Другият наш възможен живот

• 97 554
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 15
  Разбира се, че не е изкушаващо. Само и най-беглата мисъл за такова нещо е ужасяваща, а не изкушаваща.

# 16
  • Galaxy 13197853088
Тихо де. : )

# 17
# 18
За да резюмирам - да си сингъл на 30+ има повече плюсове отколкото минуси. Може би не много повече, но повече. Особено в дългосрочен план.

В дългосрочен план след 30 следва 40 и после 50. И атракционите в парка почват да затварят един по един, ама няма къде да се прибереш. Вярвам, че единици сред жените могат да бъдат щастливи без деца. Особено в дългосрочен план и особено след една възраст.

Иначе 30 е една чудесна възраст и аз не я намирам за някакъв житейски вододел. Извън неща като качество на яйцеклетките и други такива де. Ама теб нали това не те притеснява, значи всичко е на шест. (Ти не беше ли по-скоро 40-, а не 30+?)

# 19
Не им вярвам на тези , които казват , че са щастливи ,
независими жени .
А не им вярвам , защото съм прочела стотици постове в които
крещят "искам мъж , искам мъж"...същите тези уж силни независими
жени .Какво да ги правиш - човещинка .

# 20
няма смисъл от мислене ако така ако иначе, живота не се рестартира, квото е минало минало
а пък насила неща да правиш не си струва

някои няма да имат деца, други ще имат и така

а днес добре ли ти е?

# 21
преди време по-младите ми колежки бяха на по 25 и се момееха както казва Бандитката
минаха десетина годинки
продължават си все така
и развяват Лаурините теорийки колко им е гот
а иначе тайно търсят кой ще се прежали да ги вземе и направи майка на децата си с оглед богатото им минало
още търсят
вече и трудно им се връзват и по заведенията и все по-често се прибират сами

# 22
Аз мога веднага да посоча конкретни и специфични разлики в живота ми с деца и без.

Имам кафяв колан по айкидо. Без деца щеше да е черен. Някой ден може и да стане черен, но вече ще тренирам заедно с децата.

Имам електронно пиано. Без деца вероятно щеше да е малък кабинетен роял. Някой ден ще имаме роял, на който ще свирим всички- и аз, и децата.

Имам магистърска степен по философия. Без деца щях да съм доктор. Годините минават и помъдрявам, така че в следващите години смятам да избера правилната докторска програма.

Без деца щях да се мъча да пиша роман. Сега имам написани доста детски приказки.

Без деца щях да съм слаба. С деца също съм слаба и знам дори повече за грижата за тялото и фитнеса.

Без деца щях да имам време за много неща. С деца правя тия неща за една десета от времето, в което ги правят сингълите. Нали знаете- всяка задача се раздува, за да заеме отделеното й време.

Без постоянен мъж щях да пробвам много мъже по един начин. Сега пробвам един мъж по много начини.

С мъж и/или дете успях да практикувам скално катерене, малко пещернячество, да свиря на пиано, да тренирам, да планинарствам, да стигна до Япония, да обядвам с президента на Европейската централна банка, да си намеря втори мъж, да завърша магистърска степен.

Глупаво е да мислиш, че всички опции ще са вечно отворени. Много неща не са точно на една ръка разстояние, а са също толкова далечни, колкото и за хората с деца.

# 23
  • Tам през Атлантическия океан
Лаура, не се отказваш лесно. Това май ти е любимата тема. Или може би - болната тема.

и аз така вече почвам да си мисля  Sunglasses

# 24
  • Куциндрел
Не им вярвам на тези , които казват , че са щастливи ,
независими жени .
А не им вярвам , защото съм прочела стотици постове в които
крещят "искам мъж , искам мъж"...същите тези уж силни независими
жени .Какво да ги правиш - човещинка .
Разбира се, че ще искат мъж. Най-малкото асескуалните не се срещат под път и над път.

Моята баба е родила на 40. До тогава е била независима, правила е каквото си иска. Обаче сляпата неделя не пита дали да дойде.

# 25
Хубаво е, че някои хора осъзнават навреме, че да бъдеш родител не е за тях.

Имането на партньор също не е задължително.

Лаура, ако сама се чувстваш ок, няма смисъл да мъчиш себе си и някой мъж.

# 26

В дългосрочен план след 30 следва 40 и после 50. И атракционите в парка почват да затварят един по един
Е не толкова мрачно де... Sad
На атракционите в парка не пише забранено за баби, на които им хлопат дъските...
Аз лично карам второ детство покрай моите пикли. И колело прокарах, и кънки, и на народна топка играх.
Средно образование ще изкарам още два пъти. После още две висши и след това като почнат внуците и хайде пак отначало...

# 27
  • София
Бъррр.....  всичките ми "независими сингъл" познати душа дават да си намерят подходящ, понякога дори просто някакъв, мъж и да родят дете. Явно грешна порода жени познавам.

# 28
  • София
Принципно не е лошо да си необвързан известно време.
Обаче ако не искаш изобщо да имаш деца, значи страдаш от някакво сериозно психическо отклонение. Като самоубиец си, избираш смъртта пред живота. Не е нормална тая работа, определено нещо ти хлопа.

# 29
Ето едно голямо предимство, ако си хептен сингъл (и си мъж де): Може да станеш Папата. Което, предполагам, е готино.

Общи условия

Активация на акаунт