeacePraynig

# 595
Имам малко специфична молба, преди 10-тина дни спряхме в Неос Мармара да хапнем в един ресторант срещу плажа, ядохме страхотна мусака Simple Smile На стената имаха като картини сложени рецептите, ама кой да се сети да снима........... Случайно някой да има рецептата на тази тяхна мусака? Simple Smile

# 596
# 597
# 598
  • София
Ако ми кажете сега как да убедя аз моя да пътува толкова далече, освен да се упражнявам и аз да го закарам Wink)

# 599
Ако ми кажете сега как да убедя аз моя да пътува толкова далече, освен да се упражнявам и аз да го закарам Wink)

Хаха, мен ме мъчи същия въпрос, с тази разлика, че аз не мога да се упражнявам, щото не съм шофьор. Ако измислиш успешна тактика, споделяй !!

Общи условия

Активация на акаунт