Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 9

• 91 896
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
При толкова висок преди трансфер прогестерон и надраскване не помага. На практика лигавицата просто не е годна за имплантация. Лекарите прекрасно знаят това,но не искат да отнемат надеждата на пациента. Понякога разправят и чудеса ставали.

# 16
 Hug успех на всички

# 17
  • Italia
Записвам се и аз. Успех на всички Hug  bouquet

# 18
Вилили, съжалявам за резултата Sad Много прегръдки  Hug

# 19
Сори, пуснах отговор на опашката на другата тема, ама който не чете  Simple Smile

# 20
Здравейте и от мен.
 Hug

# 21
Здравейте и от мен.
 Hug

Хайде мила, скоро да пишеш по отчетните!Махай се вече от проблемното! И мен ме взимай с теб Wink

# 22
Аз понеже не обичам да се мотам и да си губя времето,днес вече бях при Юнакова да си изясним нещата.
Оказва се,че тоя прогестерон който аз виждам в резултати се преобразувал в други мерни единици и всъщност ми бил 2,15,което при моя брой фоликули  бил нормален.Странно ми се стори ,но може и да е така,нямам представа.
Попитах поне 3 пъти трябва ли да изследваме нещо друго преди ЗЕТ-а,каза че няма какво.Мисля,да направя едно надиране на ендометриума.Не може да навреди,а 50 лв съм ги дала навсякъде.
А иначе аз като цяло съм доволна от лекарката си по отношение на инициативност.След първият неуспешен опит,тя ми каза,че иска да направим лапароскопия,имунологични,да отида на ендокринолог,че ще правим ко-култивиране и ще сменим препарата за стимулация,защото аз много държах да има ембриони за замразяване.В резултат на това ,всичко направено даде резултат.Като започнем от ТСХ-то ,минем през леко завишени НК и стигнем до големите ремонти при лапароскопията.
Безспорен факт е ,че аз всеки път ръчкам и питам,и ровя и предлагам и сама някой неща,но така съм спокойна че правя нещо и не съм безполезна.
По въпроса за смяната на клиниките аз съм взела решение още след първият неуспешен опит.Реших,че ще направя и вторият си опит по фонда в Щерев по 2 причини.Едната е,че наистина много си харесвам лекарката,близка я чувствам,а и в клиниката се чувствам мноооого комфортно.Не ми се налага да чакам,най-голямото ми висене е било 1,20ч и то после тя ми се извини за чакането.Втората причина да направя и вторият си опит там е,че смятам ,че може би е логично да надграждат върху резултатите от първият неуспех.Не само в тази клиника първото ин витро се води като опипване на почвата,а и след многото предприети процедури между двата опита,все още не е изключено да успея от ЗЕТ.
3-ти опит по фонда категорично ще правя в друга клиника.Тук възниква въпросът -Къде,аджеба?!?Първият логичен отговор е -Надежда.Точно чакането и претупването ,и карането на конвейр са нещата ,заради които не се записах още в самото начало там.Но май нямам друга алтернатива,страх ме е да отида в неопитни ин витро центрове като Виена Инвитро Център,които между другото извадих някаква зашеметяваща статистика за първото полугодие.
И накрая,другото категорично решение ,което сме взели още след първият ни неуспех е,че ако трябва да си самофинансираме опит,то няма да е в българия,а категорично в Истанбул ,най-вероятно Мемориал Хоспитал.
Така че,той плана ми е ясен.Просто толкова много ми се искаше да не става от найстия опит.Ама...орисия.

П.П.Много извинявайте за дългият пост  Embarassed

# 23
  • София, Бургас
Вилили, добър план имаш. Само успех бих ти пожелала. Ние отиваме в Турция този месец. А опита по фонда дано не ми се налага да го ползвам.

# 24
Успех в Турция,аз много им вярвам ,ще те чакам да се върнеш и да разказваш   bouquet

# 25
  • София, Бургас
Успех в Турция,аз много им вярвам ,ще те чакам да се върнеш и да разказваш   bouquet
Ще разкажа, но сега ще е само стимулацията, а след месец, два -трансфера. В темата за Истанбул си давам отчет за всичко Simple Smile

# 26
  • София
ВиЛиЛи, твоят пост все едно аз съм го писала Simple Smile  Hug

# 27
Вили,прогестерон 6 превърнат в другите мерни единици става около 3, 4. Виж в нета има калкулатор. Моя преди овитрела беше 1.2 по щеревите мерки и имаше имплантация. Чудя се защо ти правят трансфера на 4 ден и ембриончето на колко беше разделено и имаше ли леки фрагментации. За мен няма смисъл от трети опит там ако се стигне разбира се. Във Виената жива душа не се мярка, надали има читав персонал. Иначе токудата е много добре като апаратура и кадри.

# 28
Абе,аз също не съм много убедена в теорията за мерните единици и нещо ми намирисва,но на мен самата ми е по-лесно да не задълбавам в това,защото вече е минало и защото само се ядосвам.Иначе като чета май няма да ми го назначат преди ЗЕТ-а,и се чудя да се вкарвам ли във филма сама да си го изследвам newsm78 Но така като се познавам,ще се филмирам.А трансфера е на 4 ден,защото от следващия ден лекарката беше отпуска и искаше тя лично да ми го направи.Аз също държах да е тя,понеже при първия опит пак отсъстваше и ми го извърши Искалиева,не че нещо ,ама ....Иначе от ембриони не разбирам,имам го на снимка,ама мисля че беше почнало да се компактизира,защото не се разграничават вече отделните клетки.
TitkaBanditka,мойте приятелки ми викат Вили-схемата  Joy ,винаги имам план поне 1-2 хода напред.А ти до кой етап си го докарала?!?

# 29
  • София
TitkaBanditka,мойте приятелки ми викат Вили-схемата  Joy ,винаги имам план поне 1-2 хода напред.А ти до кой етап си го докарала?!?

И аз съм вечно в схеми  Mr. Green
Но вече мирясах - правя последен опит по фонда и приключвам с арт-а.

Иначе твойте схеми бяха актуални и за мен - за Истанбул не ми останаха финанси, от Надежда се отказах след първата ни среща, Виената я посетих но не ми се рискува като за последен опит там и то не останаха други варианти. (Владимиров го отписах още преди 3 год.)

Общи условия

Активация на акаунт