Другият наш възможен живот

• 97 640
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 3 105
Във всеки случай е по-добре след бакалавъра да поработиш известно време, вместо да учиш до сто години, да си магистър, ама тепърва да излезеш на трудовия пазар.

Защо? Защото при теб така се е получило = най-доброто?

# 3 106
  • София
Знаем, знаем, уникална и специфична. Уни, от което излизаш без професия, но си си платил.
НЕкои отдавна сме са възпроизвели и децата ни вече са се разходили из университетите по Западното крайбрежие. Поканени бяха всъщност да се разходят, огледат и обмислят. Похвалих ли се, а?

# 3 107
Моля, модераторите, заковете една тема "Мамасита- искрено и лично" и форумът да миряса от IQ в 91-вия персентил.

да не говорим, че вече доста хора се отказват да пиша в темите, само като мернат ника й.

# 3 108
  • София - Рим и обратно
Абе не знам кои са тия теми, но специално тази - ако не пише Мамасита в нея, загива за половин ден Laughing.

# 3 109
Много ме натоварва и една страница да прочета от тази тема. Пробвам се на няколко дена веднъж и се чувствам като натровена. Не знам как издържате? Пробужда лошото в мен.

# 3 110
  • Куциндрел
IQ-то предава ли се по наследство?
Питам, щото баща ми изкара доста висок резултат.
Ако се предава директно се пиша за гений. bowuu
Сеса, нямаш шанс, обикновено децата на гениите са посредствени. Пий си аспиринчето и стой мирна Laughing Joy Шегувам се, естествено.
Ще да е заради малкото хАспирин таз посредственост, сал проС инжУнер съм. ooooh!
А предадените ми по наследство артистични гени ме избиват на лиготия. bowuu bowuu bowuu
Ще видим моето гардже какво ще стане, за сега е лигаво кат мама. Whistling

Я да питам Мамасита - ти имаш ли в родата си хора, с които да се похвалиш? Които са били имена и са дали нещо поне на БГ обществото?

# 3 111
Във всеки случай е по-добре след бакалавъра да поработиш известно време, вместо да учиш до сто години, да си магистър, ама тепърва да излезеш на трудовия пазар.

Защо? Защото при теб така се е получило = най-доброто?

При мен се получи сравнително добре, но не там е идеята. Идеята е, че познавам много учили по сто години, които нямат гъвкавост и въображение, та да си намерят що-годе прилична работа. Но иначе са със самочувствие на "магистър по еди-какво си".

Абе от АУБ може да излизат без професия, ама без работа никой не е останал. Да не говорим, че в 21 век все по-рядко има строго определени професии, в които да се бетонираш.

Но да кажем, че моите постижения са посредствени. Въпреки това, ако се окомплектоват с фамилия и бит, могат да имат позитивен ефект. Обратно, гений, но без материална основа, може да изчезне и да не се чуе дори в рамките на едно поколение.

Между другото имам такъв пример от последните дни. Тъжна история. Човек, който ме превъзхожда по поне 10 начина, но стигнал до тотално прегаряне, на практика без бъдеще, едва на 30.

# 3 112
  • София
Много ме натоварва и една страница да прочета от тази тема. Пробвам се на няколко дена веднъж и се чувствам като натровена. Не знам как издържате? Пробужда лошото в мен.

Ние вече сме в стрийма, в интригата и сами си я поддържаме. Simple Smile

# 3 113
Я да питам Мамасита - ти имаш ли в родата си хора, с които да се похвалиш? Които са били имена и са дали нещо поне на БГ обществото?

Дефинирай историческия период. Защото има един период, в който е по-скоро срамно да имаш роднини, които са били "имена". Такива за щастие нямам.

Дефинирай "имена". Регионално, национално, градско значение?

# 3 114
  • София - Рим и обратно
В мен пробужда лигня и сълзи в очите от смях.

Но не ми пречи да съм съгласна с доводите на Мамасита, те са си общовалидни.
А в частност мисля, че в който и да е друг възможен живот - децата ми биха били реалност, и от първостепенно значение. Нищо, че Тибет и Луната ще почакат неопределено време Simple Smile. А дали с мъж, без мъж или с няколко Mr. Green - не е толкова важно. Според мен - те идват и си отиват (понякога) без никога да можеш да си 100 % сигурен в нищо. Докато децата си остават твои деца, докато дишаш.

# 3 115
  • Куциндрел

Дефинирай историческия период. Защото има един период, в който е по-скоро срамно да имаш роднини, които са били "имена". Такива за щастие нямам.

Дефинирай "имена". Регионално, национално, градско значение?
Които помниш или помнят твоите най-близки.
Да кажем градско и национално.
Повече няма как, че БГ е била зад желязната завеса.
Ако се сещаш и по-преди, давай.
Гени ще мерим. Whistling

# 3 116
  • София
Абе от АУБ може да излизат без професия, ама без работа никой не е останал. Да не говорим, че в 21 век все по-рядко има строго определени професии, ....
И един мармот завива шоколад. Времената, когато АЕ беше критерий за подбор отминаха. За огромно мое съжаление година и половина след дипломирането си синът на наш близък е без работа. Знам подробности, защото помогнах за един стаж.
Вярвай си, че липсата на умения е като липсата на профил и професия...

# 3 117
Жените в тази тема са по-скоро "като мен". Мисля, че е почти очевидно и че разликите са козметични.

Това категорично го отричам. Изобщо не е вярно.

# 3 118
  • София
просто си трябва занаят. Дали човек ще е баничар, счетоводител или лекар, трябва да има нещо, с което да си вади хляба.

# 3 119
  • София
Ох, влизам на 6 месеца веднъж, но все още във всяка тема винаги се стига до Mamacita Bandida, която лее постове, които прескачам, щот веднъж щях да пукна от отегчение...

Жено, накрая само ти ще останеш да пишеш на себе си, вземи ощастливи някой съсед, ако мъжо го нема!

Общи условия

Активация на акаунт