КГБ = Клуб на Готините Баби - 149.

• 60 995
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Кубрат/ Пишурка

Днес се очертава един дъъълъг ден! Да се подготвим с кафе за разсънване:

# 661
  • София
Светалчо,съболезнования  Hug
Мир на душата му Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 662

Добро утро мили дружки!И от мен едно ОТПУСКАРСКО КАФЕ!Най-после и мен ме огря-макар и есенно!Планове много-но...за днес уж щях да пътувам за София за представлението в Сълза и смях-но има по-наложащи работи.Каквото е-само да сме здрави.

# 663
  • в малка спретната къщурка
Светалчо,приеми моите съболезнования! Hug Hug Hug
Мир на праха,на този прекрасен за теб човек! Flowers Rose Flowers Rose

# 664
 HugСветалчо, моите съболезнования !
Лека пръст и бог да прости баща ти...... Hug Hug

# 665
  • ВАРНА
Светалчо  Hug, моите съболезнования!
Мир на душата му  Flowers Rose Flowers Rose

# 666
                  Светалчо,съболезнования  и от мен!
                  Светла му памет на татко ти! Flowers Rose Flowers Rose

# 667
  • София
Светалчо, лека му пръст на Медунски  Flowers Rose Flowers Rose

# 668
Светле изповедта ти ме разплака,съпреживях болката...

# 669
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Светле, приеми моите най-искрени съболезнования.

Бог да прости Медунски....   

но все пак остават спомените.......

# 670
  • У дома във Варна
Светълчо,  Hug
Бог да го прости! Достоен човек !  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 671
Светле, моите съболезнования.Макар и не роден баща имали сте прекрасен човек до себе си, светла да е паметта му.
Едно отклонение, питане на човек атеист, възпитан и израстнал като такъв, защо се казва бог да го прости.Ако има такъв ., да прости на злите, на лошите, на престъпниците, какво има да прощава на човек живял достойно и оставил обич и любов в сърцата на околните newsm78. Или на млад човек живял кратко но достойнство и чест.Или пък другото,че господ прибирал добрите ,ами тогава той от нас трябва да иска прошка че ни оставя гадните, убийците ,злите? Може ли някой да ми обясни newsm78

# 672
  • София
   Кари,въпроса е философски и е трудно да се отговори с две думи.Смятам,че за православието няма безгрешен човек.Нали за това са изповедта и опрощението.Всеки е дошъл с мисия да се научи на нещо в земния живот. И трябва да бъде положен в гроба чист и духовно и физически.За това къпят покойниците и се молят за опрощение на греховете им. Аз споделям мои разсъждения. Дидка/баба попадия/може да ни отговори,тя нали завърши теология.Но,не знам дали ни чете.

# 673
Свързано е с първородния грях в християнството,и е права Яжка,смята се че няма безгрешни.По принцип въпросът ти Кари е добър,.Грешните не го мислят греха,това е още по-фисолофско,за какво са ни нужни.Не съм вярваща толкова,чета и други  схващания,дуалистичното за доброто и злото ,нямало да има напредък без зло,стремеж към добро ,най-общо казано,а в подробности е доста сложна материя.Имам си обяснение-добрите са научили уроците и си отиват в добрия свят,напредват ,лошите имат да учат още и ...май наистина господ не ги прибира бързо.
С този случай се върнах назад при преживяното и спомените си за моите близки.Всеки божи ден си спомням някого според случая ,какво са казали ,как е било.Няма път назад...

# 674
Кари,не съм се замисляла, наистина защо се казва- Бог да го прости.Това съм чувала от баба, от майка ми.Като раздаваме за покойник така казваме.
След 1989г и аз разбрах как да се кръстя и не знаех какво е Коледа и Бъдна вечер.ММ не знае дали е кръстен в православието, но предполага, че бабите му тайно от родителите са го кръстили.
Аз съм за традициите.

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 20:27 от cream_

Общи условия

Активация на акаунт