Другият наш възможен живот

• 97 805
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 2 955
Много повече глупости се случват от
стремеж за оригиналност, отколкото
от стремеж за правилност.

Олеле, не е вярно, Лоана. Големите жестокости и глупости на грандиозно ниво се случват винаги от стремеж към правилност и праведност. Винаги е било така.Стремежът към оригиналност може да обърка временно на някой индивидуалния живот, а стремежат към правилност обърква държави и общества...
 Съвсем отскоро различността - то па една различност е безбрачието и бездетието, но хайде - се смята за нещо , което не трябва веднага да бъде изкоренено и остракирано, но това е съвсем отскоро пък и среща силна съпротива.
 Значи, ако човек води привидно правилен живот, няма абсолютно никакви проблеми, стига да изпълнява формално условията, никой не го отлъчва ,защото семейството му е безобразно - но ако няма и не иска да има такова, само посмей да кажеш такова нещо...

# 2 956
  • Куциндрел
О, и на Парис Хилтън ѝ знаят името.

И на Парис Хилтън й знаят името.
Да ви кажа - и на Парис Хилтън й знаят името.
Принос не знам, може би за феновете й.

А аз сега да ви кажа ли, че имам съъъвсем мъничък приност вие да ползвате интернет. Ама съвсем мъничък. Sunglasses Но пък принос. Whistling

# 2 957
Много пъти вече го казах: всяко общество в цялата история на човека е предлагало начини да си едновременно несемеен и уважаван.

# 2 958
  • n/a
Мамасита,  Hug

Ирис, то много зависи откъде го погледнеш.
Ако е в идеологически аспект - да, съгласна
съм, но донякъде. За съжаление (или за ра-
дост) кратка е времевата перспектива, за да
се проявят ефектите на "различността". Но
нещо ми подсказва, че няма да ни харесат
след време.
Ако е в индивидуален аспект - за едното чо-
вече - непременно "оригиналниченето" се
плаща скъпо-прескъпо и никак не е по-доб-
ро от "правилността".

# 2 959
Много добре казано, Лоана  Hug

# 2 960
И приносът на Кондолиза Райс е?

Примерно:

The critics aside, Rice can take credit for a number of policy successes. Full diplomatic relations have been restored with Libya on her watch and Israelis and Palestinians began regular high level negotiations addressing core issues like borders, refugees and the status of Jerusalem and although no deal was finalized both sides acknowledge substantial progress has been made

After isolating North Korea in their first term and naming Pyongyang a member of the "axis of evil," Rice persuaded Mr. Bush to reverse course and engage in negotiations with North Korea through the so-called Six Party Process. During the past two years of intense and often frustrating negotiations led by Ambassador Christopher Hill, North Korea, in return for economic benefits and being taken off of Washington's state sponsor of terrorism list, actually agreed to disable its nuclear program and took several major steps in doing so. "I think that moving them from an American problem to something the international community agrees on how to solve it is a very important step," Rice said, again seeing a glass half full as she leaves office although the final outcome still in doubt.

http://www.cbsnews.com/news/the-legacy-of-condoleezza-rice/

# 2 961
Devorah, питах какъв Е приносът, а не какво пишат мейнстрийм медиите за приноса.

Така като чета...не мога да се сетя. Освен че всичките тия кълчища ги е дооплела черна жена. Но и маймуна да бяха сложили на нейно място, пак щеше да направи това-онова.

Странно определение за "policy success"...

# 2 962
  • n/a
Simple Smile Devorah, благодаря. Но все пак,
съгласи се, че има много повече се-
мейни и детни (обратното на бездет-
ни) политически дейци с много по-
съществени приноси, ако този изоб-
що може да се определи като такъв.
Едва ли е единствено и само нейно
постижение.

# 2 963
Simple Smile Devorah, благодаря. Но все пак,
съгласи се, че има много повече се-
мейни и детни (обратното на бездет-
ни) политически дейци с много по-
съществени приноси, ако този изоб-
що може да се определи като такъв.
Едва ли е единствено и само нейно
постижение.

Разбира се, логично е да са повече детните с принос, след като бездетните са по-малко на брой.

Говорим за това дали има принос, а не до колко е съпоставим с този на други политици.

# 2 964
При политиците го има и моментът, че едва ли не ги карат да се бракуват, защото избирателите предпочитат семеен човек. Дори и бракът им да е трагедия, фасадата трябва да е безупречна за пред избирателите.

Спомням си някакъв сериал, от който съм гледала няколко серии бегло, но една сцена ме впечатли: Жената на президента извика чернокожата съветничка на мъжа си, която беше и негова любовница, на вечеря на публично място, за да види пресата, съответно избирателите, че са първи приятелки. На самата вечеря й връчи списък с подходящи лични ергени, от който любовницата да избере някой, с когото да завърже връзка, че любовните афери вредят на президента.

# 2 965
Devorah, питах какъв Е приносът, а не какво пишат мейнстрийм медиите за приноса.

Така като чета...не мога да се сетя. Освен че всичките тия кълчища ги е дооплела черна жена. Но и маймуна да бяха сложили на нейно място, пак щеше да направи това-онова.

Странно определение за "policy success"...

Тоест от личното ми познанство и дългогодишно приятелство с Кондолиса ли да разкажа?

Харпър Ли вписва ли се в представата за постижения?

# 2 966
  • София
 на практика, най-забележителните членове на обществото, допринесли най много с някакви постижения на които да се наслаждаваме, са точно тия дето не са женени, сериозни, отговорни и богати, а точно обратното.
  Следователно, трябва да ги насърчаваме, а не да  им намиламе как трябва да улегнат и да се оженят Grinning

Хубав пост.

На прима виста:

Пабло Пикасо
Айнщайн
Бетовен
Исак Нютон
Ван Гог
Едисон
Ницше
Никола Тесла
Майкъл Фарадей
Микеланджело
Леонардо Да Винчи
Кафка
Пруст
Хенри Дейвид Торо
Едгар Алън По
Байрон
Спиноза
Кант
Джон Лок
Емили Дикинсън
Джейн Остин
Шарлот Бронте
Елизабет I
Коко Шанел
Джордж Елиът
Сервантес

Кондолиса Райс беше презрително отхвърлена от МБ. Надявам се тези личности от всички сфери на човешкото познание и изкуство, които са били или несемейни и без деца, или с бурни, извън нормите, житейски пътища, да бъдат оценени по достойнство.

Ако те бяха ''семейни, сериозни, заможни", светът надали щеше да има Тайната вечеря, Пиета, електричество, закона за земното притегляне, Дон Кихот и малката черна рокля. Плюс постиженията на всички други, които всеки тук, надявам се, знае, и които нямам намерение да изреждам.

# 2 967
  • Куциндрел
Историята показва, че въпреки всички опити да се уеднаквят хората, все се намира по някоя черна овчица, която променя света. Някои глобално, други само в сферата си.
Тук, малко или много, всички сме от другите.

# 2 968
  • n/a
Да, Таис, несъмнено тези личности, с малки
изключения, са със съществен принос. Е, да
кажем, че нямаше да загубим много, ако я
нямаше малката черна  Laughing. Обаче леко ме
съмнява всинца, нежелаещи да се задомят,
даже взети заедно, да могат да имат прино-
са на тези малцина. Т.е. не става дума за то-
ва, че е изключено да си сингъл и да имаш
съществен принос. Напротив. Но това е съд-
ба за малцина.

# 2 969
  • София
Нали си даваш сметка, че познатите на Дикинсън, моя любима поетеса, са си мислели същото? Че тя пропуска нещо невероятно важно и че няма да има никакъв принос към света. Ми сори, но за мен тя е по-важна от разни домакинки като Мамасита, които стутват едно къще, две деца, мусака на мъжлето и после се дуят по форума колко са неповторими и как мястото на жената е задължително до бебешката люлка.

Не е. Мястото на всяка жена е точно там където иска да бъде. Ако иска да е поетеса и да няма деца, окей, ако иска да е видна домакиня и да дава нареждания на Ася и да реди икебана, пак окей.

Това, което не приемам е, че вторият подвид постоянно ще ме убеждава колко неприемлив и излишен е първият. Само на базата на количество, по-голяма бройка.

Майка съм и съпруга, но преди всичко съм човек. И като такъв искам да имам избор. Искам и детето ми един ден да има избор. Дали ще се жени и ще ражда, или ще лети в космоса, или пък някак ще ги съвместява, ще е нейният избор. Не мой, не и на Мамасита и компания.

Общи условия

Активация на акаунт