Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 9

• 91 884
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Може жената да не лъже  Peace Просто вече ме друса параноята, защото бях подведена от писания и много съжалих, че съм се доверила на сляпо.  Peace Пак прочетох постовете, Бъчваров не и е правил инсе, а са ходили за спермограма, така че може аз да бъркам. Извинявам се за което, пък и е крайно време да си гледам моя случай, защото и аз самата съм цъфнала и вързала. Извинявам се за спама, но исках да го напиша.  Peace

# 631

Някои хора просто искат да си заврат главата в земята и не приемат чуждо мнение, самонавиват се в убежденията си - дано да не последват нашата съдба!

Не! Просто някои хора имат различен от Вашия опит...Бих казала, че същото важи и за Вас, само че с тъмна окраска...Вие също не искате да повярвате в различните от вашите убеждения  Peace Факт е че не всички споделят Вашата съдба, но също така е факт, че никой не е застрахован. Едва ли не сте била информирана за рисковете...или може би лекарите в Щерев са имали лично отношение към Вас и са искали точно Вас да осакатят...Голяма конспирация...

# 632
  • София
 Здравейте, момичета! Sad От скоро съм пациентка на д-р Тимева и ме интересува някоя от вас , която е правила при нея оперативна ларароскория плюс оперативна хистероскопия( т.е 2 в 1) - колко точно струват общо и двете ??? Минават ли по здравна каса ??? Има
ли някаква отстъпка при положение, че се правят и двете наведнъж??? Вчера на УЗ се видя наличие на хидросалпингс и полипи в маточната кухина и  д -ката ми назначи ХСГ, за да потвърди диагнозата.......Ние с мъжа ми питахме на касата, от там не успяха да ни отговорят точно и ни пратиха при старшата сестра , която не беше също сигурна и каза , че ЛС-1075лв. по здр.каса ,  #Crazyхистероскопията не можела да мине по здр.каса и за това -880лв.  #Crazy, т.е едното , ако мине по здр.каса , е за сметка на другото , во решението било на д-ката как ще ги запише и двете по документи.Затова много моля момичета , които са си правили при нея и двете операции , да обяснят , как седят нещата в действителност, за да знаем колко пари да съберем. Rolling Eyes
Благодаря. Sad

# 633
Момичета, копирам си поста от другата тема. Бих искала да знаете какво се случи и внимавайте! Благодаря за подкрепата ви!
"Момичета, здравейте, благодаря ви за подкрепата.
Отстраниха десния яйчник и тръбата. Миналата седмица овладяха възпалението и ме изписаха с изричното предупреждение, че едва ли не през ден трябва да ме преглеждат и че най вероятно няма да се разминат нещата. В понеделник пак започнаха болките, обадих се на лекаря вечерта, който каза веднага сутринта да съм в болницата.

При прегледа яйчника беше станал 12 см. Спешна операция. Оказа се усукан и се пълни с кръв, вероятна причина хиперстимулация. Вчера ме изведоха от ренимация, днес съм в отделение то вече.
Момичета, миналата седмица дойде докторка от Щерев да провери как съм, защото Юнакова се притеснявала ?!? За мен и тя се кълнеше, че не съм за операция! Казва се Магунска или нещо подпбно. Юнакова даже не смее да ми се обади. Ето колко са компетентни. Но резултата е този- вече съм с 1 яйчник. Тези "лекарки" осакатиха млада здрава жена.

# 634
Момичета,добро утро!
Снощи се прибрах от София,след посещение в "Щерев".При доктор Юнакова.
Не искам да обидя никого,но такова претупване на прегледа беше,че съжалих,че съм била толкова километри.Отиваме с мъжа ми,тя -кажете..Разказваме ние,показваме цялата папка с документи ,с изследванията ни.Тя ги разгледа,прочете ги набързо,и ми заяви,да продължаваме да се мъчим с опитите за естествено забременяване.
Нищо,че съм на възраст ,на мъжа ми спермограмата е не особено хубава,имам 2 спонтанни аборта,и от две години не мога да забременея.
Никакви коментари,само съвет да си проследявам овулацията  с тестове или фоликулометрия.
И това съм го правила. Thinking
Питахме я няма ли нужда от нови изследвания,от нова спермограма,тя нищо не каза.
Каза ми само,че съм над 35 години и работата ще бъде твърде измъчена.
Вече не знам къде да отида?

# 635
  • София
Момичета,добро утро!
Снощи се прибрах от София,след посещение в "Щерев".При доктор Юнакова.
Не искам да обидя никого,но такова претупване на прегледа беше,че съжалих,че съм била толкова километри.Отиваме с мъжа ми,тя -кажете..Разказваме ние,показваме цялата папка с документи ,с изследванията ни.Тя ги разгледа,прочете ги набързо,и ми заяви,да продължаваме да се мъчим с опитите за естествено забременяване.
Нищо,че съм на възраст ,на мъжа ми спермограмата е не особено хубава,имам 2 спонтанни аборта,и от две години не мога да забременея.
Никакви коментари,само съвет да си проследявам овулацията  с тестове или фоликулометрия.
И това съм го правила. Thinking
Питахме я няма ли нужда от нови изследвания,от нова спермограма,тя нищо не каза.

Каза ми само,че съм над 35 години и работата ще бъде твърде измъчена.
Вече не знам къде да отида?

О, сменяй лекаря - запази час при друг, ако искаш и при доц. Щерев иди, но се чака повече. Може и клиниката да смениш.
Но действай бързо, ако нямаш късмет като мен има да те мотаят.

# 636
Да,наистина избери друг.Нямате време за губене.Цветна снимка не спомена дали си правила-и къде си я правила... това е най важното!Аз правих една в държавна болница със стара апаратура а после в Щерев нещата се оказаха необратими когато реших  да я повторя.
Успех!

# 637
I love, смени лекаря за начало и после мисли за друга клиника. Аз съм при Ганева, на бая години и с изчерпан резерв, но никога не чух от нея - няма шанс, няма да стане.
Скрит текст:
в началото отидох за консултация и при Тимева - не бих препоръчала, не ми се понрави отношението към възрастта и нивата на хормони. 

# 638
Mega77, не знам какво да кажа, освен че много силно ти стискам палци след този ужас вече всичко лошо да е зад гърба ти, бързо да да се възстановиш и много скоро да гушкаш рожба, това е смисълът заради който търпим цялата мъка.

Колкото до болницата...доста съм объркана. По време на всички манипулации, които изкарах там видях друго, бяха много грижовни, внимаваха за всеки пациент, когато ме приеха по спешност с прокървяване в ранни седмици всеки ден ме гледаха. Имаха единствен пропуск че не се пусна едно изследване което е било важно, но...слава Богу нещата приключиха успешно. Искам да кажа че бяха супер грижовни до педантичност целия персонал, затова ми е трудно да повярвам, особено Коновалова - по загрижен за пациентите си лекар на бях виждала.

Ще ти кажа аз на твое място как бих постъпила - в случая по скоро като съвет ако  някай попадне там в такава ситуация. След като проблем се е получил след процедура при тях и примерно Юнакова ми обяснява че нищо ми няма а ме боли зверски, щях да вдигна скандал и да настоявам за консилиум начело с доцента! Имат такава практика, моя позната също  роди там и каза че преди две години при закучило се раждане са се събрали през нощта цялата клиника начело с доцента.  При всички положения щях да изляза и да отида на преглед най-малко на още две места, особено ако чуя че трябва да се прави операция с отстраняване на яйчника. Дано да са били прави лекарите в ТК, но като цяло има ужасни отзиви и за компетентността на лекарите в тази болница.  Съветвам всички пациентки на Щерев ако изпаднат в подобна ситуация да вдигат шум и да си търсят правата, това там действа! И ако действително Юнакова си е позволила подобно безобразие, ще й излезе през носа.

Ще следя за хубави новини от теб  Hug Бързо да се оправяш и скоро да успееш. И много се радвам че си решила да предприемеш действия. Ако наистина лекар от тази болница е направил това което разказваш, няма място там и трябва да си понесе последствията. Казвам го точно защото много харесвам клиниката и имам само прекрасни спомени, искам да си остане такава.

# 639
I love love, запиши си час при доктор Ганева или Коновалова. Отиди с подготвени въпроси, искай отговор защо са се получили проблемите до тук, как да се установи какви са точно - с какви изследвания. Ако не си пускала, при всички случаи настоявай за ЦС, тромбофилии, имунологични, гентични и щитовидни панели изследвания. Плюс дежурните хламидии, микоплазми, уреаплазми и т.н.

Като излязат ще обсъдите. Но те съветвам да настояваш за план и стройни действия, не губи време защото става все по-сложно, успех  Hug

# 640
Здравейте,отново Simple Smile
При Юнакова отидох подготвена-с пълна папка изследвания-като започнем от ТСХ,направено предния ден,спермограма,хламидии,генетични,НК клетки,тромбофилии,инхибин Б,анти мюлеров хормон, и какво ли още не.Тя ги прегледа,прочете ги.
Понеже в момента единствено само ТСХ-то ми е малко извън нормата,каза да го вкарам в норма до 2,5,и да продължавам с опитите за забременяване по естествен път.
Понеже мъжът ми е с не особено добра спермограма/тератозооспермия/се надявахме,че тя ще ни предложи да направим нова такава,даже и намекнахме,но тя не каза нищо.
Каза да изчакаме да мине лятото,и тогава да отидем  пак.
През това време ми предложи да проследявам с тестове за овулация,или с фоликулометрия овулацията си.Казахме й,че това сме го правили-за тестовете  Rolling Eyes
Само фоликулометрия не съм правила,но и това ще направя.
Мисля,че това не е достатъчно обаче. Sad
Юнакова излъчваше лека досада/поне така ми се стори,може и да е била уморена/.Някак си обаче не и се занимаваше с мен-при все,че имам едно дете,къде ли съм тръгнала?
Нищо,че имам два аборта след това..
Никакъв  съществен план за действие не ми предложи,а мен ме притеснява,че годините напредват.
Каза ми,че имам още една година за опити,защото след 38 години,ставали много измъчени нещата.
И сигурно си е така Sad

# 641
I love love, добре е, че сте направили толкова много изследвания. Но какви са стойностите на инхибина и АМХ то, все пак? И не каза защо сте се отказали от Плевен.

# 642
AMH (анти Мюлеров хормон)   2.48   ng/ml   1.00-6.80 ng/ml
Inhibin-B   4.2   pg/ml   40-200
Toва са резултатите от тези изследвания.
Направени са по препоръка на доц.Конова в Плевен.
Спермограмата е направена също там.
Не съм се отказала от Плевен.
Според мнението на д-р Рилчева,която се занимава с мъжкия фактор,не мога да забременея по естествен път.Конова ми написа едно заключение,без да ми коментира спермограмата и АМХ/Инхибинът,а гледа само генетичните,тромбофилиите,и Нк-клетките.Нейната препоръка беше да пия аспирин протект/пия/ и Триовит.Нищо повече.А ако настъпи бременност,за профилактика да си поставям Фраксипарин.Това е.Друго нямаше.
А бременност така и не настъпва.

# 643
  • Млечния път
Ай лъв лъв,
д-р Юнакова е наполедък доста уморена покрай силно увеличилия се брой на пациентите си, но тя по принцип е и доста въздържана, както и не спесяваща нищо, ако има нещо за казване. От темата за Малинов виждам нещо подобно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=842804.120;topicrefid=20 що се отнася до ин витрото и мъжкия фактор - РРР "На мен Семерджиева ми каза, че в топлите месеци успеваемостта на инвитрото е по-ниска." и Лилка Н: "Има  успели и през летните месеци.Единственото, с което си обяснявам думите на д-р Семерджиева, е че евентуално при мъжки фактор горещините биха се отразили зле на спермограмата.". Успех и не си го слагай на сърце, не е лично отношение!

# 644
Ами отношението ,както ще да е..-не е била груба,но просто май не съм от нейната таргетна група.Беше незаинтересована от мен като пациент.
Аз не отидох до София,само за да ми разгледат изследванията,а да ми кажат направо какво да очаквам,или не,и какво мога да направя в случая.
Такова нещо нямаше.
Дори нова спермограма не пожела да направим.

Общи условия

Активация на акаунт