Другият наш възможен живот

• 97 824
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 2 835
  • София
а какво е това съкращение?

# 2 836
  • София
Жените са по-скоро еднакви. Има мъже-математици, родени от случайни и бедни семейства, но големите жени-учени са от сой в 99% от случаите.  Тоест от род с много умни и яки мъже- и женската страна е закачила от качествата.
Изобщо не ми става ясно защо от време навреме намесваш учените. Те са толкова малък процент от населението във всяка държава. Като добавиш българската специфика мозъците да изтичат, изобщо няма смисъл да се опитваш да ги въвличаш в разговора.

Това ми напомня на едни други разговори в училищните теми, които ако четеш ще си помислиш, че генийчета се раждат поне веднъж на две години на всеки етаж в Младост, Люлин или Хаджи Димитър.
Говорим за модели. Учените не са част от модела най-малко заради ограничения си брой. Надявам се си наясно, че да си университетски преподавател не означава, че си учен, а че имаш капацитет да образоваш бъдещи висшисти.

Трябва да си много ограничен, за да махаш с едно знаме и да навираш на хората под носа, че видите ли учените-математици са предимно мъже. Дори да е така, предполагам е така, това мен не ме трогва ни най-малко. Достатъчно интелигентна съм, за да знам, че това ще си остане така. Така както и повечето шофьори на ТИР ще бъдат мъже, че повече жени ще ползват отпуск по майчинство, че повече мъже ще бъдат кардио-хирурзи.

Скрит текст:
За над 40 години съществуване гимназията, която съм завършила е имала 3-4 ученика, които наистина станаха учени. Моделът ти няма как да ги улови, защото са по света, но не и у нас и то още от преди промените. Гимназията сме завършили хиляди, повечето момчета. И никога полът не ни е делил. Само е събрал няколко стотици семейства.

# 2 837
а какво е това съкращение?

лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора.
\
мамасита сигурно е слушала мнооооооого лекции на проф. видева, няма лошо, аз си припомних целия  курс  социални изследвания на пола  Crazy

ред. проф. градев ми беше много по-приятен , и за слушане и по принцип Flutter

# 2 838
  • София
Диамантени пръстени, шаферки, бели сватби...мда, и на запад са "тесногръди".

При жените винаги ще има по-малко опции, защото просто сме пола с по-малко вариации. Жените са по-скоро еднакви. Има мъже-математици, родени от случайни и бедни семейства, но големите жени-учени са от сой в 99% от случаите.  Тоест от род с много умни и яки мъже- и женската страна е закачила от качествата.

Кари Брадшоу е нещо като шафрантия...

Иначе роли днес има много, но доста от тях са изкуствени, зависят от закони, от култура, от политкоректност. Жените стават космонавти само заради идеята, че трябва да има жена-космонавт.

Сигурно и ССФ е националсоциалист, защото избира расов мъжкар с висок ръст и голямо Фи, нежели някой с вид на ЛГБТ икона...

Мамасита, права си, но само донякъде. Жените са били държани в дълбоко невежество много години, защото сме по-слабият пол. Затова в исторически план виждаш жени-учени само от богати и прогресивни семейства. Живяла съм в арабски държави и трябва да ти кажа, че жените там, тези, покритите, дето раждат по 10 деца, са тъпи като крави. НО са тъпи, защото никъде не излизат, не ходят на училище, едиственото, което познават, е тежък физически труд и раждане на деца. Виждала съм жена, която на 40 години за първи път получава мензис и решава, че е някакъв кръвоизлив от болест!

Нещата обаче много се променят. Жените могат да бъдат абсолютно равностойни на мъжете, защото вече разполагаме с техника и не са ни необходими здрави мишци, за да караме по-бързо от тях колите си, да работим на компютри, да политиканстваме и пр. Де факто, бъдещето е на жените. Жените притежават качества, които са много важни - търпение и по-ширк поглед върху живота. И след като вече им е дадена възможност да се изявяват, ще започнат да постигат все повече и повече. Знаеш ли, че в момента в медицинските университети имат квоти за момчета и момичета - 50 на 50 процента. Защо ли? Ами защото ако кандидатстването беше равностойно, нямаше да има нито един лекар - мъж.  Wink Така че, мисленето ти за съжаление е остаряло.

Иначе те подкрепям по отношение на това, че поради по-голямата обществена значимост, жените престават да бъдат женствени и да се грижат за дом и деца. Престават да създават уют. А не всяка жена може да е Меркел. Така че, според мен, една жена трябва да си дава ясна преценка къде стои в обществото и като види, че няма да стане добър математик, историк или политик, а ще стане нисш държавен, банков служител или продавачка (примерно), следва да заложи на другата важна функция - да бъде добра домакиня, да отгледа добре децата си, да създаде уют в дома.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 22:00 от Popule

# 2 839
  • София
... следва да заложи на другата важна функция - да бъде добра домакиня, да отгледа добре децата си, да създаде уют в дома.
Разбирам какво казваш и съм съгласна с теб. Ролята ни на пол, раждащ и отглеждащ деца е много важна. Да не кажа, че по-важна роля на планетата Земя няма. Но вече не е необходимо да отделяме целия си живот за това.

Продължителността на живота е голяма. Деца се раждат и обгрижват физически 5-10-15 години. Имам пораснали деца и не мога да си представя да се посветя само на къщата и воденето по занимания. Ако някой от нас губи контакта с децата си, надали само ходенето на работа е проблем.

# 2 840
Живяла съм в арабски държави и трябва да ти кажа, че жените там, тези, покритите, дето раждат по 10 деца, са тъпи като крави. НО са тъпи, защото никъде не излизат, не ходят на училище, едиственото, което познават, е тежък физически труд и раждане на деца.
  Laughing Пишеш абсолютни глупости!

Относно изравняването на половете - жените изобщо не могат да осъзнаят какъв автогол си вкарват с бясното желание за изравняване на половете и това да няма женски и мъжки професии, с феминизма и с еманципацията. Така освен всичко друго, само още повече облекчават живота на мъжете, но и формират от ранна детска възраст мъже-медузи, свикнали първо мама да ги оправя и да им облекчава живота, после и жена, биеща се в гърдите колко е самостоятелна и независима, как може всичко сама, как може да поема и да се справя с типично мъжки дейности и т.н. Тогава мъжа си казва за какво да поема инициативата и да се натиска, при положение, че жената претендира, че може и сама... Така, виждайки, че тя не може да бъде на всички фронтове, жената става все по-уморена, измъчена и изнервена, все по-самотна се чувства, играе го мъченица, че тя тегли всичко сама, и налице са сривовете в отношенията.
От зор за изравняване на половете, отдавна е настанала размяна на ролите. Мъжки държащи се жени, груби, с агресивно, хищническо, "ловджийско" поведение" и носещи се по течението мъже - безволеви медузи, на които им е удобно.
В това отношение напълно споделям вижданията и насоките на Наталия Кобилкина по този въпрос.

# 2 841
  • София
да, бе, Кобилкина е гениална! Точно нея ще слушам!

# 2 842
да, бе, Кобилкина е гениална! Точно нея ще слушам!
Кобилкина не казва някакви нови неща, нито пък тя си измисля това, което говори. Много от нещата, които казва, са самата истина.
Хем не открива топлата вода, хем съумява да си развива бизнеса и да печели, при това много добре, от него. Браво на такива умни жени! Без да е заслепена, загубена еманципатка, бъхтаща от сутрин до вечер за жълти стотинки и търпяща унизително отношение от шефове и висшестоящи, после вкъщи - втора смяна, и накрая никаква благодарност и уважение, на жената ѝ се получават нещата. Не всеки го може.

# 2 843
  • София
`е, да, затова да вземем да си я направим пътеводна звезда!

# 2 844
  • София
Живяла съм в арабски държави и трябва да ти кажа, че жените там, тези, покритите, дето раждат по 10 деца, са тъпи като крави. НО са тъпи, защото никъде не излизат, не ходят на училище, едиственото, което познават, е тежък физически труд и раждане на деца.

Скрит текст:
Относно изравняването на половете - жените изобщо не могат да осъзнаят какъв автогол си вкарват с бясното желание за изравняване на половете и това да няма женски и мъжки професии, с феминизма и с еманципацията. Така освен всичко друго, само още повече облекчават живота на мъжете, но и формират от ранна детска възраст мъже-медузи, свикнали първо мама да ги оправя и да им облекчава живота, после и жена, биеща се в гърдите колко е самостоятелна и независима, как може всичко сама, как може да поема и да се справя с типично мъжки дейности и т.н. Тогава мъжа си казва за какво да поема инициативата и да се натиска, при положение, че жената претендира, че може и сама... Така, виждайки, че тя не може да бъде на всички фронтове, жената става все по-уморена, измъчена и изнервена, все по-самотна се чувства, играе го мъченица, че тя тегли всичко сама, и налице са сривовете в отношенията.
От зор за изравняване на половете, отдавна е настанала размяна на ролите. Мъжки държащи се жени, груби, с агресивно, хищническо, "ловджийско" поведение" и носещи се по течението мъже - безволеви медузи, на които им е удобно.
В това отношение напълно споделям вижданията и насоките на Наталия Кобилкина по този въпрос.

Не, не пиша абсолютни глупости. Wink

А ти явно не можеш да четеш. Аз казах, че е добре жената да си даде сметка къде стои в обществото. И ако ще върши работа само заради заплатата, а няма данни да бъде велик учен, математик, лекар или адвокат, да заложи повече на другата важна функция - дом, семейство и деца. При това положение следва да бъде по-женствена и да отстъпи водещата функция на мъжа в семейството. В някои обстоятелства е добре мъжът да носи парите, жената да си гледа дома и да поработва за кеф и някой лев. Wink  

# 2 845
Живяла съм в арабски държави и трябва да ти кажа, че жените там, тези, покритите, дето раждат по 10 деца, са тъпи като крави. НО са тъпи, защото никъде не излизат, не ходят на училище, единственото, което познават, е тежък физически труд и раждане на деца.

...
Споделям напълно !   bouquet
Онзи ден точно това обяснявах на мои млади колежки ,които изкарваха стоенето в къщи с децата си за най-тъпото време в живота им , за най-скучното и неблагодарно занятие ever. И аз попитах едната с бебе на 14 месеца ,което е на ясла от 8 месечен какво постига тя с ходенето на работа като детска учителка  в градина/ясла когато заплатата й покрива само таксата за яслата на бебето й и здравната и трудовата и застраховка на работа? Отговори ми ,че не можела да стои у дома и се побърквала с бебето по цял ден .Ами то и на работа е с бебета и е по цял ден с тях,а нейното е другаде ,но ето различна позиция непонятна за мен.
 В къщи приятелят й от Чили все така си играе на игрите по цяла вечер, спи до обяд в уикенда и не й помага . Все тя се оплаква, че си готви и чисти, взема детето от ясла и се грижи за него ,къщата и всичко останало докато той ходи на работа по малко часове от нея и се държи все едно е на хотел!  Нито иска да се омъжи за нея, нито второ дете иска , нито смята ,че трябва да помага ,защото това е нейна работа ,нито играе или се грижи за общото им бебе. Дори и сметки отказва да плаща ,защото както техните са й купили къщата така трябвало тя  или те да си ги плащат. Не бил длъжен . Та така.  
Другата има дете на 18 месеца ,която иска да остане у дома и да си гледа детето ,а не да го буди в 6 и в 7 и 30 да е на работа ,но мъжа й Настоявал тя да работи ,защото така трябвало . Stop
Ми тази еманципация да си задължително на работа , да си труженица ,да социализираш с цената на всичко, а най-вече на детето ти не я разбирам . Нито пък разпределението на домакинската работа само на женска и т.н.
И за мен най-важната роля на жената е именно отглеждането на децата й и ако е възможно съчетано с почасова и по лека работа и натоварване. Peace

# 2 846
  • София - Рим и обратно
като онази героиня, от една турска сапунка, май Листопад.
Ох, недей, че пак ще ми стане лошо. Joy
Акуа, съгласна съм с теб. Затова се и изпедерасти мъжкото население поголовно.

# 2 847

Ох, недей, че пак ще ми стане лошо. Joy
Акуа, съгласна съм с теб. Затова се и изпедерасти мъжкото население поголовно.

Нищо лично, знам, че и ти като мен си фенка на "Лошо ми е" Crazy Laughing

Скрит текст:

Второто изречение, което си написала - тооочно!

# 2 848
  • София
Босонога, познатата ти трябва да нарита чилиеца. Това е проблемът й, а не това че работи. Това, че работи само й помага дори и в тази ситуация.

А като си останат дОма тези отрудени жени, чиито мъже не могат да ги издържат, не могат и да помагат в къщи, как ще я карат  newsm78 Дали чилиецът ще си мръдне задника, ако издържащата го жена спре да работи. Независимо какво правим ние като жени, винаги ще си има непрокопсани мъже и теориите, че ги улесняваме са само в посока да ни накарат да сме виновни.
Не вярвам, че ще ни стане по-добре, ако си седим в къщи. Но ако някоя дама се чувства длъжна да печели колкото мъжа си, да се грижи сама да децата и домакинството - то проблемът си е лично неин. Мъжът, ако е на място трябва или да помага физически или да осигурява добре финансово семейството си, за да може жената да ползва външна помощ. Естествено обичайно ситуацията е най-честно посредата на двете опции.

# 2 849
Ми той чилиецът е типичният Латино тип ,който работи като геймър графичен дизайнер, но  просто е свикнал мама да го обгрижва като златото на света.  Изкарва добри пари ,но си били негови. И си намира канадка с произход от Хонг Конг и решава, че ще продължи традицията, ама не би. Тя не иска да си седи у дома и да го обгрижва ,но и той не иска да си разваля рахата . Детето било инцидент ,не искал други деца и занимавки ,а на жената това й била работата.  Та потърпевшото в момента е детето най-вече.
Дали ще го напусне и кога е нейна работа ,животът си минава и детето свиква с този модел .Това е лошото .
Да беше само той с тези разсъждения ,с мед да го намажеш ,но не би. Колко жени в България смятат ,че мъжът не трябва да се тревожи с битовизми като пазаруване, водене на деца, прибиране на пране , че не трябва да търка със стирката ,защото е срамота и е Мунчовско ,и  че децата най-добре се гледат от мама и баба само . Тази култура я има навсякъде по света ,не е само в България, Португалия, Русия, Индия, Италия, Гърция, Турция, Мексико, Латинска Америка и прочие. Просто при нас е  патология направо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт