Моля спешно помощ със съвет как да изчистя миризма от хладилник!

• 5 881
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте! Незнам темата дали е точно за тук,но не намерих по-подходящо място.

Бяхме на почивка две седмици и мъжа ми без да провери какво има в хладилника помислил,че както винаги при такива случаи е празен и изключен и директно дръпнал шалтера на тока в нас. Да,но този път хладилника не беше празен,а в камерата беше пълно с месо. Познайте какво заварихме в нас! Няма изобщо да го описвам. В потрес и погнуса съм и не мога да спя. Цяла вечер часове на ред мием и търкаме със всевъзможни препарати! Оцет,препратат-пяна за фурна (по принцип много силен),директно напръсках и с препарат за под,който мирише много силно на момина сълза,търках и с прапарат за керамика (тези с частиците в тях с "пилинг" ефект) като мислех,че като изтъркам слой от платмасата ще махна и миризмата......каквото имам в нас все го пробвахме,даже сложих и ароматизатори за кола в камерата и я затворих с надежда да поеме тази миризма на мястото на миризмата на разложено........и не! Целият ни апартамент мирише до смърт...и на смърт буквално! Какво да правя?

# 1
Белина. Не препарат с белина, а чиста обикновена белина. За 24 часа може да повторите 2-3 пъти, но според мен и по-рано ще изчезне. И проветряване естествено.

# 2
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не знам за толкова драстичен случай дали ще помогне, но универсалният обезмирисител е сода бикарбонат. Можеш да пробваш като сипеш по- голямо количество в една чиния и оставиш поне 24 часа.

# 3
Ще пробвам и двете! Понеже нямам белина сега ще опитам със сода.....ако не съм свършила всъщност и нея:( Предполагам трябва стабилно количество да сложа....аз всъщност ще наръся целия хладилник.ще купя три кг. сода утре:) Трябва ли да го затворя или да стои отворен? А белината? само да го мина с нея или да го олея и затворя?

# 4
Смляно кафе - поглъща всякакви миризми. Слага се в малка паничка да стои в хладилника и също така и в стаите. Изпробвала съм в хладилника, но не съм имала чак такъв инцидент. Дано помогне.

# 5
Да, точно така, освен белината и обикновената сода също. По принцип разложеното и миризмата му /бактериите/, както и всякакви мухъли, гъби и подобни, се премахват с основа, с киселина като оцета, само много леки случаи. Но знам, че всички болници, транжорни, отпадъчни съдове, всичко се дезинфектира, съответно отмирисва с хлор.

# 6
  • На земята, която е всъщност звезда.
...Трябва ли да го затворя или да стои отворен?

За содата затвори хладилника.

# 7
ох значи надежда има? няма да изхвърля хладилника? утре отивам да пазарувам,но не за да се храним:)

наиситна по болниците търкат с белини. дано го спая този хладилнк,че не отдавна останах без мияна,а преди месец има-няма останах и без пералня....

мерси на всички ви! ще напиша как върви утре,но направо не ми се ляга като се сетя като стана какво ще ме посрещне извън спалнята.

# 8
 Laughing разбирам те. В големите жеги, за вечеря бяхме направили пиле на фурна, сутринта рано отидохме на басеин, после кафета, прибрахме се чак към 9-10. Оставила съм и отворена фурната, явно е минала някаква муха и бяха се появили бели червейчета. Нямаше миризма, но полудях като ги видях. Два дена спах в майка ми и не смеех да се прибера и не вярвах на мъжа ми, че е проверил целия апартамент да не е отишло някъде червейче  Laughing

# 9
ох и аз имам фобия от всякакви насекоми,гадинки и техните производни! като се прибрахме знаехме какво ни очаква и се бяхме разбрали той да изрине всичко от там и да го изхвърли на боклука,а после да измие хладилника. аз се осмелих да се приближа до него едва след много минавания с оцет и разни други препарати,които бях избоила напред и пак съм в потрес. е....през цялото време,колкото и да избягвах до мен достигаше миризмата де. бррррррр.......ще мине много време,когато ще с еизбавя от спомена за всичко това.
иначе едно денонощие не е нищо да оставиш месо да се развали дори и в жегите в сравнение с това при нас. това са повече от две седмици! аз имах опасения да не се размирише из целия вход и да помислят съседите,че някой е умрял в нас:) но като влязохме всъщност не миришеше много.само в кухнята се усещаше вече леко гнусничката миризма,но като го оворихме стана ужасно:) аз сега го затворих вече.спирам с опитите да го оправя.утре като накупя продуктите започвам вече с тежката артилерия. явно препаратчетата ми с мирис на момини сълзички не вършат работа.

# 10
Активен въглен.

# 11
Винаги ми е помагало съдче със сода.

# 12
принцеса_Фиона,  да не живееш вкъщи? И на мен ми се развали миялната преди повече от половин година, преди месец ми изгоря копчето на фурната /още чакам ММ да го оправи/. След почивката и нашия хладилник беше много смрадлив, не чак като описания случаи - ние не го бяхме изключили, но миришеше на застояло. Чистих, бърсах, но пак не съм 100 % доволна. Мога ли да сложа сода при работещ хладилник с храна вътре или трябва да е празен?

# 13
Аз слагам съд пълен с оцет да стои вътре. Оцетът поема миризмата, но е нужно малко време, не е така от раз  Thinking В твоя случай направо сложи тенджерка или по-голям съд с оцет, за да поеме по-бързо, че е сериозна ситуацията.

# 14
надявам се с белината да стане. вече има чувствително подобрение,но вратата на камерата беше кошмар! днес забелязах,че от нея излизат червеи  Sick тя е куха и има мини дупчици,в които явно се е навряло смрад и червеи. за щастие открих как да я демонтирам и в момента кисне във вана пълна с белина.ако не с еоправи ще я хвърлям и ще търся да купя нова от някъде.хладилника ще се оправи.даже мисля вече е добре,но аз нали от снощи съм с енадъхала с всякакви миризми и все ми се струва,че не е достатъчно обезмирисан.всъщност на белина мирише вече.

съпружке,това не е всичко:) април месец мъжа ми удари колата ни,която нямаше и една година тогава,но сега е оправена и като нова,но....плащаме:( абе тази година наистина на машинките ни не им върви:( да не казвам,че и два гардероба изхвърлихме,защото ги счупихме при пренасянето (пренасянето всъщност е и причина да не ползвам миялната си. тя не е за вграждане,а сегашната ни кухня има възможност само за вградена миялна),но купихме нови гардероби и пак плащаме.  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт