Получих фалшиво писмо от НАП - внимавайте да не дойде и при вас

• 10 728
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, много сте назад с материала. Аз получих писмо от Google, в което ми казват, че съм сред 12-те избрани (или нещо подобно), които ще получат по 950 хил. лири, таблети и не знам какво още. Въобще тия от НАП не могат да ме съблазнят с тяхната оферта  Sunglasses

# 31
  • There I was on a July morning
Момичета, много сте назад с материала. Аз получих писмо от Google, в което ми казват, че съм сред 12-те избрани (или нещо подобно), които ще получат по 950 хил. лири, таблети и не знам какво още. Въобще тия от НАП не могат да ме съблазнят с тяхната оферта  Sunglasses
А аз, 2-3 пъти печелих от Австралийската лотария по няколко милиона, обаче дори не отидох да си ги взема   Joy

# 32
А аз получих от известен немски мобилен оператор, че им дължа пари!
И текат някакви лихви, които ще набъбват, ако веднага не си платя сметката на телефона.
 Mr. Green

# 33
  • София
Аз пък получих днес писмо от Western Union, че  имам банков превод. А такова нещо няма как да имам. Няма кой да се е засилил да ми праща пари.

И аз така:

You have a money transfer from Western Union,Contact: info. wumt@ald- funds. com

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 19:35 от daniabc

# 34
А аз получих от известен немски мобилен оператор, че им дължа пари!
И текат някакви лихви, които ще набъбват, ако веднага не си платя сметката на телефона.
 Mr. Green

Ти си добре. Аз всеки месец получавам съобщение от мобилен оператор, че му дължа пари. Поне да беше чужбински, а той - съвсем нашенски  Laughing
Което ме накара да се замисля отново да прочета писмото. Да не се окаже, че не било Гугъл, а Глобул. И че не печеля, а имам да давам пари.  Mr. Green

# 35
А можете ли да си представите смях - аз работя в НАП а днес също получих на мейла това писмо hahaha Joy Mr. Green
Иначе вече е сезирана прокуратура, днес излезна и съобщение до разни медии, гледам, че в интернет се шири съобщението по разни информационни сайтове, надявам се и по телевизията да излъчат, за да знаят повече хора.

Да знаете - мейлите на служителите в НАП са с nra.bg накрая, не с nap.bg На всичкото отгоре всеки е-мейл, изпратен от служител на НАП съдържа подпис - отдолу завършва с имената, длъжността, в кое ТД е, служебен адрес и служебен телефон! Мейли към граждани и фирми без подпис няма!

# 36
Аз пък получих днес писмо от Western Union, че  имам банков превод. А такова нещо няма как да имам. Няма кой да се е засилил да ми праща пари.

Помисли да не е някой твой познат, или роднина. Може наистина да ти праща. А ти да си забравила за него.

# 37
аз получих писмо от банка в Гана.Изпратено от служител в банката. Каза, че имал клиент с моята фамилия, който починал и оставил близо 15 милиона.  ПОиска ми копие на ЛК, паспорт и т.н Ще делим 50/50 Mr. Green

ПП- човекът даже си изпрати сл.карта и снимка Rolling Eyes

# 38
  • София
НАП даже и да има да връщат данъци ще напишат писмо и ще Ви разкарат най-малко 10 пъти до сградата за да попълните най-малко 20 формуляра.Никога няма да искат номер на сметка по имейлите.

НАП НИКОГА няма да ви потърсят, за да ви върнат пари.
Съвсем пресния ми пример - обадиха ми се по телефона, за да ме питат защо от няколко години не съм си плащала задълженията по данъчните декларации. В първия момент се обърках, защото знам, че съм си плащала всичко. След проверка се оказа, че парите са отишли по партидата на майка ми. Отказаха да си ги прехвърлят на правилното място. Накрая аз трябваше да им платя моите задължения с натрупаните лихви, а  на майка ми върнаха платените суми, но не за всичките години и не в пълния размер. Явно имат навика да си удържат лихви и за това, че ползват чужди пари. И при това, ако не ме бяха потърсили, за да искат плащане от мен, на нея въобще нищо нямаше да ѝ бъде върнато, въпреки че им се водят "недължимо внесени".

# 39
Тук е удобен момент да подскажа, че отдавна има възможност да се получава информация от техния сайт. Трябва само компютър, интернет, КЕП или ПИК.

# 40
НАП даже и да има да връщат данъци ще напишат писмо и ще Ви разкарат най-малко 10 пъти до сградата за да попълните най-малко 20 формуляра.Никога няма да искат номер на сметка по имейлите.

На мен са ми връщали -- надвнесен данък. Peace Мисля, че ме потърсиха по телефона, макар че не помня вече подробностите. Но стана бързо (и аз не можах да повярвам).

# 41
  • Пловдив

На мен са ми връщали -- надвнесен данък. Peace Мисля, че ме потърсиха по телефона, макар че не помня вече подробностите. Но стана бързо (и аз не можах да повярвам).

И на мен са ми връщали надвнесен данък в годините, когато ДОД беше прогресиращ, не 10%.Но тогава първо попълних данъчна декларация, където сама показвам колко ми е надвнесения данък, извисях на някаква опашка да я подам, после ми се обадиха да отида да попълня някаква друга декларация и тогава ми върнаха парите.

# 42
  • София

За връщането наистина стана бързо - за около две седмици след като бяха поискани.
НО повече от 5 години в партидата на майка ми са постъпвали суми двойно по-големи от дължимите и никой не се е обадил да и каже спрете. Както писах най-старата надвнесена сума си я удържаха по давност, а следващите и ги върнаха в намален размер.
И не само това. Аз чаках 2,5 месеца да ми кажат, че не могат да прехвърлят сумата и през това време лихвите продължаваха да си се трупат. На нея са и се обадили след седмица в изключително груб разговор, за да и кажат, че няма да и върнат нищо и вината си е нейна, че е била толкова "глупава". 

# 43
  • Пловдив

За връщането наистина стана бързо - за около две седмици след като бяха поискани.
НО повече от 5 години в партидата на майка ми са постъпвали суми двойно по-големи от дължимите и никой не се е обадил да и каже спрете. Както писах най-старата надвнесена сума си я удържаха по давност, а следващите и ги върнаха в намален размер.
И не само това. Аз чаках 2,5 месеца да ми кажат, че не могат да прехвърлят сумата и през това време лихвите продължаваха да си се трупат. На нея са и се обадили след седмица в изключително груб разговор, за да и кажат, че няма да и върнат нищо и вината си е нейна, че е била толкова "глупава". 

За съжаление, така е в действителност.Преди време ми се налагаха чести посещения поради служебни задължения, била съм "обслужвана" доста грубо.

# 44
Не искам да обиждам никого, но ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ да отваряте подобна тема?!
Та това не е от НАП дори, а в темата пише "от НАП"

Общи условия

Активация на акаунт