Другият наш възможен живот

• 97 660
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 3 195
  • Куциндрел
Не ми се получиха обектите, пак пробвам.
До тогава ще сметна аз колко процента на половинката четвъртинка майка съм, моето е на градина, държавна, ама най-елитната в квартала. hahaha hahaha hahaha

Мамасита е образ, много се връзва и започва с локумите.

# 3 196
  • София
Моето е натирено естествено, аз съм 1/4 майка.

Ох, бе... hahaha
Цитат
Дето имаше една народна приказка "Дето ида, лельо, все ме бият..."

# 3 197
Елицо, ти понеже си навакса и мина в целите майки, та сега мноо ти знае устата. Твоето къде е? Laughing

Оф Ирис, айде и ти да припееш, все едно не ти стана ясно за какво идеше реч. Много добре знаеш, ама нали си се хванала да адвокатстваш и ти.... Laughing. Ставаше дума, че разликата в организацията, ангажираността и натовареността с 1 дете по никакъв начин не е равна на тези с 2. Сега кой как го е нарекъл - половин, четвърт, лесно/трудно и т.н. не е от такоооова съществено значение. Много тънкообиден народ, много нещо.

Много си е от значение, защото е глупост. Нима не  е? И като израз е глупост и като значение,понеже носи негативна и обидна оценка. Откъде накъде?
 Естествено, че натовареността, трудността, ангажираността и прочие с две, три , пет деца нараства - но половин? Така можеш да кажеш само ако действително искаш да засегнеш някого, още по-лошо ако пък някак си ти се изплъзват все едни такива определения...

# 3 198
Таис може да казва, че й е тъпо, ама детето й е на градина половин ден.
Защо супермайката Мамасита обаче е натирила нейното (Как може да си добра майка за два часа на ден?) и то при положение, че така или иначе кибичи вкъщи с бебе, не става ясно. Sunglasses

Първо, не са два часа: от 7 до 9 сутринта и от 5:30 до 9:30 вечерта са 6 часа, не два. Второ, до двегодишна възраст съм била с детето си 24/7. Но на пет вече не е бебе.

Второ, не знам дали съм го "натирила". Ако бях казала, че го гледам у дома, може би щях да получа критика, че не го пускам да се социализира и да се развива.

Но да видим точно Елица как ще гледа едновременно новородено и с голямото ще се занимава с астрономия, декупаж и авиомоделизъм. Докато му готви био киноа с авокадо. И глади био-памучни пелени...

Аз пък си мисля, че се опитвам да водя сериозен диалог. Почти всяко мнение е отнесено към друго мнение- това е диалог, нали, Таис?

# 3 199
  • София - Рим и обратно
Откъде накъде?

Така можеш да кажеш само ако действително искаш да засегнеш някого, още по-лошо ако пък някак си ти се изплъзват все едни такива определения...
Глупости. Аз лично съм много въздържан човек и предпочитам да си трая ако няма какво да кажа (поне в реалния живот е така Mr. Green), но в случая съм готова да си сложа главата в торбата, че казаното изобщо не е било с цел да се засегне някого, а просто изразно средство. Доколко правилно или неправилно - въпрос на усещане.
Ама вие пък си Умрете да извадите 2 думи от контекста на нарочения, да ги повтаряте до припадък и да се разлайвате като кучета ooooh!

# 3 200
Откъде накъде?

Така можеш да кажеш само ако действително искаш да засегнеш някого, още по-лошо ако пък някак си ти се изплъзват все едни такива определения...
Глупости. Аз лично съм много въздържан човек и предпочитам да си трая ако няма какво да кажа (поне в реалния живот е така Mr. Green), но в случая съм готова да си сложа главата в торбата, че казаното изобщо не е било с цел да се засегне някого, а просто изразно средство. Доколко правилно или неправилно - въпрос на усещане.
Ама вие пък си Умрете да извадите 2 думи от контекста на нарочения, да ги повтаряте до припадък и да се разлайвате като кучета ooooh!

Мисля, че определен вид хора използват такива определения - некърмилите не са майки, нераждалите не са жени, и т. н. - сещате се.
 Просто не ми е приятно да водя виртуален разговор с човек, който мисли така, това е всичко.

# 3 201
Току-що прочетох на английски един хубав термин:
Mommy Light.

Да кажем, че съм Mommy Classic, а с три и нагоре са Mommy Extreme.

# 3 202
  • София
Оф, часове ли смята, Мамасито? Перифразирах някого назад, където и ти активно се включваше как работещата майка не била добра. Mr. Green Можеш да вземеш пример от Таис с половиндневно социализиране, не да гледаш да не си разваляш рахата. Като гледам, имаш достатъчно време да ни навестяваш между биопелените и киноата. Sunglasses

Да бе, Кафе, не се опитва никого да засегне, както с определянето на неомъжените и неразмножили се над определена възраст като к***и. Тя просто си води диалог жената. Flutter

# 3 203
  • София
Диалог няма как да се получи когато едната страна смята, че е изначално права. И изобщо не визирам само тази тема..то де да беше само тази.

Последно, до какъв извод стигнахме относно липсата на деца и мъж? Може ли една жена да е щастлива и удовлетворена без тяхното наличие?

Питам, щото имам 2-3 приятелки, на по 30+, едната даже е на 37, и като гледам нямат ищах да се задомяват. Да ги уведомя ли колко много ще загазят след време, или да ги оставя непросветени.

# 3 204
  • Куциндрел
Хайде, разбрах и интересите на Елица.
Какви неща излизат от една съвсем обикновена тема. Mr. Green

# 3 205
  • София
О, верно че беше такава темата! ooooh!

Явлението сама жена е социален феномен, който тепърва ще се развива.
Честно казано, аз вече имам някакви остарели разбирания и не мога да видя светло бъдеще за такава персона или обществена група.
Което не пречи то да предстои.
Може да се събират в разни групи по интереси, като някои сегашни баби.
Да ходят по екскурзии, облечени в бели дрешки.
Такива забавления.

# 3 206
Елица, ще те почакам да родиш и след това сама ще си отговориш защо не следвам примера на Таис за градина на половин ден. Просто е абсурдно за 2-3 часа градина да има още 2-3 часа обличане, събличане, каране и взимане, като в цялото това упражнение си влача бебето.

Защото тогава пък може да се окаже, че съм лоша майка на малкото, което обича спокойствие и не се кефи на много тръскане и разкарване. Що си Зайо без шапка, нали...

Според мен Шантал е уцелила правилния микс от вътрешно и външно развитие на живота. И като цяло е хармонична и правилно развита личност, към момента. А може и още- и ще го направи, защото сърцето й е на правилното място. Кефи ме, защото парите не са я довели до пошлост.

# 3 207
  • София
Градина за половин ден опитах точно 1 седмица.
Една от големите ми грешки, която няма да повторя.

# 3 208
... хармонична и правилно развита личност...

Този израз ми напомня реториката на Л. Живкова.

Коя личност е "правилно развита"? И по-важното: кой определя правилата? Кой е последната инстанция?

# 3 209
  • София
Мамасита, не ми обяснявай аз какво "ще видя", иронизирам тъпите съвети и мнения, които раздаваш.
Интересно жените, чието дете е по-голямо и съответно на училище половин ден, обаче трябва да бъде водено и прибирано, и имат бебе, което не обича да го тръскат, какво ли правят? Thinking
Ама то отстрани така е лесно да даваш акъл и да се биеш в гърдите колко си супер-дупер. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт