АСТМАТА - тема 28

• 56 461
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • тук и там
Включвам се и аз отново.След едно лято без боледуване и спазми,от снощи картината при нас е същата-вече три години,все така...Вчера започна да кашля,снощи повръща,днес продължава със кашлицата и повръщането,загуба на апетит и т.н.Моята дъщеря не може да повръща само секретите и храчките и за това повръща направо всичко.На почти пет години-тежи 15 килограма,защото цяла зима е в такова състояние.Натрових я от лекарства,само увеличаваме дозите и ефект не виждам.На Фликсотид  е -250 мкг на ден,Монтелукаст,Назонекс в носа,Ксизал капки-допълнително пие сироп със ехинацея и витамини също.Един месец пробвах и допълнително хомеопатия-ами не виждам кой знае каква промяна.Мисля да сменим пулмолога-все пак три години са това-освен да увеличава дозата на лекарствата,друго май не прави.Не съм сигурана че въобще  лекарствата и помагат-но не ми стиска да ги спра и да видя дали наистина е така....Пробвала съм лятото-но тя така или иначе през лятото не боледува и се чудя дали не тровя напразно детето си Sad

# 391
  • Пловдив
Може да не е тук мястото,но искам да попитам -при бронхиален спазъм е изписан Вентолин сироп-колко време след първия прием може да се успокои дишането?

# 392
  • sf
От години не съм давала сироп Вентолин, но мисля,че трябва поне 2-3 приема ,за да има ефект, но може и да бъркам  Thinking  При всички положения с инхалаторния настъпва по-бързо подобрението, а и той не натоварва сърцето. Защо е на сироп?

# 393
Budiko, защо сироп? По принцип го изписват само, когато няма възможност за инхалации. Той действа по-бавно .

# 394
Здравейте момичета, за съжаление и аз се включвам във Вашата тема. На дъщеря ми, която е на 1 г и 2 м й поставиха диагноза бронхиална астма. До сега е получавала три пристъпа, все при вирусно разболяване. Третия път беше в неделя и ни приеха за първи път в болница, от където днес ни изписаха. Лежахме в Токуда, където и ни поставиха тази диагноза. Др Петрова ни препоръча лечение с инхалации с флексотит, но мисля преди да почна лечението другата седмица да ида на второ мнение при доц. Переновска в детското отделение към Александровска болница. Много ми е притеснено за малката ми бонбонка. Много се надявам да го израсте и да не боледува. Записвам се да ви следя и ще се включвам с някои други въпроси от време на време. Сега се чудя при тази диагноза, дали има право поне на детска градина, защото иначе нямаме точки да се класираме. Вие запознати ли сте?

# 395
По принцип деца с Телк са с предимство, до колкото зная. Но трябва да има ТЕЛК - решение, само диагнозата не им е достатъчна.

# 396
Аз днес ходих и купих здравната книжка. ЛЛ-то я нямаше та сестрата я попълва и изписва лекарства. Питам я как стои въпроса с диспансеризирането и тя ми казва за кво да го диспансеризирам. Да си пиел лекарствата и това. Аман вече от необясняващи и вечно изнервени здравни служители. Все са криви и кисели и все света им е крив.  Значи д-р Кахтан му изписа на детето лекарствата обаче аз искам да е на диспансер сина ми при един лекар от 5-та Градска болница който работи в детското отделение. Май ако му открия телефона ще му звъня  да го попитам.

# 397
Не всеки лекар води диспансер
Диспансера дава право на 4 прегледа годишно
Ние отдавна не сме на диспансер по една или друга причина
На 3 месеца взимаме рецепта от джи пи то и това е

# 398
  • sf
kimmy , ти си говори с доктора от 5та Градска , твоята ЛЛ не ти трябва за диспансеризацията .

# 399
  • Sofia
Сега се чудя при тази диагноза, дали има право поне на детска градина, защото иначе нямаме точки да се класираме. Вие запознати ли сте?

Директорите могат да приемат деца с хронични заболявания. Не знам точно какви документи се изискват, но едва ли са кой знае какви, защото това често е задна вратичка за прием на здрави деца. Ако моят син не успее да влезе по общия ред, ще опитам по въпросната точка 2.2.4 На нас обаче това ни е много далечен план. Нашите деца май са най-близки по възраст в темата, моето дете е почти на 11 месеца и досега е имало 5 спазъма.
Аз тъкмо се похвалих, че този път изкарахме без спазъм вируса, и от вчера се с ужасна хрема и кашлица Tired

# 400
Сега се чудя при тази диагноза, дали има право поне на детска градина, защото иначе нямаме точки да се класираме. Вие запознати ли сте?
Говори с директорката какви документи иска за прием. Със сигурност астмата е в списъка за прием на деца с хрочнични проблеми.

# 401
  • Plovdiv, Bulgaria
Искат решение на ТЕЛК,но имайте едно на ум,че тогава детето се бори с всички други деца със заболявания за две места(толкова са отпуснати за всяка група).Лошото е ,че за различни заболявания.дават различни точки и в един момент може да се окаже,че е по-добре да кандидатсва без Телк.Малко завъртяно стана,но рано сутрин не ме бива много в приказките..

# 402
  • Sofia
Не съм чувала за ограничение за прием на деца по т. 2.2.4. В правилата също не пише такова нещо. Специално за ТЕЛК не знам как стоят нещата, но за деца с хронични заболявания давам пример. Имаме приятелче, прието без да е болно, какво остава да е с ТЕЛК. Познавам и две деца приети заради някаква по-особена езкема на дланите и атопичен дерматит.
В сайта на ИСОДЗ може да се види по тази точка колко деца са приети във всеки набор. В нашата градина има 14 деца с хронични заболявани в две групи за набор 2010 например. В яслената група вече са 5. Набори 2009 и 2008 са по 11 деца.
" Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в ОДЗ и ЦДГ съгласно действащата нормативна уредба. Децата с хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в детските заведения."

# 403
Благодаря ви момичета. Ще ида до градината и ще проверя какъв е реда за прием. Нека на всички по-бързо да ни оздравеят дечицата.

# 404
  • Пловдив
когато в петък бяхме на преглед детето беше с учестено дишане към 35 броя в минута ,но лекаря каза че няма спазъм,но има изострено дишане,и можел да направи спазъм,и затова изписа Вентолин таблетки даже,но му казах че имам сироп,Ериус ,и АБ.
Вечерта дишането на моменти беше към 40,и му дадох Вентолин,след 6 часа още веднъж дадох,но нямаше никакво подобрение.
Детето ми не е правело сериозни спазми.,но въпреки това често прави такива макар и леки.И винаги педиатъра е предписвал сироп,може би защото не е било сериозно положението.Няколко пъти с хомеопатия е минавал,но сега се оплескаха нещата.
Взъможно ли е дишането макар и бързо и повърхностно да не е от спазъм,а просто от бронхита,и възпалението и затова ВЕнтолина да не помага newsm78

Общи условия

Активация на акаунт