Другият наш възможен живот

• 97 631
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 3 120
Е сега ме хванахте на тясно, защото в родата на бившия ми има по-големи "имена". Ама не издържах да съм снаха в такъв прославен род:)

Да кажем, че от моето семейство аз съм с най-семпло образование и постижения. Няма ни инж., ни д-р пред името ми, а доскоро бях единствената с гола бакалавърска степен.

# 3 121
  • София
ти просто не умееш да ги четеш. Затова се отегчаваш. Между другото, напоследък прави впечатление, че хората все по-рядко успяват да имат търпение да прочетат нещо по-дълго от пет-шест реда.

# 3 122
  • Куциндрел
Да, особено ако всички постове на форумеца са по-дълги от 5-6 реда. Отегчително е. Толкова ли не може да се изкаже дадена мисъл по-кратко?

# 3 123
Мда, трудно виждат смисъла зад думите. Затова и не могат да направят връзка.

Фредерик Шопен е имал една страшна псувня- "тоя не може да свърже две ноти!" - демек, не вижда невидимия смисъл и чува само шума от пианото.

И на мен ми прави впечатление. Не пиша чаршафи, разделям на параграфи за удобство и пак хора с претенции да са образовани не могат да свържат думите в изречение.

Има една книга по този въпрос, "The Reality Overload", в който се говори как хората страдат от липса на виждане за невидимото и затова се хващат за фасадата, тоест са "претоварени с реалност".

# 3 124
  • София - Рим и обратно
То затова им е скучно явно.
Представям си каква е тъпня да гледаш единствено тв, например. Защото ти е трудно да се концентрираш в друго.

# 3 125
  • Куциндрел
То на 20 реда голям смисъл ще да е.
Казах вече - чета по диагонал, ако нещо ми привлече вниманието, изчитам поста.
Бла, бла не е са проЗти кат мен.

# 3 126
  • София - Рим и обратно
Сеса, факт е, че и аз не чета дълги постове. Обикновено се повтаря едно и също. Но това се вижда и с един поглед, и не винаги е така.

# 3 127
  • Куциндрел
Или в стремежа си да блесне, персоната пише отвлечени асоциации.
Все пак това е форум, не са лекции по философия. Crazy
Не важи само за Мамасита.

# 3 128
Аз пък по-рядко чета постинги под пет реда, защото гениите на афоризмите са малко. По-вероятно е да са тривиални и безсъдържателни, а и повтарящи се. Като например повторения от поне 20 случайни потребителя извод, че "всеки е прав за себе си, всеки е щастлив за себе си".

Звучи много извисено и афористично, но няма особен смисъл, нито показва особена мисъл.

Че какво отвлечено имаше в примера за голямата и малката кола? Мисля, че смисълът е пределно ясен, ама май съвременният човек е отвикнал да мисли аналогично.

# 3 129
  • София - Рим и обратно
Абе прекалено бързо пише, за да е напън. Напъните са от други.

# 3 130
  • Куциндрел
Че какво отвлечено имаше в примера за голямата и малката кола?
Къде е този пример?
/ето виждаш ли колко съм чела?/

Мисля да се поспра със спама.
Кафе, давай аспирина, че идва обяд. Joy Joy Joy

# 3 131
  • София
по-скоро ударете по една ракия, хем да се стоплите в този студ.

# 3 132
  • София - Рим и обратно
А, ракии не пия от ученичка Mr. Green.
А, верно е обяд, сега ще ви раздам аспирините и мирясвайте, че да обядвам спокойно Laughing.

# 3 133
  • София
Моля, модераторите, заковете една тема "Мамасита- искрено и лично" и форумът да миряса от IQ в 91-вия персентил.

да не говорим, че вече доста хора се отказват да пиша в темите, само като мернат ника й.

Много ме натоварва и една страница да прочета от тази тема. Пробвам се на няколко дена веднъж и се чувствам като натровена. Не знам как издържате? Пробужда лошото в мен.

А, не е честно така, пишете. Иначе излиза сякаш само аз я псувам госпожата, че дори ме обвини, че съм я преследвала из темите Sunglasses
То наистина е трудно да пишеш, като само нецензурни думи ти идват. Пък и само и единствено от грубо влизане с бутонките разбира, включило е предавателя и излъчва. Tired Промишлени количества плява, многословно-празнословна посредственост.

# 3 134
  • Куциндрел
Тази тема Лаура специално е направи, за да се либят с Мамасита.

по-скоро ударете по една ракия, хем да се стоплите в този студ.
Не обичам алкохол, ама ако ти се намират картофени кюфтета, може и да почерпиш....

Общи условия

Активация на акаунт