Другият наш възможен живот

• 97 694
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 105
Важно ми е, да мога да гледам с носталгия към миналото и оптимизъм към бъдещето...
А най-важно е да съм щастлива сега и тук. Peace
Една и съща "песен" цял живот омръзва, ако не сега, след 5-10г....

Може да си поръчаш дори и сметана към кафето, не само захар.

Но не се знае какво ще ти сервират. Може да останеш и без кафе.

# 106
  • Варна
Реално не познавам хора, тип "Лаура", но ги разбирам.
Щом човек е щастлив, сам по себе си, къде е проблема? Rolling Eyes

# 107
  • София
До 25 години се представих достойно на сцената на несериозно обвързаните- и мъже, и излизания, и експерименти. После почна да ми втръсва страшно, в този момент се появи и съпругът ми и кротването дойде някак си естествено. Спрямо днешна дата може би бих отложила появата на детето с 2-3 години, малко избързахме спрямо тогавашните си възможности. От друга страна не се знае при липсата на дете какво би ми прищракало и дали щях да съм в същата връзка днес.
Но определено на сегашната ми възраст не бих искала да съм сингъл и без дете, отделно, че вече щях да съм до смърт отегчена от моминския живот. Сега предъвквам от известно време идеята за второ, ама май излязох по- голям егоист спрямо децата, отколкото си мислех, та ми е нужно много време да се навия...

# 108
Проблемът е, че те са твърде различни от нас.
Саморая, така е, права си!

# 109
  • София
Има хора, които не стават за родители и аз горещо адмирирам тези от тях, които са го осъзнали. Имам такава приятелка - вече е над 40 години, деца няма. Няма нищо против децата и много я бива да си играе с тях и да се прави на клоун, но дотам. Има си причини да не иска собствени деца, в голямата им част - силно егоистични такива.

Мисълта ми беше, че има и такива хора - не искат да имат деца поради една или друга причина и този им избор следва да бъде уважаван, а не да им се намила колко пропускат и как ще останат сам-сами на стари години. Щели да съжаляват - ами нека съжаляват, то си е тяхна работа. По-добре така, отколкото да натякват на детето си - и такава "майка" познавам - не пропуска да напомни на единствения си син от какво се е лишила заради него и каква кариера е могла да има, ако не бил той. Мерси за такава майка.

# 110

Мисълта ми беше, че има и такива хора - не искат да имат деца поради една или друга причина и този им избор следва да бъде уважаван, а не да им се намила колко пропускат и как ще останат сам-сами на стари години.

Децата изобщо не са гаранция, че няма да останеш сам на стари години.
А "намилането" както се изрази не е еднопосочно...в конкретния случай.
Но понеже форума е майчински, то като запее хора и солото се позагуби.

# 111
  • волно калдъръмче
Проблемът е, че те са твърде различни от нас.
Саморая, така е, права си!
Аз проблем не намирам. Виждам жена, която се мъчи да обяснява, че децата и семействата ограбват свободата и някои ѝ се връзват.

# 112
  • София
Герри, права си, съвсем забравих, че ни се рекламираше сингъл живота. Е, няма нужда от реклами - been there, done that, дет' се вика. Знаем как е.

# 113
  • София
Имам близка на около 45 години. Не иска и да чува за деца. Живее сама и е щастлива.
Не съм като нея, но уважавам правото й на избор.

И не виждам нищо странно, различни сме, щом на нея й е добре така, то аз се радвам за нея.

# 114
Имам познат който още на 25 години заяви,че не иска семейство и деца. В момента е на 35 и пак е убеден в същото. Разбира се много хора се опитахме да говорим с него,да променим решението му, но той изложи доводи за които си е  абсолютно прав. Първо той е пораснал само с майка, без да познава баща си, което въобще не му се е отразило добре. После майката заболява от рак и почива. Остава сам самичък и близки роднини няма.
 И казва: ,,за какво са ми деца и семейство, някой ще ми даде ли гаранция,че това дете ще се роди живо и здраво, та дори да е живо и здраво,някой ще ми даде ли гаранция,че няма да му се случи нещо лошо в живота и да страда - няма да го понеса, защо мие е жена да се съобразявам с нея, така ми е добре,, Наистина е щастлив сам, излиза си с приятели, живее си живота, бори се сам с него. Та недейте да съдите хората,всеки си има причините и доводите. Много по- добре човек да е осъзнал какво иска, вместо да робува на хорското мнение, ако живеем заради това мнение, то какъв живот е това...това не е нашия живот,всеки си е изпратен с мисия на този свят, има си съдба....Но не мисля,че на всички мисията им е да имат деца и семейство...

# 115
По-добре сама жена отколкото зле придружена. Винаги съм вярвала в това и още го твърдя. От любовта по-хубаво няма, но ако някой не е срещнал човека, една връзка не е само компромиси, въпреки че без тях и да е невъзможна.

# 116

On the bright side, изборът да бъдеш свободен електрон дава възможност да преследваш всичките си мечти, без значение колко странни биха изглеждали на останалите хора. Дали става дума за това да отидеш на експедиция в Антарктида, да се запишеш в Чуждестранния легион, да станеш активист на WWF, да харчиш пари за обувки и дрехи, да отвориш собствен ресторант, всичко е на една ръка разстояние. Светът е един голям увеселителен парк. Когато си сингъл имаш възможност да пробваш всички атракциони.

Да бе, и всички свободни електрони, които познавам, грабят от живота с пълни шепи: стават активисти на WWF, отиват до Антарктида и до Тибет, реализират грандиозни успехи и сбъдват мечтите си, при това от една ръка разстояние. 
Ти може да си пишеш в стил женско списание клишетата, но животът на свободните електрони минава не по-различно от този на семейните: работа, вкъщи, разходка, виждане с някой приятел, работа, вкъщи. Единствено харченето на пари за обувки и дрехи може да мине за що годе реално, макар и то е плюс единствено за някоя инфантилка, откърмена със "Секса и града".

# 117

On the bright side, изборът да бъдеш свободен електрон дава възможност да преследваш всичките си мечти, без значение колко странни биха изглеждали на останалите хора. Дали става дума за това да отидеш на експедиция в Антарктида, да се запишеш в Чуждестранния легион, да станеш активист на WWF, да харчиш пари за обувки и дрехи, да отвориш собствен ресторант, всичко е на една ръка разстояние. Светът е един голям увеселителен парк. Когато си сингъл имаш възможност да пробваш всички атракциони.

Да бе, и всички свободни електрони, които познавам, грабят от живота с пълни шепи: стават активисти на WWF, отиват до Антарктида и до Тибет, реализират грандиозни успехи и сбъдват мечтите си, при това от една ръка разстояние. 
Ти може да си пишеш в стил женско списание клишетата, но животът на свободните електрони минава не по-различно от този на семейните: работа, вкъщи, разходка, виждане с някой приятел, работа, вкъщи. Единствено харченето на пари за обувки и дрехи може да мине за що годе реално, макар и то е плюс единствено за някоя инфантилка, откърмена със "Секса и града".

Единственият отговор е, че общуваш с нереализирани милионери.
Защо пазаруването на дрехи и обувки да е инфантилно занимание?

# 118
Ами да посочваш харченето на пари за дрехи и обувки като съществен житейски плюс е инфантилно, меко казано.

# 119
Ами да посочваш харченето на пари за дрехи и обувки като съществен житейски плюс е инфантилно, меко казано.

Не става дума само за дрехи и обувки. Изобщо, харченето на пари е много хубаво и приятно занимание. Горещо ти го препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт