Мурат Йълдъръм и Сускунларите преди и след "Suskunlar"-60 тема

• 38 109
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Мир на душите на тези 15 човека дето си отидоха в небитието ей така поради човешка глупост, алчност, бездействие, мързел, недоглеждане, непрофесионализъм и какво ли не още.

В ден на траур хората би трябвало да са подтиснати, да скърбят или поне да се правят като един куп „отговорни лица” на скърбящи.

Аз бога ми не съм подтисната, въпреки че ми е жал за семействата на тези жертви на т.нар. работодател. Аз съм депресирана, но гневна, много гневна. Защото от две десетилетия говорим за гражданско общество и как всички сме отговорни да има справедливост, да си търсим правата или да създаваме условия за безопасност, добро здраве, хигиена на труда и взаимоотношенията, справедливо възнаграждение  и какво ли не още.  А младите хора, които трябва да постигната това или бягат на запад или стоят тука, гледат умно как ги лъже кой ли не и бездействат. Дето се казва в песничката „...а ние двамата пием кафе, пием кафе, пием кафе.....”  Или пък биричка и тютюн с последните пари в джоба... 

Един куп хора стоят приковани към порутените си домове по равнини, планини и землянки, превиват гръб над пет кокошки и десетина квадратни метра с домати, зеле, боб и пипер и дори са съгласни да прикриват доходите на човек, който развива международна търговия, а на тях им плаща за това по малко дори от минималната работна заплата. Къде ни е професионалното образование, къде са ни училищата и читалищата, в които човек трябва да се подготви за живота на възрастен. Вместо това МОН организира с европейски пари за квалификация хиляди проекти, в които стоящото на дървени столове  в тях бедно образователно войнство до втръсване слуша да се говорят вече втора година едни и същи неща.

Гледам младите момчета в това село и ми става съвсем тегаво, защото знам, че стотици хиляди като тях из цялата страна в неделя или пак ще стоят бездейно пушейки в очакване на Годо или ще отидатда пуснат бюлетина за някой баш хубавец  дето не се чува какво приказва и срещу кого се бори или „патриот” или „последен войн на крепостта” от билбордовете залели за милиони левове цялата страна.

Извинете ме – това дето го написах не му е мястото в тема за романтика. Ама каква ти романтика – романтиката днес е на едно друго място. Мисля обаче, че ще е предателство поне към мене ако го изтрия и не си го кажа поне пред най-близките. ..

А за Шастливата госпожа може да изглежда странно, но аз съм колкото гневна за постъпката й толкова и замислена. Обикновено се стремя да не правя обобщения за един човек от отделни негови постъпки, които дори не съм ги наблюдавала пряко. Че и да я изкарвам демон и вещица. Не искам да я защитавам, но й не искам да си изхвърлям яда върху нея без да знам докрай причината за така възникналата ситуация...  Представям си например, че е била подложена на дилемата - да защити от бъдещи проблеми близък приятел, с който е делила легло (че може би и още нещо) толкова години или да излъже в съда под клетва. Откровено казано, аз на нейното място не знам как бих постъпила. Може би щях да направя първото нещо което ми дойде на ум. Но в момента по безопасно за моята глава е да  изхвърля образа на тази "щастливка" от мислите си....smile3505 smile3505 smile3505

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 10:22 от vanina707

# 661
  • София

Аз съм чувала, че има благородни лъжи.
Това което можеше да направи е да не отива на делото.
Не знам там как е, кълнат ли се в корана или в конституцията.
Тук никой не вярва на клетви и затова не се изисква такова нещо.
Но никой призован свидетел не е наказан, че не е отишъл. И не знаем дали е била призована или е отишла да гледа сеир или да навреди на "любимия си".

Няма как да знам какво се е случвало между Бурчин и Мурат в тези години.
Но си мисля, че ако е бил толкова лош, че сега да му отмъщава по този начин можеше просто да се разведе с него отдавна. Едва ли той би седял при нея, ако тя не го иска. А щом е живяла с него 5 или 6 или 7 години, значи е искала да бъде с него. Значи й е харесвало да е негова съпруга. Логично ли е?
А сега му отмъщава. За кое. За любовта? За неговата или за нейната?  Какво може да е направил, та да го мрази толкова?  Дали не я е биел?, например;  или й е давала насила наркотици; или не си е изпълнявал съпружеските задължения?  Ами защо е търпяла това толкова години?  Или е като тия, дето всеки път казват - той ще се промени, обича ме, но си е такъв.  Само това оставаше, такава да е истината.

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 10:52 от Kethen ?

# 662
  • София
Ванина, ти не знаеш как би постъпила. Но аз знам как бих постъпила аз. Ще лъжа, ако трябва. Всичко бих направила, за да защитя този, когото съм обичала. Защото ако го предам, предавам миналото си, предавам и бъдещето си. Защото този гняв, който явно Бурчин  храни в себе си няма да й мине. Той ще отрови душата й, ако изобщо има душа и ако вече не е отровена. А ми се струва, че е.  С един замах захвърли всичко хубаво, което е преживяла с него. А каквито и да са им били отношенията, не може да не е имало и хубави дни, щом живяха толкова време заедно. Той винаги казваше, колко много я обича, и че е влюбен в нея. Аз не мисля, че е лъгал. Ако тя не е оценила това, много е загубила. Така си мисля аз.

Аз съм пристрастна, разбира се. Аз съм негова почитателка, не нейна. И затова съм тук, а не другаде и винаги ще съм на негова страна, каквото и да стане. Да вземаш наркотици,на пиеш, да пушиш - не е престъпление. А няма доказателства, че той е вземал, нали. И дори и да е, това си е неговия живот. Заслужава ли да бъде наказан?
И то от нея?

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 11:12 от Kethen ?

# 663
Мурат и Бурчин са излезли с общо изявление

Скрит текст:
Burçin Terzioğlu ile Murat Yıldırım'dan ortak açıklama!Mahkemede tanıklık yapmadığı için eleştirilen Burçin Terzioğlu eski eşi Murat Yıldırım'la birlikte ortak bir açıklama yaptı...
Uyuşturucu davasında eski eşi Murat Yıldırım hakkında tanıklık etmeyince “İntikam aldı” şeklinde yorumların hedefi olan Burçin Terzioğlu eski eşiyle ortak bir açıklama yaptı: Evliliğimizi bitirmiş olsak da birbirimize olan desteğimiz ve dostluğumuz her zaman bakidir.

http://gecce.com/magazin/haber/burcin-terzioglu-ile-murat-yildir … an-ortak-aciklama

# 664
Мурат и Бурчин са излезли с общо изявление

Скрит текст:
Burçin Terzioğlu ile Murat Yıldırım'dan ortak açıklama!Mahkemede tanıklık yapmadığı için eleştirilen Burçin Terzioğlu eski eşi Murat Yıldırım'la birlikte ortak bir açıklama yaptı...
Uyuşturucu davasında eski eşi Murat Yıldırım hakkında tanıklık etmeyince “İntikam aldı” şeklinde yorumların hedefi olan Burçin Terzioğlu eski eşiyle ortak bir açıklama yaptı: Evliliğimizi bitirmiş olsak da birbirimize olan desteğimiz ve dostluğumuz her zaman bakidir.
http://gecce.com/magazin/haber/burcin-terzioglu-ile-murat-yildir … an-ortak-aciklama

Ринка, благодаря ти че винаги си на линия и успяваш да научиш всичко навреме  smile3525 newsm51 newsm51

Добър ход на мениджърите на двамата. Добър PR. Да не ручаме джабетата повече Joy Joy hahaha
Скрит текст:
Май не е лошо да се сложи и в БГ фейса, а newsm78 newsm78 newsm78

# 665
Изглежда има окончателно решение за Хиджран

http://www2.dizifilm.com/haberdetay.asp?newsid=222584

# 666
Здравейте  Heart Eyes
Позволих си да влезна при Вас, защото знам от @vanina Hug, че тук следите MY и всичко свързано с него, тук прочетох и превода на статията за процеса от @LiLiSy  bouquet

Та ... по повод явяването на Бурча на заседанието и на която не съм фен, но я възприемам като една от многото турски актриси ... Единственото правилно решение, което е взела, е да не свидетелства. Не разбирам защо се сърдят фенките на Мурад и я обвиняват  ooooh! Тя е извикана като свидетел на обвинението, а не на бившия си съпруг. Отказът й (по закон) е нормална практика в един съдебен процес, защото Прокурорът може да я омотае с въпроси, както и съдията,  и тя да каже нещо, което да навреди, макар и да не иска това. В съд се говори малко и ако има възможност, както е в нейния случай, най-добре е да не говори! Тя е била разпитвана от полицията и има протокол, затова я викат в съда. Още тогава е можела да не казва нищо.
Не може да не се яви, не е доброволно, а с призовка на съда като свидетел на обвинението, иначе ще я доведат принудително.
Не искам да поемам ролята й на адвокат, но добре е направила. Не го bila погледнала  Mr. Green Ами тя да не е отишла там да се гледат  hahaha

А иначе, на тази Бурча нещо й става ... изобщо не може да прикрие с разни фотосесии, интервюта и изкуствени усмивки голямата си болка от развода ...защо трябва да се преструва  newsm78 , че кой ще й повярва, че сега е толкова щастлива  Mr. Green... ама те си знаят двамата какво е било ...явно са имали голям житейски проблем и не са могли да го решат заедно ...

Приемете извиненията ми, ако съм нарушила личното Ви пространство в темата   love001

# 667
Привет на всички!
Реалът  ни е по повод за сериозни и много, много тъжни поводи за размисли!
Трагично е всичко което се случва!  
Невинни хора  умират, медиите се надпреварват да ни информират коя от коя с по експертни становища. И  се знаело и било незаконно, ама защо ли отново се  случи невинни хора да гинат. Що за народ сме, що за държава. Да излагаш живота на толкова хора, необезопасени   от не само нерегламенитирана, но и  животоопасна дейност. Как не се наядоха, как не се накрадоха, години наред. Болно ми става за тези които ги няма, за близките  които страдат и пред устата им навират микрофони да коментират.
Животът ни е сив и тъжен,и кога ли ,,ще се пренареди,, и как ще се случи след 5 октомври. Кой ли ще е този велик дето ще го направи!?
Прибирам се в къщи и  по улиците и големи булеварди  висят билбордове, които приканват за този и онзи да се гласува. Отварям пощенската кутия изсипат се безброй цветни листчета с видни избраници, пак обещания. Пускам Тв и започват предизборни студия и  обещания .....обещания. Прелива ми вече над главата от обещания. Не им ли омръзна да лъжат безочливо. Чувствам се лъгана години наред от псевдо хора, псевдоуправници, псевдополитици.

Ванина, интересна информация си ни поднесла. Прекарала си безсънни часове, ако не ми беше спрял интернета щях да ти правя компания.
Ринка, благодаря за актуалното инфо и за Мурат и Бурчин,както  и за Хиджран.

Кети, винаги съм защитавала Бурчин, като съпруга и избраница на Мурат.  Смятала съм, че след като той живее с нея не е редно да се обижда съпругата.   И да, на мен ми е симпатична , бяха хубава двойка, ама бяха.  Сега обаче  я критикувам не за това, че изглежда добре,което не мога да кажа същото за Мурат  и дава интелигентни отговори в това и онова списание, а за поведението което демонстрира в съда , защото каквото и  основание да има да   отмъщава, не е начина и мястото да го прави точно в съда, когато той е там.
  Петан, не се извинявай,темата е отворена ,всеки може да пише тук. Не защитавам Мурат , не зная каква е истината, може би си права и вероятно има логика в написаното от теб , но  като гледам веднага след публикациите и коментарите по делото за нейното  поведение,/ дето са заляли фейсбук и мрежата/ не закъсня и опровержение. От нея и .....Мурат, да бе друг път и Мурат. Защо ли намесва отново името му? Пиарите и са се събудили.  Винаги съм я съжалявала за фенската ненавист, не съм одобрявала начина по който я обиждаха, но сега си  заслужи коментарите, като се има в предвид , че и  наблюдаващия от близо  делото/не помня името/ е изненадан от поведението и. Такова поведение е имала, че съдията е помислил, че е полицайка hahaha hahaha милата , каква обида hahaha да се усмихваш щастлива от модни списания и журнали и да не те познават в съдилището, голяма мъка ще да е, голяма обида .
Жалко много жалко ,че един период от съвместен живот завършва така , че  да се оправдаваш  от медиите. А искаха да ги оставят на спокойствие, да не привличат вниманието към себе си.
До преди няколко месеца подобно четиво беше повтаряно почти във всяко интервю от двамата

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 21:07 от eliNIM

# 668
... Такова поведение е имала, че съдията е помислил, че е полицайка hahaha hahaha милата , каква обида hahaha да се усмихваш щастлива от модни списания и журнали и да не те познават в съдилището, голяма мъка ще да е, голяма обида .
...
Добре  Grinning нека да й адвокатствам   Joy Joy  преди нея са призовани и разпитани една сурия полицаи, които са обискирали дома им, колата му ... Веднага след поредния полицай влиза Бурча. Затова съдията я е попитал (кой й е номерът  Joy Joy ) Явно на това заседание се изслушват свидетелите на обвинението ... И защо трябва да я познава някакъв съдия  newsm78, че аз да не би да познавам всички bg примадони и кои са мъжорята им  Grinning  Joy

На следващото ще изслушват свидетелите на обвиняемия и не е лошо защитата му да осигури автобуси от BG  hahaha с приготвени плакати  Joy Joy

# 669
Петане, благодаря ти за уточнението Hug Peace И за мнението ти, че ние тук като яки фенки на Муратката много се впрягаме за него и естествено губим обективността на погледа си понякога  Thinking Blush
Но за какво личностно пространство говориш  newsm78 Та ние сме в НЕТ-а безкрайно отворено пространство и най малко пък за нашата тема може да се каже, че сме затворена групичка  Peace Ние на толкова много места шаваме, а и при нас се отбиват.... добре си дошла когато си поискаш. Laughing Laughing Laughing

Ели, не ми е работа да давам оценка на един или друг пост. Но аз не мисля съвсем като тебе за въпросното "отмъщение". Наистина не знаем дали има уговорка за това съвместно изказване между Мурат и Щастливата или няма и PR-а е само на Б.. Защо пък да няма някакво уточняване по телефона. Мурат пътува , тя пуска опровержението. От къде знаем истината. Защо сме толкова черногледи. Години се твърди по форумите, че Мурат и Туба не се виждали и М. странял от нея. Ами защо се вижда, че вещи които фенки са дали на Мурат да ги предаде на Туба са вече при нея. От къде знаем, че Мурат не контактува и с Туба и с бившата си съпруга по телефона. Или пък обратно, че Б. го е потърсила за съвет. Не е ли разумно това което и Петан казва. Прекалено еуфоричната в последно време (и аз не знам защо, ама почвам да си мисля за разни изкуствени нещица дето те карат да махаш щастливо насам натам) да се страхува, че може да се оплете и затова предпочита да остане в делото само с предварителните си показания, а не с нещо което не знае накъде ще излезе при един публичен разпит. Особено ако още на предварителното следствие не е усетила, че може да се пообърка в тази ситуация където прокуратурата явно прекалява с нападките и гледа как да представи най-незначителни неща като обвинителни факти. Склонни сме да вярваме на журналист, който като много други журналисти търси негативната новина и под вола теле, а на Бурчин и на Мурат не сме. Може да е така както казваш, ама аз не съм сигурна  Thinking Thinking

Лека ви вечер момичета. Не се палете толкова като мене. Че ще остареете бързо Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha

# 670
Добър вечер  wavey wavey wavey
Днес е тъжен ден за България !
Бог да прости  загиналите !

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 22:41 от Eny87

# 671
Ох, Ванина не се паля. Peace  и съвсем не е оценка коментара ти. Peace Така  развилите се събития, не дотам яснотата и не пълната истина за случващото се от двете страни е причината вместо да коментираме някоя нова роля на Мурат, коментираме какво направила Бурчин в съда. Laughing
 Не ми харесва това да коментирам, ама да се изясня и както бях решила,спирам по тмеата. Животът си е техен ,искам само да започва ново дизи, да не го спират преждевременно  за да се насладя на играта му.
Аз писах, че и в мнението  на Петан има логика, защо да не е и така, много е погично.
Може и да има основание да отмъщава Бурчин, хайде да пиша ,че е наранена, може и да се чуват,може и да се виждат, което е добре , newsm78 след известен съвместен  семеен живот.Но не, не вярвам, нещо не приемам много откровено изявлението от двамата, по-скоро пиарите им са свършили работата за да успокоят фенвете ,като мен такива Joy Joy Joy
Не ми харесва , че става по този начин от страниците на печатно издание -звучи ми като оправдание - което  ме кара да се съмнявам, макар че нямам право на това, но  след всичките снимки и усмихнати пози, които смятам, че са целенасочени  и адресирани към този който трябва да го разбере. Ако се виждат или телефонират, няма нужда от излишни и пресилени демонстрации от социалните медии.

Не мога да повярвам с какво се занимавам цяла вечер. Вместо да си пусна и изгледам преведения епизод на Кайяп или КСШ, свалила съм си и филми, аз съм седнала след толкова напрегнат и уморителен ден,/ имах тежък и стресиращ работен ден и часове висене пред монитора /да нища отношенията Мурат -Бурчин.
 Не съм добре,определено Grinning

Ени
Hug Hug Hug

Забравих да напиша нещо,което все се каня да споделя. Бурчин в Инстаграма си е изтрила,след развода всички снимки с Мурат,което нещичко подказва

http://instagram.com/burcinterzioglu

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 23:13 от eliNIM

# 672
Thank you For the Translation Cannet Gunay

The statement says "after all the comments regarding the trial came out we were upset and we wanted to make a statement. We made a joint decision to divorce, however this does not mean that we do continue to support each other and remain friends.

Making a comment while the trial is ongoing would not be correct, and we would like to request any news made regarding our personal issues be done with care, and not made in a incorrect manner.

# 673
Ринка HugЕли HugАлекс HugВанинка HugПетан HugТеси Hug
Ели тя Бурчин може и да е изтрила снимките на Мурат от инстаграма си и в съда да се държи така ,че чак и на   журналиста от статията дето Лили ни я преведе му е направило впечатление държанието и ноооооооо с Мурат продължават да се подкрепят и да са приятели въпреки развода според общото им изявление  newsm78 newsm78 newsm78.Истината дето се вика е някъде там между всичко написано    smile3521
Аааааа Ели все забравям да ти кажа ,че подписа ти е чок гюзелски  smile3521

http://youtu.be/ZQbgihHWNGo

# 674
Ени темата Бурчин smile3505 smile3505 Битти Joy Joy Joy
Да си говори с който си иска.Тя започва сериал с Илкер, мноооого готин мъж , а Мурат сега като е в Мека и извърши ритуала , дали ще заиграе някога. да не вземе и се откаже от Джансуто, Joy Joy Joy
Стига е ставал повод за светски приказки Joy Joy Joy Joy да зпочва вече да ни вълнува с погледи, мъркащ мек глас и топли кафяви очи....ммм ... мечта Joy Joy Joy Joy

Дали има други Байрами та пак да се запъти на там, направо сме го изтървали Joy Joy Joyда не вземе и се пресели в СА Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт