КГБ = Клуб на Готините Баби - 149.

• 60 991
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Кубрат/ Пишурка
 Днес доста си разговаряхме с попа и той ми развива теории от Библията, дето и аз ги знам. Но по въпроса на Кари - прави са момичетата: единствено човекът не е безгрешен: може малки грехове да има, но са грехове. И най-добрият човек все е излъгал някога \макар и с добра помисъл \, все е навредил някому \ макар и неумишлено \ .За това, когато почине някой се казва: Бог да го прости! А като го погребат: Лека му пръст! А пак по библията - Бог се обгражда с ангели, които са безгрешни души. За това прибирал малки деца и млади хора, за които вижда, че няма да живеят дълго. А гадните, злите и убийците....Бог вярва, че във всеки човек има капка добро и го оставя до момента, когато може да го покаже. Така ще изкупи злините.... Е, така е според вярата, не че аз го вярвам всичкото, ама....    Малее, цяла лекция изнесох!
Ние днес осветихме паметника на Мима, после у -  дома. Поседяхме, похапнахме, пийнахме и Галена и ММ отидоха на село. Анжелка е на рожден ден на приятелка-комшийка. Ще я взема към 15,30 и ще хванем автобуса в 16. Утре се връщаме, след като прелеем виното и заредим джибрите със захар за ракия. Животът продължава.

ПП Във ФБ пуснах малко снимки от снощи, който иска и може - да ги види. На едната сме аз и Мими.

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 14:16 от Янче-то

# 676
Светълчо, светла му памет на татко ти  Flowers Rose Flowers Rose

# 677
  • София
     Когато съм тук,все няма никой.А когато пишете много,ме няма. Цял ден се мотая,влизам,излизам и накрая попаднах на един хубав филм.Не го бях гледала,ако има и друг като мен-воала:http://vbox7.com/play:f0be2682f3ето и за Кари-https://www.youtube.com/watch?v=I7Qm_nDvpZ0

# 678
  • София
СВЕТЪЛЧО,  Hugоще веднъж моите съболезнования на теб и семейството ти. Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
Добрият човек си е отишъл. Опора ще ви бъдат милите спомени...

# 679
  • Кубрат/ Пишурка
 Добър ден, момичета! Защо такава слаба активност? То даже кафе няма newsm78 Вече е късно за кафе, но да ви пусна една музика

Ние благополучно се върнахме от село - Галена ни докара. Днес нямам кой знае какво да върша, освен да изкъпя детето и да напишем домашните, но.....това - следобед!Обаче попаднах на едни ученически бисери, да ви ги пусна и на вас, белким сте по-активни:

Със задните си части Крум запушил Върбишкия проход, а с предните си части лично дебнел в засада Никифор.”

“Бай Марко бил генерален спонсор на Априлското въстание.”

“Гогол страдал от тройнственост, която се състояла в това, че с единия крак той стоял в миналото, с другия приветствувал бъдещето, а между краката му била страшната действителност.”

“… и тогава той взел ножа и се застрелял.”

“Охлювът е едновременно и мъжки и женски, но не може да се възползва от това.”
“На Онегин му тежало отвътре и отишъл при Татяна да се облекчи.”

“Лелята на лирическия герой, която била още старата майка на Ангелинка, стърчала в средата на стаята с двата си зеленясали зъби като пещера.”

“Биха се до последния човек, а останалите продължиха боя”.

“Селянинът бил заможен: имал свиня и жена.”

“Кучето си тръгна, въртейки с благодарност опашка. Няма много хора, които могат да го направят!”

“Червената шапчица минавала през гората, където растели много гъби, и затова не успяла да различи вълка от баба си.”

“Първите успехи на Пиер Безухов в любовта били лоши – той веднага се оженил.”

“Първото околосветско пътуване било извършено от Магелан. За нещастие той бил убит на Филипините и екипажът се завърнал без него. Въпреки всичко, покойният запазил добър спомен от пътешествието си…”

“Tой казал на Серафим да влезе да не го духа вятъра, но Серафим казал да го духа.”

“Обичайте Родината, майката ви.”
 Joy Joy Joy Joy Joy

ПП Докато пиша и водата спряла! В неделя! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 11:39 от Янче-то

# 680
  • София
Привет момичета  bouquet Наистина днес сте много енергоспестяващи ( по Маринка ) Хайде аз ще поддържам огъня-баба с 4 внучета, зет, щерка и деди на главата.  Mr. Green
В петък мислех с ММ га отидем до село, да подготвим къщата за зазимяване. Да, ама не. Той замина сам, а аз останах да си гледам внучките, че щерката и зетя имаха много работа в офиса. Вчера ходихме до Перник на панахида на чичо ми - 20 години...Прибрахме се и сина доведе и другите две чавета, та в мравуняка стана съвсем шумно и весело. Всички грачат вкупом-кой иска ябълка, кой вода, кой гърне, а всички заедно-палачинки. newsm63 newsm64
От сутринта не съм подвила крак, закусиха всички, децата поиграха. Изчаках да се позатопли и ги натирих на детската площадка заедно с деди и зетко. Е, сега е мирно и тихо. Аз се вихря из КПП-то. Пералната пере, миялната мие, а аз-робота готвач, готвя-супа топчета и пълнени чушки.
Даааа и едно кафе няма от сутринта Simple Smile Днес ще сме по почина " Направи си сам ". Е, изпих си закъснялото кафе и ви напускам, че да не стане като в стихотворението- пустата Меца мецана, стана за смях из балкана.
Желая ви спорен ден wavey

# 681
Хайде и от мен добър ден момичета. Hug
Днес е неделя и го давам по-лежерно По-късно ставане кафенце и решихме да излезем на пазар но минахме през Лафка и си купих лотариен билет .Изтривам го  и УРА печеля 12 лв.Отидохме на пазара купих кисела зелка и едро смляна кайма от един месарски магазин олио и ябълки и печалбата свърши Но все пак съм доволна от днешния си късмет Прибрах се  навих сърмите  и ги сложих в кроки след половин час имах ядене ,ни се чува като готви нито мирише.Вчера ходихме на фермерски пазар в Чайка с дружки-накупихме си биволско мляко овче кисело мляко кашкавал овчи почти бял и козе сирене всичко много вкусно и автентично напомни ми на бабините направии А   и пресносолно сирене с билки си купих невероятен вкус  Ами това е около мен .
Приятен ден на всички,при нас е циганско лято! Hug
П.П.Фло Hug писали сме заедно

# 682
  • Кубрат/ Пишурка

Иве, като чета за твоето кроки се сетих, че не съм се похвалила: аз най-после си купих чопър Делимано на промоция от Кауфланд. От 32 смъкнато на 25. Радвам се, че съм улучила и изведнъж гледам реклама на чопъра по ТВ - предлагат го на 24 Joy Пак съм се минала, но поне ми върши работа. Вчера сутринта за няколко минути смлях бисквитите и орехите за житото, а после лука и пиперките за ориза. Само Анжелка не е доволна: до сега тя мелеше орехите с една допотопна мелачка, дето се закрепя за масата. Представлява барабан с фунийка, дето се слагат орехите, затиска се с едно пластмасово пънче и се върти дръжката ръчно.Каза, че чопърът й отнел любимата работа! Joy Една колежка каза в петък, че е получила каталог на Делимано с много промоции, включително и на кроки. Ще го донесе утре и може и аз да си поръчам. Дадоха ни дефиринцираното и поне спомен да имам, а то иначе парите така ще отидат...

# 683
Не знам какво да ви кажа,но рекох да се разпиша и аз.Моята е една и  съща,скубя  и разкопавам,чакам да изпръхва след скубането,че кално още,пък не знам дали ако завали няма да ми се вижда ,че е било сухо и съм пропуснала момента.Изпразних стаята за ремонт ,не знам де ще навирам багажите,много ще се изхвърля,но още не съм готова да затворя очи и да мятам на боклука.Няма кой да вземе мебелите ,утре тръгвам на лов за хамали.Трябва да прескоча и до града ,ама не сега...а трябва точно сега.Мързи ме.имам набрани една кофа люто,ще го оправям,чакат ме дюли,отлагам ги все и тях ,измих буркани за едни пържени чушки,да ги наредя с аспирин.Но мързела ми е по голям от мерака за бачкане.Все пак мърда по нещо ,понякога си казвам,че искам всичко да е наведнъж и винаги свършено,но  не съм на 35,та когато стане.Сама си ги измислям проблемите,сама си ги оправям когато смогна.Малко е цигански катун в момента тук,но  фатката е да не ти пука,та мързи ме и не ми пука ..не чак много де...Малко ще си почина и пак на тръстиката.Иначе надничам често да не се помести нета,всъщност чакам съобщение,ама ...и друг го мързи...

Янче ,честито...удобство си е ,и аз полека се заимам с разни неща,кафемашинка например,че потъвам от срам да чакаме по час за кафе като дойде нясой,и сокоизтисквачка и още сигурно неща ,на автоматичната пералня се радвам трета година,не че ползвам много уреди,но има моменти да трябват..Пак честито ,Анжелка ще си намели друго любимо нещо...пъки  скоро ще  има други интереси,няма да се върти все край теб,та придобивката ще ти е полезна.

# 684
Янче и аз имам същата мелачка за орехи от мама ми е ,моята е зелена пластмасова и си я ползвам  имам два барабана ,за едро и дребно.И аз видях намалението на чопър  сигурно ще се изкуша,само като видях как прави каймата за кюфтета  все си е отмяна.Ох сърмите са памук.Боряна спорна работа и когато стане

# 685
  • София
   Да се разпиша и аз. Гледам да не досаждам,да не предизвикам затишие.
   Янче,честит ти чопър.Да ти служи вярно и дълго.Отдавна се чудя да си купя и аз,но при мен е проблем мястото.Затрупала съм се с малки ел уреди и няма място за нищо повече.За кафе машинка се чудя също,но ми трябва по-малка и не съм решила къде да я сложа.Та ,като стана дума за кафе,четох някъде,че мляното пакетирано кафе,което се продава не е чисто.Разреждат го с нещо по-евтино и безвкусно.Купих си от същата промоция на Кауфланд кафемелачка и кафе на зърна.Е,имало е защо,по-добре е.
   Борянче,като чета какво пишеш за ремонта и ти съчувствам.И аз имам да ремонтирам една стая с много багаж.Спалнята е вградена в два гардероба и няколко рафта и за да се изнесе трябва да се разглоби.не знам после как ще се сглоби и най-вече дали ще е здрава сглобката.А,не ми се сменя с нова,прилична е и не ми трябва нова.Но и аз не бързам и не се впечатлявам.За изхвърляне имам,все хвърлям и все се събират боклуци.Имам една гарнитура за хвърляне от долния етаж,но няма как и къде.
  Времето е чудесно, дано изкара по-дълго така.

# 686
Привет девойки и от мен.
Яжка,ще се караме #Cussing out а още веднъж си казала че досаждаш #Cussing out
Янче честита ти придобивка.Със здраве да си ги ползвате.
А на Фло леко бабиставане с ротата.Утре на работа ще си починеш Laughing
Сутринта рано имах физиотерапия, по пътя щерката звъни ,е нали сега са цяла седмица половин работни дни, след обед няма лекари в поликлиниката та направила ред за големия и малкия за 11 ч.Хайде и тях, моя милост като ченгел превита,но ....Взехме и рецепти за детски ваксини против грип, аз вече получих писмо да отида да ме боцнат.Да ви се оплача, компа ми който е сравнително нестар изведнъж отказва да работи, май трябва да го сменям , сигурно някой групов бацил е хванал, може би  преди няколко дни когато се опитвах да влезна в мамата.Е откакто си имам Айпеда почти само него ползвам, та не е страшно, не съм откъсната от света.Нещо странно, само началото на октомври е а вече Валя няколко пъти, верно че по десетина минути, но откакто съм тук никога не си спомням  дъжд през октомври. newsm78
Хубава неделя на всички ви мили момичета Hug

# 687
Цитат
. Гледам да не досаждам,да не предизвикам затишие.

Тва кво беше ,бе Яжке,почивката ми свърши отивам навън ,но една глава ме цепи та ...
Ако усетя ,че предизвиквам затишие и досаждам две в едно,не знам...Имам локатори,но за сега не съм усещала нищо такова за когото и да е ...Но още месец най-много и като зафука навън снежко ще си пиша и  сама тук,който му е досадно да прескача...ако не се сеща ,проблемът е в него.

# 688
  • София
Набэрзо да се появя, че младите са нещо болни и помагам. Оттам чета, но нямат стандартна кирилица и не пиша, че ми е мъка.
Сега чакам един приятел да види ремонта на покрива преди да сме платили, че мацката икономиса и от дебелините и не направи някои неща по договор. После пак отивам да направя закуска на Дани.
Миналата нова година подарих на двете семейства по един такъв чопър. За кайма-не знам, казват, че му е трудно.

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 21:00 от rimar

# 689
  • Кубрат/ Пишурка

Благодаря за поздравите за чопъра! За кайма - не съм пробвала още, ама гледах на рекламата по ТВ: слага парче месо и - готово. Само че ще е играчка за повече, че то по една шепа излиза hahaha
 И на мен ми предстои поправка на покрива на майкината къща и "майсторът" обеща за тази седмица. Да видим. Поставих в скоби, че става въпрос за момчето на приятелката ми. То ходи да работи по разни строежи и къщи с още едно момче, което било баш майстора Joy Отдавна имаме уговорка, ха дано!

Общи условия

Активация на акаунт