Другият наш възможен живот

• 97 613
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 3 270
  • София
За ''качеството'' на избора можеш да съдиш единствено и само по последствията. То реално и това е важното в един избор, какво се случва след него. Дори когато не предприемеш нищо, това пак е избор, който влече конкретни резултати.

Понякога поредица от привидно лоши избори водят до нещо добро. Понякога поредица от привидно правилни избори, водят до кофти резултат.

Никога не можеш да си сигурна, Мамасита.

Ако аз навремето не бях зарязала първото си висше и не бях направила редица (уж) лоши избори, нямаше да реша на 26 години, че искам пак да уча, съответно нямаше да срещна съпруг номер две и да родя дребната.

Дали съм щяла да бъда по-щастлива..не знам, един ден ще питам Създателя, ако го има.

# 3 271
Кафе, права си- каквото и да напише някой в темата, различен от МБ, то отива в историята.
Ако не друго, то поне едно може да й се отбележи- вкарва го на форумците от воле.

# 3 272
За ''качеството'' на избора можеш да съдиш единствено и само по последствията.

Не е точно така, защото така ще стигнем до "целта оправдава средствата".

Последствията от моя развод са добри, но това не прави избора "развод" изначално добър. Въпреки че ако не се бях развела, нямаше да го има сега това момиченце, но хайде да не стигаме до "Холистична детективска агенция". Щото ако погледнеш картината на живота ми в момента, ще излезе, че по-скоро съм правила правилен избор, защото последствията са добри.

Но всъщност съм правила много грешни избори. Просто съм успяла да коригирам вредата максимално.

# 3 273
  • София
Всеки прави грешни избори. Наше човешко право е.

Разводът в един голям процент от случаите е за добро, поне от тези за които се сещам. И това, че го има като избор тук, е добре. Както и абортът. Мъчно ми е за жени, които живеят в държави където не можеш да отидеш и легално да направиш аборт. Същото важи и за развода, всъщност.

# 3 274
  • София
Шантал не е богата, заможна е.

Но съм сигурна, че дори да стане богата, няма да стигне до ниво "богат задник".
Е как така, първо се изказа в минало време, пък сега звездите ти го говорят? Flutter
И изобщо защо пак заби в материално-финансовата сфера? Явно яко те човърка, както и значението на външния вид Mr. Green
Като добавим и колко тормозена си била в училище, можем да пускаме кепенците. Казусът е ясен, комплексарчето ще си влачи товара цял живот, можем само да го съжаляваме.

# 3 275
Моето IQ не съм го тествала и не искам. Ще взема да изляза по-проста от колкото си мисля....

Който си го е тествал от нашия приятелски кръг, все е изкарал над 135.
Тук още в детската градина започват с WPPSI III, после минават и на други. По-добре човек да не му предава прекалено значение. Може според мен само да сбърка; спрямо децата особено.

# 3 276
Почти няма значение: може да си доста ниско в скалата, обаче да имаш 1-2 изключителни способности.

91-ви персентил са резултатите ми от САТ. Иначе като се тествам сама, съм между 148 и 154. Не е необичайно, май бяха 1 на 6000 души.

Друго е тревожно: от едно известно време жените с високи постижения имат много малко деца. Раждат по-тъпичките.

# 3 277
  • Куциндрел
Друго е тревожно: от едно известно време жените с високи постижения имат много малко деца. Раждат по-тъпичките.
Сега какво се оказва - всички родили са тъпички. Даже и с високите постижения. hahaha hahaha hahaha
Ти като пишеш нещо после четеш ли си го?

# 3 278
Иначе като се тествам сама, съм между 148 и 154. Не е необичайно, май бяха 1 на 6000 души.

Не се тествай сама Joy , резултатите винаги са лъжливи.

# 3 279
Не бих си правила труда за официален тест.

Не, не всички родили са тъпички. Но повечето.

Интересно ми е, понеже тук говорим за избора на жените главно. Ако срещнете мъж, харесате се, ама той реши, че трябва да се развива, да се радва на разнообразие (женско най-вече) и подобни, дали ще ви е чак толкова мил и драг...

А какво ви е мнението за такива мъже като цяло: Питър Пан, вечен купонджия, човек на удоволствията и свободолюбив? Имам си мнение, но ще го споделя по-късно.

# 3 280
  • София
Maмасита, сутиенът ми е с чашка GG  Mr. Green , имам изключително умен син в седми клас, още един в първи клас, две висши образования (магистър), мъж с докторска степен, една голяма семейна кола марка Мерцедес, една малка кола, две ретро коли, един мотор, колело. Отделно от това големият ми син е кърмен дълго време и е хранен правилно, вторият не е кърмен и баба му го научи да яде боклуци, но само големият има нужда от брекети.
И не обяснявам на народа тук, че само моето ежедневие е абсолютно правилно. Не те ли е срам да се излагаш Confused:

Забравих, че АйКю-то ми е 180+

# 3 281
  • София
Мамасита, не ми обяснявай аз какво "ще видя", иронизирам тъпите съвети и мнения, които раздаваш.
Интересно жените, чието дете е по-голямо и съответно на училище половин ден, обаче трябва да бъде водено и прибирано, и имат бебе, което не обича да го тръскат, какво ли правят? Thinking
Ама то отстрани така е лесно да даваш акъл и да се биеш в гърдите колко си супер-дупер. Sunglasses

Оставят го на занималня. Защото няма как да будят бебето, а и не могат да пишат домашни с голямото. Класика. А хич не се усещат, че след като вземат голямото от занималня, пак трябва да прекарат време в проверка и дописване на домашни. Така вместо за един-два часа наведнъж да оправят домашните без занималня, те хем оставят детето на занималня, хем после пак прекарват поне час в оправяне на половинчати домашни. Защото няма как учителката от занималнята, дори частната такава, да огрее, нито детето успява да се концентрира и да напише и най-важното - да осъзнае - домашните и материала.

И аз не харесвам това нахвърляне на принципа на тълпата. Независимо, че Мамасита редовно ме категоризира като човек без въображение, явно нещо, на което трябва да се обидя. Но не понасям психологията на тълпата в частта с кръвожадността. Така да се каже, аз предпочитам един на един.

# 3 282
  • София
Пък като стане 7 клас, да те видим. Laughing

Аз нея не я мисля за това - детето ще е в частно училище и така ще си спестят курсове и уроци. Или след седем години ще си говорим отново за (не)нуждата от частни уроци, ако системата се е запазила или е станала още по-рестриктивна.

# 3 283
  • София
Иначе като се тествам сама, съм между 148 и 154. Не е необичайно, май бяха 1 на 6000 души.

Не се тествай сама Joy , резултатите винаги са лъжливи.

Не знам, ама аз със сигурност ще се проваля. Поразгледах вербалната и конструктивната част на един тест, май беше Векслер (наполедък бъркам имената) - ами, не успях да сглобя нещото, а на част от картинките изобщо не видях какво липсва. Затова предпочитам да си живея с илюзията, че съм със средни показатели за интелигентност. Отделно, тестовете се учат, затова и с времето и обучението на хората им се вдигат резултатите.

# 3 284
  • Куциндрел
Има ли значение кой с какво IQ е?
Моят баща е гениален, като гледам нищо особено не му е донесло. Не става само с гениалност.

Общи условия

Активация на акаунт