Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да използвам прахообразните хранителни оцветители?
Какъв крем използвате за измазване на торта, освен ганаш и маслено тесто, ако тортата не е покрита с фондан?
Как се приготвя крем за торта от 30% разбита сметана и натурален шоколад? Стега ли се кремът или може да се разтече?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да използвам прахообразните хранителни оцветители?
За да използвате прахообразни хранителни оцветители, първо ги разтворете в няколко капки вода или безцветен алкохол. Можете също така да добавите пудра захар, за да постигнете консистенция на кашичка, която се смесва по-лесно с моделиращата маса и не я разкашква толкова много, колкото само втечнена боя. Първо пригответе захарната маса и след това разделете според нуждите си.
-
Какъв крем използвате за измазване на торта, освен ганаш и маслено тесто, ако тортата не е покрита с фондан?
За измазване на торта, освен с ганаш и маслено тесто, можете да използвате кайсиево сладко или сметана. Кайсиевото сладко е често използвано за тази цел, докато сметаната се използва както за покриване на торти, така и за измазване. Ганашът е предпочитан за гладко покритие поради способността му да се измазва и полира като огледало.
-
Как се приготвя крем за торта от 30% разбита сметана и натурален шоколад? Стега ли се кремът или може да се разтече?
Кремът от 30% разбита сметана и натурален шоколад се приготвя чрез разбиване на сметаната, докато стане пухкава, след което към нея се добавя разтопеният шоколад. Разбърквайте до гладка и кремообразна консистенция. Този крем може да стегне в хладилника, но също така може да се разтече при високи температури или ако е изложен на топлина за продължителен период от време.
-
Кое е най-доброто лепило за сладкарство, което може да залепи фондю, перли и други декорации?
-
Каква е изпитана рецепта за бисквити, сладки или меденки, които да се покрият с фондан?