АСТМАТА - тема 28

• 56 097
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Ели , пиши какво е казала Переновска за вас. Защо не включат АБ - питай и за това. Да пуснат едно ЦРП за всеки случай . Аз бих искала това .

# 136
  • Sofia
Аз от кърмаческото в Александровска също съм доволна, отношението също ми хареса. Много ми харесаха двама доктори от интензивното - категорични в мненията си, което ми вдъхваше спокойствие, особено докато чаках потния тест. В крайна сметка от Токуда ни изписаха със спазъм, който го мъчи още 2 седмици, а от Александровска - здрави.
Дано има добри новини от Ели. 

# 137
  • sf
Момичета, знам,че сте на друга вълна, но аз да си покажа първокласника  Mr. Green
https://www.facebook.com/victoria.atanasova.3/media_set?set=a.10 … 828998&type=1

# 138
Момичета, знам,че сте на друга вълна, но аз да си покажа първокласника  Mr. Green
https://www.facebook.com/victoria.atanasova.3/media_set?set=a.10 … 828998&type=1
На добър час!!!!!!Да му върви във всичко и да е много, много здрав!!!!!!!!  Hug Hug

# 139
На добър час на първокласника!!!

# 140
Нас утре ни изписват от болницата.Не,че е излекуван спазъма,но поне през деня го отпуска за по 3-4 часа.След дълго умуване и прегледи решиха,че имаме психогенно провокирана астма.Детето много силно се влияело от емоциите и затова не му минавало.Казват,че като го изпишат щяло да му мине.Според мен не е така,но те са лекарите.Никога не се е тревожел от спазмите си,дори ги премълчава и чака аз да го забележа.Да се надяваме,че наистина ще отшуми от самосебеси.Не разбирам как е възможно да му свирят денонощно гърдите и това да е от притеснение.Някой ималли е такъв случай?

# 141
  • sf
 ooooh! Ели, не знам какво да кажа. Как така го изписват без да знаят какво му е, без да е излекуван? На мен ми се струва,че си измиват ръцете и искат да се отърват.
Споменаваната Переновска какво каза?

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 17:51 от donsita

# 142
  • Sofia
Олелееее, думи нямам. Как така? Те хубаво да се отърват, ама ако детето вземе та се влоши, в тях ще търсят отговорност все пак.

# 143
  • BG
Eли, ще ти кажа при моята дъщеря за подобен проблем. Преди две години както стояхме на терасата да гледаме един проливен дъжд, не знам от влагата или от нещо друго изведнъж се изкашля все едно се е задавила с нещо и каза, че не може да диша, но тогава дори си дишаше около една минута на пресекулки. Аз пръснах вентолин и флекотид, доста се бях изплашила но всичко отшумя почти веднага , обаче тя много се изплаши и се почна едно " имам проблем с дишането" през ден, дори по два-три пъти на ден. Водих я тогава на няколко лекари, нейната, която я лекува от години каза, че е психологичен проблем и че няма спазъм, но първите няколко пъти като я водих да я чуят на спешния кабинет имаше лек спазъм, даже и един урбазон отнесе тогава, като и го биха и излязохме от кабинета след две минути ми каза " колко е хубаво да може да диша човек", нещо от този сорт беше. Но спазъма отмина, а оплакванията и за "проблема с дишането" ги има и до днес, понякога сами отшумяват, понякога се налага да пръскам вентолин. Тогава толкова се бях притеснила, че дори хванах автобуса и я заведох чак в София при д-р Филчев.
Дано се разбра нещо от обърканото ми обяснение. В крайна сметка  и аз сега се убеждавам, че е психологичен проблем, но при нея се появява дори и без спазъм , само като задух, явно породен от страх и притеснение. Обаче при вас щом има на лице и спазъм не знам дали е възможно да е психогенно провокирана астма, нямам представа.
Не  знам какво ще кажат другите съфорумки, но можеш докато сте в София да се консултираш и с друг пулмолог, въпросния д-р Филчев, на мен ми направи добро впечатление, отдели ни половин час  да ме изслуша, направи ни ФИД и ми даде някои насоки.  Или някой друг специалист, който е споменаван с добро в темата. Това ми идва на момента като вариант да се открие и реши проблема.

# 144
Ами д-р Переновска е казала,че е астматичен спазъм,който не може да се повлияе заради страхът на детето.Според мен всяко дете,на което му е трудно да диша иима спазъм,малко или много се страхува,но това не пречи на лекарствата да си свършат работата.А и като слуша всички да се чудят и да се маят,защо не му минава и как постоянно свири е нормално да е притеснен,все пак не е бебе и разбира.Нейние съвет е да отидем на психолог,който да му помогне да приеме астмата и да не се страхува от нея.Но той си я е приел и до сега не е имало проблеми с паника от негова страна.По скоро ние се панираме като стане нещо.Изписват му  пулмикорт на помпичка и вентголин за вкъщи.

# 145
Нощен гост и дъщеря ми при по- влажно време започва да кашля.
 В каква държава живеем само- как ще изпишат детето без да се оправи  Shocked Close
В Трявна сме отседнали в хотел Панорама- намира се точно зад болницата и е много изгоден за 7 седем дневен пакет със закуска и вечеря за човек платихме 205лв. Чувала съм, че септември и октомри има ефект, но доколко е вярно ще видим. За процедурит: солукс- светлина която се пуска над главата за нослето (как го обясних само) и магнити, които се поставят под кръста за имунната система така го обясниха на мен. Ако ви интересува нещо друго питайте.

# 146
Аз мисля да заведа децата скоро в Трявна за няколко дни,но малко се тревожа с този спазъм.Обаче и училището почна и не искам да изтърва занятия,че е третокласник и не знам.

# 147
  • BG
Aз съм оставила у-щето на второ място, даже днес не я заведох на откриването на уч. година и мисля да и взема бележка за една-две седмици да се позакрепи вкъщи, че преди 4 дни ни изписаха от болницата.
За процедурите искам да си споделя нещо, което нашата докторка ми каза- не се правели в "остра форма" , а другата, пък  каза, че не пречело, иди ги разбери кое  е истина и кое не. Аз първата година ги правех в Трявна, обаче след десетдневно издивяване в това градче вече ги правя в нашата болница към края на август, имаше ефект досега, но тази година ги спрях след шестата нагревка, че нали уж не трябвало, а и влязохме в болница и се провали профилактиката ми.
Ели, моята също ходи на психолог, но аз май по-добре и повлиях от психоложката, какви ли не глупости измислях да я разсея и разсмея.

# 148
donsita, на добър час!Голям чаровник! Heart Eyes

Момичета, ще ходим на консултация при пулмолог в четвъртък. Хриси трета седмица кашля и личната каза да изчакаме с антибиотика, защото може да иска да й направят измерване.Някой може ли да ми обясни повече? Praynig

# 149
Момичета, знам,че сте на друга вълна, но аз да си покажа първокласника  Mr. Green
На добър час  Peace Много е чаровен  Wink
Ели , аз съм така - като се притесня и ме свиват гърдите , започвам да дишам трудно , болят ме чак , немога да се изкашлям .  Така протича спазъмът при мен .

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 08:10 от klem4e

Общи условия

Активация на акаунт