Другият наш възможен живот

• 97 608
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 75
бон*бон,

имането на дете не задължително. Нямането не прави някого автоматично безотговорен, както и обратното - имане - отговорен.

Просто има хора, които осъзнават, че имането не дете не е за тях и правят осъзнат избор; не могат да бъдат 'съдени' за избора си.
В такъв случай нека не говорим, че нямането на деца е поради нежелание да се поеме отговорност, както звучаха първите ти постове.

# 76
Направиха ми забележка, че предишният изглеждал много вулгарно и реших да се съобразя.
Предишният беше по-хубав, имаше закачка в него.

Да, но не се вижда съвсем ясно как показвам среден пръст.

# 77
  • волно калдъръмче
Каква е тая преломна възраст от 30 години, не зная и ми е чудно. Аз съм на 33 и намирам себе си за млада и с предстоящ на хоризонта живот, евентуален план за дете, което предвид проблемите ми, няма да стане спонтанно, но и не държа да стане веднага ....
Поизчакай. Казват, че раждане около 40-те действало освежаващо и подмладявало значително. Mr. Green

Касита, сама знаеш, че да си на 33 с дете около 10 няма как да е същото, ако обаче ти си на 40 /без да имаш  репродуктивни проблеми/

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 19:26 от Саморая

# 78
бон*бон, не си ме разбрала в началото  Peace
Лаура ясно е поставила темата за осъзнат избор, а не за някаква пречка или невъзможност, или отлагане във времето.
-----
Дори, когато не разбираме избора на другите за личния им живот, следва да го уважаваме и приемаме.

# 79
Без деца щях да имам котка. С деца засега не позволявам котка, щото горкото хайванче...

# 80
Аз не виждам какво има да се обсъжда по темата, всеки сам си определя живота и го живее както му е добре. Разбирам темата да беше ,,на 30+ съм,самотна и отчаяна и не мога да си намеря мъж...,, тогава да разискваме нещо...
При условие,че жените тук с деца и без такива са щастливи от живота, не виждам защо трябва да се мъчат да убеждават другия,че не е прав във мирогледа си...

# 81
Понякога детето просто не идва и хората се научават да живеят добре и без него..
Какво от това, че няма дете...

Но да го отричаш изобщо като понятие не го разбирам, освен в случаите когато си се посветил на някаква кауза. Политическа, научна или подобно.
 Да заменяш семейство и дете с отлежало уиски, обувки за 5000 евро и "чукане" не е "показване на среден пръст" на тъпото общество , не е и избор. Може да е някаква форма на феминистки протест, правене на пук, тийнейджърско самоизтъкване или просто най-обикновено деструктивно поведение..

# 82
  • волно калдъръмче
Аз не виждам какво има да се обсъжда по темата, всеки сам си определя живота и го живее както му е добре. Разбирам темата да беше ,,на 30+ съм,самотна и отчаяна и не мога да си намеря мъж...,, тогава да разискваме нещо...
При условие,че жените тук с деца и без такива са щастливи от живота, не виждам защо трябва да се мъчат да убеждават другия,че не е прав във мирогледа си...
Ние, дето сме с деца, обясняваме същото и трудно намираме логика в избора на авторката. Май взаимно се залъгваме  Wink, че сме щастливи  Laughing

# 83
Аз пък разбирам и двете страни, за едните децата са основния смисъл на живота, за  други пък не. Не виждам нищо лошо в това. Живота е даден да се живее кой както намери за добре, не трябва да си налагаме мнението над другите..

# 84
  • В Космоса

Чаровният отрязък с това е най-чаровен - детето ти е пораснало, не че го няма. То първо ти дава път, а после и ти на него.

Това, че в моя чаровен отрязък е нямало дете, обаче, не го прави по-малко чаровен. Няма как да знам какво би било иначе, както и ти, ако и в твоя отрязък е нямало. Simple Smile

# 85
Има и сингълски причини да нямаш роял. Например- искаш да пътуваш по света и да сменяш квартирите, а роял се транспортира трудно.

Компромиси, компромиси...

# 86
Има и сингълски причини да нямаш роял. Например- искаш да пътуваш по света и да сменяш квартирите, а роял се транспортира трудно.

Компромиси, компромиси...

Мамасита-понякога се поувличаш в дървенофилософстване. Аз нямам роял еле пиано, или тромпет защото не мога да свиря на тях. Не че нямам пориви. Но не искам да измъчвам нито инструментите, нито околните.... Wink

Ние, дето сме с деца, обясняваме същото и трудно намираме логика в избора на авторката. Май взаимно се залъгваме  Wink, че сме щастливи  Laughing
Никой не е напълно щастлив в този живот. Винаги има нещо дето го боде отзад.
Щастливите хора се намират в лудницата...
А колко нещастен могат да те направят собствените ти деца е тема за много дълъг и тъжен разговор...

# 87
Понякога детето просто не идва и хората се научават да живеят добре и без него..
Какво от това, че няма дете...

Но да го отричаш изобщо като понятие не го разбирам, освен в случаите когато си се посветил на някаква кауза. Политическа, научна или подобно.
 Да заменяш семейство и дете с отлежало уиски, обувки за 5000 евро и "чукане" не е "показване на среден пръст" на тъпото общество , не е и избор. Може да е някаква форма на феминистки протест, правене на пук, тийнейджърско самоизтъкване или просто най-обикновено деструктивно поведение..

Герри, между теб и мен има поне 4 галактики разстояние. Обяснявам за последен път. Не заклеймявам хората, които имат деца. Това, че ти избираш да се засегнеш е само и единствено твой проблем. Ироничните ти подмятания по мой адрес постигат единствено досада и неудобство в мен от това, че изглеждаш глупаво по този начин.

# 88

Герри, между теб и мен има поне 4 галактики разстояние. Обяснявам за последен път. Не заклеймявам хората, които имат деца. Това, че ти избираш да се засегнеш е само и единствено твой проблем. Ироничните ти подмятания по мой адрес постигат единствено досада и неудобство в мен от това, че изглеждаш глупаво по този начин.
Изобщо не ми прави впечатление как изглеждам-умно или глупаво...
А дали има чак толкова голямо разстояние (цели 4 галактики) не съм сигурна...Може пък и да има прилики, не те познавам, но не мисля, че си това, което изглежда на пръв поглед във форума...
Нито пък аз съм чак толкова пристрастен родител и любител на кецове и раници...
Винаги и по всяко време човек може да бъде изненадан.

# 89
  • волно калдъръмче
Никой не е напълно щастлив в този живот. Винаги има нещо дето го боде отзад.
Щастливите хора се намират в лудницата...
А колко нещастен могат да те направят собствените ти деца е тема за много дълъг и тъжен разговор...
Не знам някой да е останал без деца, за да не бъде наранен някога от тях, ама карай. Иначе на кривата ракета...

Общи условия

Активация на акаунт