Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 9

• 91 930
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Vi_Vivian при коя докторка си? Аз съм при Тимева, и вярно че не е много сговорлива,но се старае да даде отговор на всеки един от въпросите ми..И аз съм чакала почти 4 часа при нея, когато съм ходила без час, но навалицата при нея е пълна..търпение и се опитвай да получаваш отговори на въпросите си най пълно, защото все пак ние пациентите им определяме заплатите:)
При Савова съм. Нямам нищо против нея, но първо съм изключително притеснена от всичко което ми предстои, второ - тематика въобще не ми е ясна. Разбирам, че е много ангажирана, но този начин на действие ме притеснява излишно, сега когато трябва да съм спокойна и положително настроена. Колкото до чакането, аз трябва да вляза без час и изчаквам всички с часове. Последният път влязох да чакам в 5,30 и си тръгнах 8,30. Постоянно трябва да си тръгвам по рано от работа или да взимам отпуска дори за преглед. За сведение моя позната при друг лекар е чакала 5-10 мин. най-много.

# 136
Навремето когато станах пациентка на клиника "Щерев" София тенденциозно не избрах да бъда пациент на някого от по-известните имена - д-р Тимева, д-р Савова и д-р Ганева, защото ми беше ясно, че са претрупани с пациенти и ангажименти. Затова се насочих към по-млад лекар, който да ми обърне внимание - д-р Юнакова. Е, вярно е, че и тя вече стана доста предпочитан лекар  newsm76.

Така че Vi_Vivian, или си при известен лекар и чакаш дълго, или си при друг и не чакаш толкова. Апропо, винаги, без всякакви скрупули можеш да смениш лекаря си в "Щерев". Уверявам те, че на това не се гледа с лошо око!  Peace

# 137
Мдааа,и аз съм при д-р Юнакова и за мен чакането е нещо ,което ми се беше случвало веднъж само,и то заради спешна операция.И така до деня,в който трябваше да ме прегледа д-р Савова,тай като бях в процедура , а д-р Юнакова беше 3 дни отпуска.Лелеееее отвисях си пред кабинета  Joy и понеже не съм свикнала ми се стори още по-брутално  Laughing .
Аз определено не мога да си позволя за всеки преглед да отделям по половин или един ден отпуска.
Все си мисля,че какъвто и да ни е проблема,сме пациенти на частни клиники,които си плащат за услугите и освен всичко останало заслужаваме висококачествено обслужване и е ненормално това висене(което се приема за нещо нормално в други клиники  #Crazy)

# 138
Имам един фундаментален въпрос към клиника Щерев. Защо всичко по n-пъти се подкарва на къс протокол, като чета д-р Атанас Щерев на сайта си пише, че дългият протокол е "златен стандарт" в инвитрото.  newsm78  Като те изпомпат 3 пъти на къс и си на 35+ и като не стане, ти казват ми не са ти хубави яйцеклетките, ти тръгваш да се спасяваш, а той междувременно и резерва заминал. Питам защо при неуспешни опити масово не се сменя протокола? Много ще съм благодарна на отговорилите. Peace

# 139
При мен започнаха с дълъг протокол бях на 27 години. Малко фоликули тръгнаха, при пункцията имаше две дегенеративни яйцеклетки-не бяха добре нещата. При втория опит след 3 месеца пробвахме по къс протокол-около 10яйцеклетки-всички хубави, нямаше дегенеративни. Затова решихме следващите два опита да са по къс протокол. И при четирите ми опита стимулациите са били различни...и се е решавало ден за ден какда продължат...

# 140
Имам един фундаментален въпрос към клиника Щерев. Защо всичко по n-пъти се подкарва на къс протокол, като чета д-р Атанас Щерев на сайта си пише, че дългият протокол е "златен стандарт" в инвитрото.  newsm78  Като те изпомпат 3 пъти на къс и си на 35+ и като не стане, ти казват ми не са ти хубави яйцеклетките, ти тръгваш да се спасяваш, а той междувременно и резерва заминал. Питам защо при неуспешни опити масово не се сменя протокола? Много ще съм благодарна на отговорилите. Peace

Ще разкажа за моят случай - първи опит - успешен! Но на пункцията извадиха само три яйцеклетки. Оплодиха се и трите, едната получи фрагментации и върнаха две. Сега имам син на година и 4 месеца. Предстои ни втори опит. Обсъждах с лекаря си да направим опита този път по дълъг протокол с цел вадене на повече яйцеклетки, за да останат и за замразяване. Най-просто ми беше обяснено, че късият протокол бил за вадене на повече и по-качествени яйцеклетки и решихме, че пак ще действаме по такъв.

# 141

Щом е към клиниката значи е за задаване директно в консултантския подфорум "Асистирана репродукция"  Grinning Очевидно по-скоро ти искаш да чуеш мнението на пациентките на клиниката.  Peace
Бях на 37, с вторичен стерилитет и дете на 11 г. С дълъг протокол и много фоликули извадихме само 3 яйцеклетки, от които едната незряла. С ICSI от всичките се оплоди и започна да се дели само една. Върнаха ми я на трети ден - сладура с къдравата коса в подписа ми на 4,5 г.

Няма нищо общовалидно, за съжаление.  Peace

# 142
Margaritka голяма късметлийка си завиждам ти  smile3521

# 143
Да споделя и аз за протоколите.
Първият опит беше по къс протокол и неуспешен. За втория четох и бях решила да си искам дълъг, но не се наложи, защото док сама го предложи предвид високто ми ЛХ от първия опит.
Нямаше драматична разлика в броя яйцеклетки. Ембрионите от дългия бяха по-малко, но пък един се превърна в бебе Simple Smile
Успех на всички!

# 144
  • София
Имам един фундаментален въпрос към клиника Щерев. Защо всичко по n-пъти се подкарва на къс протокол, като чета д-р Атанас Щерев на сайта си пише, че дългият протокол е "златен стандарт" в инвитрото.  newsm78  Като те изпомпат 3 пъти на къс и си на 35+ и като не стане, ти казват ми не са ти хубави яйцеклетките, ти тръгваш да се спасяваш, а той междувременно и резерва заминал. Питам защо при неуспешни опити масово не се сменя протокола? Много ще съм благодарна на отговорилите. Peace

Щом е към клиниката значи е за задаване директно в консултантския подфорум "Асистирана репродукция"  ...

Няма нищо общовалидно, за съжаление.  Peace

Абсолютно съм съгласна с написаното от Margaritka !!!

Не виждам какво друго можем да кажем ние, освен да споделим личен опит, което обаче не знам доколко дава задоволителен отговор...
Аз, например, бях точно с дълъг протокол при първия си опит, но реагирах зле - очевидно не беше за мен - и следващите опити бяха по къс протокол, имах и на лимитиран.
Впрочем, винаги съм можела да обсъдя с моята лекарка какво и защо правим...

# 145
  • София
Здравейте, момичета!
Може ли да ми кажете има ли опреден период/ден, когато се прави хидротубация?

# 146
не са ми правили хидротубация,но имам цветна снимка на тръбите.би трябвало да важат същите правила-9,10,11-ти ден от цикъла(за първи се брои първия ден от менструацията с ясна кръв).това се водят няй "чистите"дни,когато репродуктивната система е най-спокойна-менструацията е приключила,а овулацията още не е започнала.

# 147
  • София
не са ми правили хидротубация,но имам цветна снимка на тръбите.би трябвало да важат същите правила-9,10,11-ти ден от цикъла(за първи се брои първия ден от менструацията с ясна кръв).това се водят няй "чистите"дни,когато репродуктивната система е най-спокойна-менструацията е приключила,а овулацията още не е започнала.
Благодаря!

# 148
Хидротубация се прави преди овулацията. Мисля, че между 6-11 ден от цикъла е добре!

# 149
  • София, Бургас
Аз да споделя за лезиите и кокултивирането. Беше леко и почти без болка. Като при лек цикъл долу-горе..бях чела, че се правило с упойка, но наистина не е нужна. Така, че на който му предстои, да не се притеснява Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт