Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 9

• 91 898
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Blumhen, много се радвам за теб и пак се замислих за следващия ми опит. Имам заповед от фонда в ръка, но мисля да пътувам за Турция..да те питам тези лезии предния месец се правят нали? Това надраскването на лигавицата е нали?
аз също имах заповед,но бях решила,че няма да я ползвам и че заминавам за поредния опит в Турция. Лезиите (надраскването на лигавицата) се правят в предишния цикъл, доколото си спомям между 19-23 ден (там някъде беше ). Заедно с ндраскването вземат и клетки за ко-култивирането. АМХ ми беше 0,2, ФСХ варираше от 8 до 11.

# 76
Никой не плюе, споделят се факти от обективната действителност.  Peace
За ориентир на хората, които им предстои ин витро и избор на клиника препоръчвам тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=312872.new;;topicrefid=11#new

За хората, които сте в процедура. Спокойно. Лекарите в Щерев наистина са много добри и клиниката като апаратура и процедури е на световно ниво. За претупването поради много пациенти, концентрирани при един лекар, не мога да кажа да са на световно ниво. Не е нормално пред кабинета на Тимева да има 100 човека, а при другите лекари по 5. Вярно, че е много добра, но е човек и не може да насмогне на всички.

Препоръчвам на всички, които ще започват опит в Щерев да си направят колкото се може повече предварителни изследвания, защото има риск директно да ги насочат към опит и после след евентуален неуспех да се почне на парче с изследвания.

За Надежда не мога да кажа, не съм им била пациент, само съм чувала, че правят много изследвания предварително и при запушени тръби предлагат затваряне за да се изключат извънматочни и хидросалпингси.

# 77
  • София

Препоръчвам на всички, които ще започват опит в Щерев да си направят колкото се може повече предварителни изследвания, защото има риск директно да ги насочат към опит и после след евентуален неуспех да се почне на парче с изследвания.

Не мога да се съглася с теб, защото това означава, че отново слагаш всички лекари в клиниката под общ знаменател. И ако това изречение го прочете някой, който тепърва ще става пациент на клиниката, тълкуването ще бъде, че в клиника Щерев не се назначават изследвания, а това не е вярно  Peace

Аз бих препоръчала да се обсъдят първо евентуалните изследвания с лекуващия лекар Simple Smile и след това да бъдат направени.

И не забравяйте, че пациента също трябва да активен  Peace

# 78
Благодаря за отговорите, kateto_85 и margaritka! За мен това ще е най-голямото изпитание - чакането и търпението, но знам че ще бъдем родители по един или друг начин, защото винаги много сме го искали! Успех на всички в борбата и дано всеки след време сподели хубавата новина  baby_neutral

# 79
Благодаря за отговорите, kateto_85 и margaritka! За мен това ще е най-голямото изпитание - чакането и търпението, но знам че ще бъдем родители по един или друг начин, защото винаги много сме го искали! Успех на всички в борбата и дано всеки след време сподели хубавата новина  baby_neutral

Търпението е най-ценното качество на което ме научи борбата Wink Ние вече 6 години се борим.

# 80
Аз също съм сигурна,че ако изпитанията в живота ни са с цел да научим важни уроци,тоя моя урок е да се науча на търпение.Винаги съм искала да получавам всичко на момента,сега ,веднага ,можеше да преместя планини,но да не чакам.Е,изчака ми се чакалото....Сега имам чувството ,че съм един от най-търпеливите хора на света. #Cussing out
Момичета,а някоя от вас ходи ли при ендокриноложката в клиниката?Не съм чувала мнения за нея.

# 81
Момичета,а някоя от вас ходи ли при ендокриноложката в клиниката?Не съм чувала мнения за нея.

Аз ходих при Яначкова - страхотна е!!! Не само е симпатична, ами и много в час с нещата.
Има и още една ендокриноложка, но от нея нямам впечатления.

# 82
Благодаря little_rabbit !
Аз ходих при д-р Начев,но нещо не ми допада.Лично аз се чувствам претупана от него и просто усещам ,че не е моя човек,та затова попитах.Благодаря ти,мисля да я посетя преди ЗЕТ-а.
По принцип знам,че след стимулация около 3 месеца не се правят хормонални изслеледвания,защото не били реални стойностите.Вярно ли е така?Искаше ми се да проверя ТСХ-то,за което пия Л-тироксин и Пролактина,с който преди години имах проблеми,но не ми се иска само заради тях да си бавя ЗЕТ-а,който с върховна проява на търпение съм решила да отложа за цикъла си през Ноември.

# 83
Мда, Начев е малко труден... Но пък е добър специалист.
Изследването трябва да е минимум 2 месеца след последната инжекция, включително прегнил, а също и преднизолон или други кортикостероиди.

# 84
  • гр. София
Да, д-р Начев наистина е много добър специалист.  Peace
Момичета, кажете повече за ендокринолозите в Щерев. Работят ли със ЗК?

# 85
Здравейте.

Отдавна ви чета и реших да споделя и моето ходене по мъките. След една успешна и безпроблемна бременност преди 9 години последваха 4 неуспешни, приключващи с аборт в 7-8 седмица, поради спиране сърдечната дейност на ембриона. Направих генетични и имунологични изследвания още след първия аборт и всичко беше наред. Смених различни доктори и всеки казваше нямаш проблем. Преди около година реших да пробвам и в "Щерев". Отидох при д-р Ганева с всички изследвания които имах. При генетичните изследвания провери алел по алел какво е изследвано и назначи изследване на още 3 алела. И в резултатите срещу два от тях пишеше "водят до повтарящи се спонтанни аборти".  Последваха стимулации с опити за нормално забременяване, 1 инсеминация и едно инвитро - неуспешни. Два месеца след инвитрото забременях спонтанно при задържан фуликул. Веднага ми назначиха "фраксипарин" и мисля, че благодарение на него вече съм бременна в 17 г.с. Консултирах се и в НГЛ дали това е правилното лечение и отговорът им беше да, но за тях тези допълнителни генетични изследвания не били важни и не ги правели. Надявам се, че наистина съм намерила правилния доктор и успешното лечение и този път ще я докарам до края.

Поздрави

# 86
Предстой събирането на група за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми на фондация Искам бебе в София. Ако има желаещи, нека ми пишат на лично  Smile

# 87
Предстой събирането на група за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми на фондация Искам бебе в София. Ако има желаещи, нека ми пишат на лично  Smile
Знае ли се кой психолог ще води групата

# 88
  • София
Някой може ли да ме светне какво включва кокултивирането (финансовата страна на въпроса) Simple Smile

Кокултивиране на ембриони с ендометриални клетки Пакета включва: размразяване на ендометриални клетки, култивиране на ендометриални клетки и подготовка за кокултивиране, кокултивиране на ембриони с ендометриални клетки.

220 лв

Култивиране на ендометриални клетки Пакета включва: подготовка на маточната лигавица, обработка на ендометриалната тъканта от биопсията и изолиране на ендометриални клетки, култивиране на ендометриални клетки, обработка на клетките, замразяване и съхранение за 6 месеца.

400 лв

Двете суми ли трябва да платя ?

# 89
  • София
Титка - като взимат клетките от матката първия път - тогава плащаш 400 лв., а след това с трансфера май другите 220 лв. Мисля че така беше, на мен заедно с кокултивирането направихме и лезии те са 50 лв., аз по принцип нямам проблем с лигавицата - доколко помогнаха незнам, но имах биохимична след тях.

Общи условия

Активация на акаунт