Другият наш възможен живот

• 97 846
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 2 805
  • София
Калчо поне  можеше да си измисли някакъв литературен псевдоним.

# 2 806
Стилът е много близък до този на Чудомир, но в статията има много истини....
Стилът няма нищо общо със стила на Чудомир. Нищо общо. Crossing Arms
А разказът е отвратителен и доста некадърно написан-даже нямах желание да го дочета...
 Освен това езикът е силно просташки.
Калчо Иванов не е моят автор очевидно...

# 2 807
Мисля, че надценявате психологията. Хората са били по-практични и простички.

Когато не може да си маркетингов директор...какво да си? Нямало е днешните изкуствени лъскави роли. Или булка, или калугерица, или шафрантия.

Ти резюмира Сън в Лятна Нощ. Laughing Булка, монахиня или.... Смърт!

# 2 808
Е то и на Офелия й беше подобна дилемата, отчасти и на Жулиета, че сигурно и на други героини.

# 2 809
О, Мамасито, я се скрий, голямо значение си придаваш. Как ли пък няма да те "гоня из темите"...
Дразнещи са глупостите, които бълваш тема след тема, иначе не зная как някой би ти обърнал внимание.

Мхм, има нещо вярно. Дори при влизане веднъж на седмица или две тук, а понякога и по-рядко, се набива на очи. Любимите теми за словоблудство - загорели, недоклатени, бездетни, префтасали, шафрантии.
От другата страна - волната птичка, яко щастлива интелектуалка. Външността разбира се няма значение.

Е, да ама има. Грозноватият профил ме кара да си спомня за баба. Казваше: "Грозните хора, баби, са и лоши". За пореден път се убеждавам в правотата ѝ. Грубо ама истина. Останалото е проза.

Бе намерих си още една причина да искам да напусна града на тепетата. Ако това е заразно, аз съм притеснена. Crazy

# 2 810
Не съм фен на словесното творчество на Мамасита, но последният пост, коментиращ външността и ( и не само нея) е грубиянски и просташки. Не си заслужава и анализ да му се направи.

# 2 811
Намирам за интересен следния парадокс:

Разказът накара всички да писнат, "ама как така вкарват хората в рамки!"

Същевременно всячески се опитват да ме вкарат в една от рамките, без да се замислят, че може би и за моето мнение и стил има място под слънцето и то е също толкова валидно, колкото и "общоприетите" роли във форума.

Остава да ми обясните къде точно "ще избяга с писъци" селска мома през 40-те години на миналия век. Може би ще заспи омаен самодивски сън и ще се събуди в 21 век, където ще може да избира до безкрай.

Е това вече е сюжет за фантастичен разказ с исторически елементи. Патентовам го, който го открадне, плагиатства!

# 2 812
  • София
Мисля, че надценявате психологията. Хората са били по-практични и простички.

Когато не може да си маркетингов директор...какво да си? Нямало е днешните изкуствени лъскави роли. Или булка, или калугерица, или шафрантия.

Сега има и още една - тип Кари Брадшоу.

# 2 813
....е грубиянски и просташки. Не си заслужава и анализ да му се направи.

Споменавам любимата си баба.  Wink Кой какво чете между редовете... идея нямам.
Не копнея за анализа ти.

# 2 814
  • София

Къде тва и кои са "всички"?

# 2 815
  • София
не можах да я дочета тази анонимна глупост (дори не е велика, а си е напълно посредствена).

# 2 816
не можах да я дочета тази анонимна глупост (дори не е велика, а си е напълно посредствена).
Не била анонимна. На Калчо Иванов била..
Разчупвал рамките..или вкарвал хората в рамки не разбрах. Мамасита да обясни.
Разбрах само, че за попрефтасалите моми с криви носове трябва на всяка цена да се намерят мъже. И с тази трудна задача се нагърбва бъдещата тъща. Тъщата изпълнява задачата брилянтно-намира си послушни зетьове (сирак, бедняк и пияница) и си завира зетьовете у дома.  И настъпва един хепи енд-момите са щастливи (щото вече имат мъже-и то одобрени от мама), тъщата също (щото явно ще има кой да и носи чехлите като одъртее).  Също така се раждат едни красиви внуци напук на кривите носове на майките....и извода е???

Какъв е извода бе?
Извода е-Слушайте мама! Мама знае най-добре... Joy
И мъж ще ви избере подходящ и децата от господа ще поръча... hahaha

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 13:45 от Герри

# 2 817
Е то и на Офелия й беше подобна дилемата, отчасти и на Жулиета, че сигурно и на други героини.

Защото такива са били алтернативите за жената по Шекспирово време. Елизабет първа, колко века ago?

# 2 818
Голяма тъпня този разказ и няма общо с действителността много. В днешно време по-невзрачничките по-бързо се женят - За първия, дето им е обърнал внимание.

# 2 819
  • София
Мамацита,  понякога не мога да повярвам на ограниченността ти. Обобщаваш, преценяваш, набедяваш...

Аз съм упорита и търпелива и изчетох самодейния текст. И само си рекох: "Ми тя графоманията си ходи по хората." Едни дращят в рима, други в наивитети някакви.

И какво може да е общото м/у вълненията на една майка, живяла в общество където живот извън семейството не съществува и днешно време  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт