"Kara Para Aşk"с участието на Туба Бюйюкюстюн и Енгин Акюрек-28 тема

• 42 871
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • софия
Привет и от мен  Hug

едвам наваксах.

Благодаря за превода момичета  newsm51

много моменти ми се губеха, че нета ми беше лош на онлайн-а.

Меги, Шо  Hug,мерсаж за гифчето с чиче и пръстчето  Laughing, голям смях  Grinning

споменали сте и "хем ханъм, хем гюзел"  Grinning - тая реплика ми обра точките  Laughing
и дървото с мишената, то си плачеше за ВНЛ, не за стреляне.... Joy

с голям кеф ви изчетох, всичко сте изкоментирали вече сладурки!  Hug

към пушките на Куба Либре ще добавя Шебнем. Тя единствена  знае цялата истина за Ел и като нищо издънката, волно или неволно,  ще дойде от нея.  Peace

Много съм доволна и аз, че Сами Строгия Мустак наложи ембарго.
Слава богу, сега на Йо няма да му се налага да подритва камъчета, да изглежда ъъъъъ..... малодушен, комплексиран, девствен и забравих още какво, но все неща в които можеше да бъде заподозрян в първи сезон. Ще се повторя, сори, но не мога да не го отбележа пак, струва ми се, поработили са върху образа на Йо и това си личи  Peace
То сега ще са едни наелектризиращи сцени, едни горещи погледи,  мани мани..... Grinning Идеално ме устройва, хем нашите ще са постоянно заедно, хем няма да могат да се консумират така да се каже   Joy  Joy засега добре им се получава, много са сладки  Heart Eyes

дали да не разделим пушките от първи сезон и тези от втори  newsm78 струва ми се историята отива в съвсем друга посока и се чудя и аз  старите дали ще са актуални  newsm78
другия протокол дето аз го водех за ОТ и пчелите направо го задраскайте, нямам време да го водя, сори  Sad

Йо продължава да си дължи на теорията, че "накрая на всичко това стои убиеца на баща ти" - каза го на Ел. Вероятно това ще е истината  newsm78, което ще рече, че всякакви лични мотиви отпадат, включително и отмъщение. Убийството на Ахмед беше планирано и Хю го гръмна, сега да видим кой му го поръча и защо Thinking все ми се струва, че не е Чиче.....той само загуби от тази смърт. Thinking
Не съм сигурна, че Тайар има "шеф", по скоро става дума за "партньори", тези които си чакат парите и го натискат.

извинете за разбъркания пост, плийз  Hug

# 556
  • Сливен
                        Здравейте , Диамантчета! Hug
 Ето ме пак нощна смяна. Тези дни имах страшно много работа и рядко се отбивах.

Сега влизам да честитя новата учебна година на всички колеги в темата.
    Колеги, скъпи учители, да сме живи и  здрави. Да имаме нерви по-здрави от корабни въжета, за да се справим геройски с малките човечета. Да направим от тях истински Хора! Peace
    Обичам хумора и ви поздравявам с това: Peace

Хаирлия да е! На добър час! Peace Peace Peace  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 557
  • Сливен
             За късмет! Peace Peace Peace

# 558

Успешна нова учебна година  на всички Преподаватели и ученици.
   Да ви е спорна и ви носи успехи.  bouquet  bouquet  bouquet

# 559
  • Разград

# 560
Здравейте,
Ох, догоних ви  animal037

Благодаря на момичетата за фрагмана и превода му!  newsm51 smile3525

След малко ще изгледам серията с превод, че от печене на чушки Simple Smile вчера не ми остана време.

За фрагмана:
1. Според мен Чиче убеждава Хю да убие брат си. Не знае кой е убиецът на Ахмет и Сибел. Поне думите му ми се струва, че се отнасят за Йо.

2. Йо да не би да стрелна Мето? newsm78 Имам такова чувство. Тъкмо повод Хю да го вкара на топло.

# 561
  • Разград

Превод с гугъл:
Добро утро, аз ви пожелавам всичко една добра година за начинаещи в училище.

# 562
Здравейте прекрасни. newsm51
Честито начало на новата учебна година,на всички ученици и учители.Настоящи,бивши и бъдещи! Simple Smile
Честито и на нашата ученичка в сериала,както и на тримата учители,но най вече на Йо! Mr. Green
Дано днес ни зарадват с трей,но хубав и романтичен. Heart Eyes Аз от вчера си мисля,какво се случва след прегръдката между нашите сладури от трея, и къде е спал нея вечер комисаря? newsm78 EmbarassedЩе му скъсам ушите,ако е оставил Ел самичка в това психическо и емоционално състояние! Crossing ArmsИска ми се да ни покажат колко е железен този Йомер Демир сценаристките,като го оставят да нощува и пази Елифче в една стая цяла нощ,без да я докосва,още повече,че Ел в пряк тест му каза при обучението по стрелба,че са и слаби ангелите Joy Joy Joy  и не е сигурна,че ще може да се възпре!  Embarassed Mr. Green
На всички хубав ден и седмица. txtloves

# 563
  • Разград

http://www.atv.com.tr/webtv/kara-para-ask/ozelvideo/guzel-oyuncu … 96d6-eae4afadb630 - видео

Скрит текст:
GÜZEL OYUNCU BESTEMSU ÖZDEMİR İLE ÇOK ÖZEL RÖPORTAJ! Para ve hırs yüzünden hızla kirlenen dünyada, suçlularla giriştiği amansız mücadelelerde büyük başarılar kazanan Ömer Komiser, kız arkadaşı Sibel'le nişanlanmak için İstanbul'a gelir. Roma'da yaşayan Elif ise doğum gününde ailesiyle birlikte olmak için İstanbul'a gelir.
Ömer ile Elif aynı gece ölüm acısı yaşarlar. Ömer'in kız arkadaşı ve Elif'in babası cinayete kurban giderler. İkisi de cevaplayamadıkları sorularla baş başa kalırlar. Gergin ve önyargılı bir tanışmanın ardından peşlerine düştükleri her ipucu yollarını kesiştirir.
Ömer, Sibel'in katilini bulmaya, ona atılan iftiraları temizlemeye kararlıdır. Elif ise ömrünün en zor anlarını yaşarken, babasının göründüğünün aksine karanlık bir hayatı olduğu gerçeğiyle yüzleşir. Bu Elif'in yüzünde patlayan ne ilk ne de son tokat olacaktır. Elif, ailesi için tehlikelerle dolu, karanlık yolda kaybolmak üzeredir.

Başrollerini Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün'ün paylaştığı dizinin güçlü oyuncu kadrosunda Erkan Can da yer alıyor.
Senaryosunu Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat kaleme alıyor. Ay yapımın imzasıyla ekranlara gelecek dizinin yönetmenliğini, Ahmet Katıksız yapıyor...

# 564
Привет! Успешна нова учебна година и на ученици и на преподаватели!
                       .. Да имаме нерви по-здрави от корабни въжета, за да се справим геройски с малките човечета. Да направим от тях истински Хора! Peace
+1
Присъединявам се с две ръце - като родител! На преподавателите много, много търпение и мотивация!   thumbsup

Хиляди благодарности за преведената серия и трей! Още не съм ги гледала, но поне успявам да Ви чета  Hug

Да имате усмихнат ден!

# 565
Здравейте момичета

Честита и успешна нова учебна година на всички ученици и учители!   bouquet

Много нещо сте изписали за няколко дни, благодаря на всички за интересните коментари!  newsm51  Имам още да чета, но после ще се върна да дочитам.

Благодаря много за превода на серията! Hug

Алекс  newsm51    Лили  newsm51     Мерием  newsm51     Ринка newsm51

Изгледах я и още повече ми хареса, това е любимата ми серия до сега. Grinning Heart Eyes Heart Eyes

Най-после стигнах и аз да си кажа мислите за 15-а серия. Вече всичко е обсъдено и може
да повтарям някои мнения. В тази серия имаше сцени със символно значение.
Сцената с чичето като касапин я възприех като символична. Като видях тези увиснали агнета....асоциацията ми беше много зловеща. Оф, няма да го пиша директно, че е доста шокиращо, но е свързано с донорите – децата. Shocked

И понеже и чичето говори за библейски персонажи, та се запитах защо ни ги навират в очите тези агнета.

Знаем че агнето се принася в жертва за откупуване на греховете

Скрит текст:
Кръвната жертва присъства както в Новия, така и в Стария завет. Първо е представена чрез жертвата на Авраам, на когото един ден се явил Йехова и му казал: "Вземи едничкия си син Исаака, когото ти обичаш, и иди в земя Мория, и там го принеси в жертва всеизгаряне на една от планините, която ще ти покажа" (Бит. 22:2). Авраам не попитал защо и бил готов да изпълни заръката. Нататък сюжетът е добре известен. В сублимния момент, когато бащата вдигнал нож над сина си, ангел Господен го спрял, а встрани стоял овен със заплетени рога в храстите. Малко преди това Исаак пита: "Ето огъня и дървата, а де е агнето?"
Ето и при мюсюлманите.
. Коранът разказва следното:  „И рече [Ибрахим]: "Отивам при моя Господ. Той ще ме напъти. Господи мой, дари ме с праведни потомци!" И го благовестихме за смирен син. И когато порасна, и започна да ходи с него, той рече: "О, синко мой, сънувах, че трябва да те заколя. Какво ще кажеш?" Рече: "О, татко мой, прави, каквото ти е повелено! Ще откриеш, ако Аллах е пожелал, че съм от търпеливите." И когато двамата се подчиниха, и той го положи по лице, Ние му извикахме: "О, Ибрахим, ти изпълни съня." Така награждаваме Ние благодетелните. Това е явното изпитание. И за него дадохме в замяна голямо жертвено животно. И оставихме за него спомен сред сетните. Мир за Ибрахим! Така награждаваме Ние благодетелните."
Може дори да се каже, че ислямската традиция за принасянето на жертвен овен е още по-тясно обвързана с идеята за това, че човешкият живот трябва и може да бъде „откупен" и благословен чрез проливане чуждата кръв на животно, подобно на извършеното от пророка Ибрахим.

От библейската притча си вадя изводите.
Баща е готов да принесе в жертва своя син, за да докаже верността си към по-висшестоящия. За тази лоялност получава награда.
И за да изкупи греха си, пролива чужда кръв. Не знам всичко това дали е свързано само с Тайяр – Метин, или за Хюсеин и баща му. newsm78

А дали пък Хюсеин не е син на Тайяр и дали те знаят за това. newsm78

Може пък да е подсказка че Хюсеин ще е готов да пожертва своя любим син, те са двама, ама май малкия му е по-любим. Thinking
Думите на Тайяр за Каин – явно той като разфасова месо, по добре се концентрира как да измисли план, за да предизвика сблъсък между двамата братя – Хюсеин и Йомер.

Обаче ми е чудно, ако Хюсеин е работил за Тайяр, то защо чиче не знаеше за Йомер. Освен Хюсеин много добре да е прикривал, че брат му е полицай, за да  предпази Йомер или себе си.

Нещо ми изчезват снимките, ще сложа на части коментара си. Rolling Eyes

# 566
Продължавам – Йомер и Елиф следват Сами в изоставена сграда. Самото влизане, обстановката, мръсната и тъмна стая – сякаш символизира навлизането им в мръсния  подземен престъпен свят. Акцията, която започват ще ги сблъска с опасности, жестоки престъпници и за да се измъкнат, ще трябва да преминат през какво ли не. Може и през трупове, не се знае.

Изобщо не се учудих, че Елиф имаше нужда да помисли добре, дали да се съгласи да участва в акцията. Тук не ставаше въпрос дали вярва на Йомер / а тя му има доверие /, а доколко тя има силата да издържи. Дали е готова да се жертва докрай / тъй като има голям риск /,  за да не бъде престъпничка и да спаси близките си.

Докато Елиф мислеше се видя отражението и на колата – като някаква мрачна картина.
А Йомер я гледаше през отворен прозорец / между тях няма преграда /, той и вярва и е сигурен, че Елиф може да се справи с тежката задача. Сякаш и Елиф прочете в очите му тази негова сигурност и това и вдъхна кураж, тя влезе и каза че приема.
Когато я оставиха и тя слезе от колата, вратата се затвори, а се видя пак същото отражение на Елиф върху колата – мрачно, чак зловещо.
А и тази мрачна картина се яви като преграда между Елиф и Йомер – дано да се отнася само за принудителната раздяла на любовния фронт. Naughty

За забраната на Сами – прочетох много коментари как Йомер не трябвало да се съобразява с това, защо измъчвал Елиф, и други такива.
Йомер, ако наистина обича Елиф, то ще трябва да издържи и да не се поддава на чувствата си. Казано бе че чувствата пречат  при вземане на правилни решения и преценки. А те се впускат в изключително опасно начинание, тук е заложен и живота им, това не е някаква игра. Наистина кое е по-важно за Йомер – да има целувки-милувки, или да опази Елиф жива. Но този въпрос би трябвало да си зададе и Елиф, и да не го притиска непрекъснато.

Не му е времето точно сега да се обясняват. Важно е че Йомер иска да и помогне и да се съсредоточат върху плана, да няма никой пострадал.

За Аслъ – мисля че с лекарствата са спомогнали за амнезията. Но тогава защо тя помни за магазина, а не помни че е била бременна. newsm78

# 567
  • Разград

# 568
Стигам до танца -  за токовете и волтовата дъга вече бе коментирано. Страхотна сцена, на онлайн гледането след тоя танц даже забравих да гледам нататък серията, и пропуснах една част. ooooh! ooooh! ooooh! Joy Joy Joy

Обаче направих една асоциация – с това да се докажат един на друг, предизвикателните погледи, страстта....изникна ми спомен за разказа на Елин Пелин  ‘’Ветрената мелница’’,
И надиграването  на Лазар и Христина. Joy Joy Joy

Ето и разказа, който иска да си го припомни.

Скрит текст:

Това че Елиф и Йомер се виждат като младоженци го възприемам така – те се обичат такива, каквито са и са готови да бъдат винаги заедно, дори като семейство.
Под ритъма на музиката и потънали всеки в очите на другия, нищо друго нямаше значение,освен това, което чувстват.

За някои може обстановката да е долнопробна, с чалга и лампички,  да виждат само банкнотите по сакото на Йомер и че роклята на Елиф не подхождала като за дизайнерка.
Ами това виждат и това коментират. Аз видях двама влюбени, които мечтаят единствено да свържат живота си завинаги. И са заобиколени от хора, които ги обичат, радват се на тяхната любов и всички заедно се веселят. На мен много ми хареса тази идея на сценаристите, така се подсили въздействието и внушението за истинска любов. Ако беше само танца, ще се наблегне единствено на сексуалния заряд. Simple Smile

‘’Или бъди такъв, какъвто изглеждаш, или изглеждай такъв, какъвто си!’’  - Мевляна
Йомер прочете тези думи от картината, която подари на Елиф. А какво означават те – да бъдеш винаги себе си, истински, да не лъжеш и прикриваш. Naughty

Стрелбата и ревността на Йомер също много ми харесаха, да продължават с обучението, а да вземат сценаристките да завъртят някоя мадама около комисаря, че и Елиф да поревнува малко. hahaha Joy Joy Joy

Това че има хора над Тайяр в престъпната схема, сме го писали и преди. То е ясно че не може да има мафия без участието на хора от правителството, навсякъде е така.
А в  12-а серия Хюсеин каза че Денизер си имат свои министри и журналисти.

Чудно ми е и друго – Елиф  не реагира по никакъв начин на казаното от Танер, той се закле в нероденото си дете. Дори не се изненада, че Аслъ е бременна и разбра ли изобщо че вече не е. Метин и каза за майка и, но в тази ситуация тя може да не му повярва. newsm78

Това е по серията, а за фрагмана изобщо не ме изненада че Тайяр и Хюсеин се познават.
Аз го предположих това още в първи сезон. Naughty  Но каква точно е ролята на Хюсеин
в престъпната мрежа, тепърва ще разберем.

# 569
  • Разград

Общи условия

Активация на акаунт