Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 9

• 91 880
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да, на нас ни казаха същото. Не посмях да споря, а така ми се искаше! обем 4.8мл,  15.3 концентрация в 1мл. Исках разширена, с Крюгер и задължително Хало тест. Получих обикновена с Хало тест, а уж ме увериха,че ще има биологична преживяемост- няма!
Утре ще попитам Бъчваров за мнение, може ли, не можели да се направи Крюгер, че при подобни показатели имаме Крюгер, но на друга място.

# 61
  • София
Blum, добре че се включи  Hug Hug Hug
Само искам да потвърдя, че  по мое скромно мнение "Щерев" в момента наистина е на световно ниво! Позволявам си това твърдение, след като минах през 3 клиники в чужбина (сред които и прехвалената "Мемориал", за която предпочитам да не говоря... не само защото тук не е мястото за това. И в тази връзка -присъединявам се към апела на Кrisita! )
Успех на всички Praynig

# 62
  • Italia
Да се включа и аз по темата. Добре запозната съм с процедурите в Италия, начина по който се правят, и за това предпочетох Бг. клиника и най-вече тази на Щерев! Дълго четох за Надежда,Щерев и останалите клиники и категорично предпочех тази на Щерев. Имам приятел, който работи в Министерството на здравеопазването, който ми каза,че ако искам час в Надежда веднага, ще ме запише, аз отказах..не желая моя случай да се разглежда като всички " от конвейра". В Щерев получих разбиране от доктори,сестри,санитари,....и за това вторият ми опит пак ще е там..получих помощ и за въпроси,макар и извън Бг. Аз за себе си знам,че това е моето място,на което се чуствам спокойна

# 63

А относно плюенето-ми понякога е полезно,момичета.То пък не може само цветя и рози.Различни хора,различни мнения.Всеки има правото да си изкаже мнението ,пък било то и не особено ласкаво,също така всеки има правото да го опровергае.Много се надявам нашите лекари да хвърлят от време на време око в темите във форумите и да стягат колана.  Wink

Разбира се че няма лошо някой да сподели определена критика или проблем, който е срещнал в клиниката, това което според мен е прекалено са изказвания от рода на "...в тая болница само един лекар изобщо разбира от стимулации...", разбирай другите са някакви идиоти събрани от улицата и кучета ги яли. Или нон  стоп да се вменявя че тука само опити си правят пък после им оправят грешките,,виж спецове са по хиперстимулации и извънматочни и още едно кило глупости. От тия абстактни плювни никаква полза няма, само ти подрезва крилата ако си в процедура и някой те облъчва как  лекаря ти е некадърник и трябва да се махаш веднага.

Това имам предвид, не че са идеални, при моя лекар също имаше някои пропуски, но в крайна сметка с Божата помощ там се сдобих с рожбата ми от първо икси след 4 инсеминации. Сега чакам още малко и  много искам да пробвам пак   Grinning

Александров ми беше на секциото - малко грубиян, но много добър лекар.

# 64
  • София, Бургас
И аз съм доволна от болницата като цяло. Даже сега и педиатъра ни е там..но последните 2 опита...малко се разочаровах и то по-скоро от ембриолозите. Чудя се как определиха, че мъжът ми е подходящ за инвитро с 1% морфология newsm78 после поне втория опит бяха 50/50 инвитро/икси..Не знам защо не го забравят това икси и не ползват апаратурата за имси. Ясно е, че щом е икси, значи има и мъжки фактор. Така и така бодат яйцеклетката, поне да избират по-добри сперматозоиди..Убедена съм, че това беше проблема и още съм им обидена. Иначе от всичко останало досега не мога да се оплача..

# 65
 Hug  Blumchen честито, леко износване и раждане   bouquet

александровският докторски "хумор" ми е множко  ooooh! Laughing

# 66
  • Бургас
По мои наблюдения метода им на работа на лекарите в клиниката е един и същ.
ДА!!! и аз съм съгласна,че са на ниво и всички манипулации/хистероскопия,лезии,ко-кулнивиране,пункция,трансфер/са минавали много спокойно,точно и с голям професионализъм.

Единственото което не ми харесва е в организацията им
     ---- дългото чакане пред кабинета въпреки,че имам предварително записан час Peace
     ---- влизането по време на прегледите на други лекари за разни техни си питанки

# 67
Aз посещaвaм клиникaтa от еднa годинa и въпреки първия ми неуспешен опит,се присъединявaм към добрите отзиви зa лекaрите и зa клиникaтa кaто цяло.И дa споделя,че преди опитa имaхме кпнсултaция с ембриолог,лекaр и координaтор,които много подробно ни обяснихa кaкво ни предстои,отговорихa нa всичките ни въпроси и кaзaхa,че винaги сa нa рaзположение дa съдействaт при необходимост.Нa мен ми предстои ЗЕТ и вярвaм и се нaдявaм товa дa е нaшия опит.
Успех и късмет,момичетa Peace

# 68
Аз съм пациент на Надежда, но отидох при доц. Щерев на консултация. Той ми прегледа нещата и каза, че неговата болница и Надежда са двете най-добри в България, имат еднакво най-нова техника и прилагат новостите, т.е. не ме съветва да сменям клиниката. А като гледа документите, знае какво точно ми е правено.

Не смятам, че е плюене, ако някой опише от какво е недоволен. Напротив, това са факти, които са полезни на всички. Плюене е тогава, когато има емоционална оценка за фактите. Например - факт е, че при мен Надежда не успяват да постигнат резултат, освен една биохимична бременност. Плюене би било да кажа, че са некадърни заради това. А е факт, че не са некадърни - правят всичко, наистина всичко възможно, но просто съм труден случай.

Фактите биха помогнали на хора, които се колебаят дали да се местят. Плюенето само натоварва всички - и настоящи, и евентуално бъдещи пациенти на която и да е от клиниките - Щерев, Надежда, Мемориал или друга.

# 69
# 70
Здравейте, момичета!
Не съм сигурна дали това е най-подходящата тема да поискам съвет (съжалявам, ако сметнето поста ми тук за неподходящ), но ще се радвам да ми помогнете, тъй като вчера научих лоши новини и не знам откъде да започна.
Със съпруга ми правим опити за бебе от 8-9 месеца, все безуспешни. Аз съм на 26, той на 32. Въпреки че много хора се опитаха да ме убедят, че трябва да изчакам година, преди да се консултирам с лекар, аз реших да го направя. Избрах клиника „Щерев” заради отзивите, а и защото дори и без репродуктивни проблеми, бих избрала частна клиника за проследяване на бременност и раждане. Записах си час при д-р Александров, той назначи хормони за мен и спермограма за мъжа ми. Засега при мен всичко е наред, но спермограмата се оказа доста зле – 15% подвижни сперматозоиди и 8млн на 1мл – тежка олигоастенозооспермия. Александров каза директно ИКСИ. Другата седмица ще правим разширена спермограма, записах час при андролога им и после при Кацаро за второ мнение. Успях да запиша час и в Надежда при Шефкетова през ноември.
Та понеже съм все още лаик по темата и ми трябва съвет от по-запознати, искам да попитам:
1. Не е ли малко странно лекаря да ме насочи направо към ИКСИ, вместо към андролога (часа при него записах по мое усмотрение), за да се опитаме да открием проблема и евентуално да се подобри спермограмата чрез други методи преди да опитаме ИКСИ – все пак не е лека, нито евтина процедура?
2. Бихте ли ми препоръчали при кого да потърся второ мнение – не че имам лоши впечатления от клиниката или лекаря, но все пак съм ходила там само два пъти, а и наистина искам второ мнение, преди да пристъпим към такива процедури?
3. Колко време горе-долу минава от подаване на документи във Фонда до излизане на заповед за финансиране, за да знам дали изобщо да с пробвам?
Благодаря ви за търпението! Надявам се да ми дадете отправни точки   newsm78

# 71
Здравейте, момичета!
Не съм сигурна дали това е най-подходящата тема да поискам съвет (съжалявам, ако сметнето поста ми тук за неподходящ), но ще се радвам да ми помогнете, тъй като вчера научих лоши новини и не знам откъде да започна.
Със съпруга ми правим опити за бебе от 8-9 месеца, все безуспешни. Аз съм на 26, той на 32. Въпреки че много хора се опитаха да ме убедят, че трябва да изчакам година, преди да се консултирам с лекар, аз реших да го направя. Избрах клиника „Щерев” заради отзивите, а и защото дори и без репродуктивни проблеми, бих избрала частна клиника за проследяване на бременност и раждане. Записах си час при д-р Александров, той назначи хормони за мен и спермограма за мъжа ми. Засега при мен всичко е наред, но спермограмата се оказа доста зле – 15% подвижни сперматозоиди и 8млн на 1мл – тежка олигоастенозооспермия. Александров каза директно ИКСИ. Другата седмица ще правим разширена спермограма, записах час при андролога им и после при Кацаро за второ мнение. Успях да запиша час и в Надежда при Шефкетова през ноември.
Та понеже съм все още лаик по темата и ми трябва съвет от по-запознати, искам да попитам:
1. Не е ли малко странно лекаря да ме насочи направо към ИКСИ, вместо към андролога (часа при него записах по мое усмотрение), за да се опитаме да открием проблема и евентуално да се подобри спермограмата чрез други методи преди да опитаме ИКСИ – все пак не е лека, нито евтина процедура?
2. Бихте ли ми препоръчали при кого да потърся второ мнение – не че имам лоши впечатления от клиниката или лекаря, но все пак съм ходила там само два пъти, а и наистина искам второ мнение, преди да пристъпим към такива процедури?
3. Колко време горе-долу минава от подаване на документи във Фонда до излизане на заповед за финансиране, за да знам дали изобщо да с пробвам?
Благодаря ви за търпението! Надявам се да ми дадете отправни точки   newsm78

Привет, zizulina!

При тази спермограма и диагноза, освен специалист-андролог и самият лекар акушер-гинеколог, специлист по репродуктивна медицина, може да прецени какъв е видът на асистираната репродукция, която следва да се приложи. Разбира се, че е добре да го обсъдите със специалист уролог-андролог. Но ако причината не е физиологична (например варикоцеле) , повлияването на мъжкия фактор е почти невъзможно. От друга страна, за да подадете документи за финансиране от Центъра по асистирана репродукция по мъжки фактор, ви трябва втора спермограма в репродуктивна клиника и становище от уролог-андролог. Чакането от подаването на документи до получаването на заповедта е долу-горе 10 месеца понастоящем.

# 72

Не смятам, че е плюене, ако някой опише от какво е недоволен. Напротив, това са факти, които са полезни на всички. Плюене е тогава, когато има емоционална оценка за фактите. Например - факт е, че при мен Надежда не успяват да постигнат резултат, освен една биохимична бременност. Плюене би било да кажа, че са некадърни заради това. А е факт, че не са некадърни - правят всичко, наистина всичко възможно, но просто съм труден случай.

Винаги има и недоволни- съгласна съм това не е плюене, аз самата съм казвала, че има неща които могат да се подобрят в клиниката. Но коментари от сорта "В клиниката има само един лекар който е достатъчно квалифициран, за да прави инвитро" си е чиста проба плюене. Аз съм наясно какви са способностите на лекарите в клиниката и въобще не се връзвам на подобни коментари, но нека да се има пред вид, че темата е доста посещавана и четена тъй като излиза лесно в GOOGLE, пък и има хора които лесно се връзват на подобни коментари. После става "Аз не забременях в клиниката, защото бях при еди си кой лекар, а не при този който единствен умее да прави инвитро". Просто когато се коментира трябва да се проявява алтруизъм и да се мисли за тези които четат и са в процедура в момента...Има случаи и случаи. Някои забременяват от първия път независимо в коя клиника, а на други не могат да помогнат и най-големите светила в репродуктивната медицина.

# 73
  • София, Бургас
Zuzulina, знам, че е трудно да се приеме истината, но тя неизбежна по пътя за осъществяването на целта. Важното е, че сте открили толкова бързо проблема. Скоро ще свикнете с мисълта, че ще ви е по-трудно, но резултата си струва всички усилия. Консултирай се при други специалисти, направете всички необходими изследвания и се заредете с търпение. Аз лично бих ти препоръчала да направиш и цветна снимка, въпреки, че е установен проблем при мъжа ти. Понякога нещата са комплексни и когато се открие проблем в единия партньор се пропуска нещо важно при другия. Успех!

# 74
  • София
Blumchen, благодаря за споделеното   bouquet

И успешна бременност до термин с усмихнато бебе Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт