Рецепти за сокоизтисквачка

  • 21 239
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 422
Подарък ни е от екип, с който работех по един проект. Те са много хора и знам, че е доста висока цената.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 22:37 от Рози и рози

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 29 117
знам,че е около 1000лв.+-

# 17
  • Мнения: 46
Благодаря за съветите. Почвам да цедя плодове и зеленчуци всякакви Stuck Out Tongue

Доста се учудих, че става сок и от магданоз (или по-скоро, че става за пиене).

Гледах видео, в което се казваше, че не бива да се смесват зеленчуци и плодове в един сок, понеже не  е полезно. Също обясняваха, че в кората на динята са 90% от полезните вещества. Някой може ли да сподели мнение по въпроса?

btw горната сокоизтисквачка изглежда доста добре. Дай боже всекиму Simple Smile

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 29 117
чела съм за полезните качества на динената кора,но още не съм пробвала

# 19
  • Мнения: 1 422
С вкуса на соковете и нектарите е като с всяка храна. На предната страница момичетата бяха писали, че не харесват червеното цвекло, а аз го обожавам. Затова пък примерно банани ненавиждам под всякаква форма и при всякакво приготовление - и сурови, и готвени. Така че пробвай Simple Smile

# 20
  • Мнения: 9 458
аз не харесвам никакви, освен ябълка, морков /и круша, но пък мъж ми я експлоатира жестока. Втора, Филипс е . Първата цедеше дори сок от люцерна, скоро не е тръгнал "да пасе". Шегувам се, но тия сокове са адски полезни - всеки за нещо и се надявам да не ми се налагат. Червеното цвекло го предпочитам на салата  Grinning Аз пък им вземам "кашите" - плявата, която остава и правя разни работи.
Ето какви сокове се харчат у нас http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 29 117
би ли споделила какво приготвяш от остатъка...и на мен не ми се изхвърля,от морковения правя кекс или сладки,а  ябълковия го суша във фурна и става като чипс

# 22
  • Мнения: 9 458
там в линка при рецептите за сокове има и такива - кексчета от моркови/ябълки - сладки. От спанак и треволяците - солени кекссчета, а заедно със сирене - за пълнене на пилешко месо. 
Заедно с картофи и сирене - на кюфтенца (крокети някакви); моркови с рулца от раци - кюфтенца, много приятни на вкус.
Спанака може и с ориз да сготвиш, на супа, яхния. Пак него и други зелении -  да го задушиш остатъка  с масло , после сирене и чукнати яйца. +- настъргани варени картофи.

# 23
  • Мнения: 46
Еха благодаря за рецептите. Чета с интерес. Идеята за кексчета, супи и т.н. с остатъка от "треволяците" е супер. Само се чудя при това положение не е ли по-лесно и полезно да си ги ползваш без да са изцедени. Тоест спанака няма ли да е по-полезен ако просто си се използва веднъж, но за супа да речем?

пеп-4o, мисля, че много хитро си се сетила да съчетаеш 2 рецепти в 1, показвайки как максимално да се използват продуктите. Честно казано поогладнях докато преглеждах статията Simple Smile

# 24
  • Мнения: 9 458
не, спанака като се готви му отиват полезностите почти, а хубавото на соковете е това ,че се приемат и усвояват бързо точно като сок. другото е целулоза, която е полезна за организма, но не позволява вит. минерали и вс.полезности на зеленчука/плода да се усвоят максимално.
винаги можеш да си направиш с пресни зеленчуци кексчета, тестени, ястия, идеята е тези неща, които остават след соковете да се използват, защото ако се пият редовно сокове - са много. а и  морковената каша примерно прави  бисквитки по-меки и сочни, отколкото със сока да ги сложиш

# 25
  • Мнения: 46
Благодаря ти, пеп-4o   bouquet Наистина ми е полезна информацията, която споделяш. Има доста статии по въпроса, но понякога написаното е пълен абсурд.

# 26
  • Мнения: 9 458
у нас "опитното зайче" чете и опитва по една книга и резултатите бяха налице. Затова ги споделям от опит  Peace

# 27
  • Сф
  • Мнения: 5 515
Не знам дали сте попадали на този симпатяга- Joe Cross. На Запад е доста известен с пропгандата на полезните свойства на соковете и соковия режим. Бях си купила книгата му от Англия, има доста рецепти като любимата ми е Mean Green

http://www.rebootwithjoe.com/mean-green-juice/

Вместо кейл (в БГ не съм попадала) ползвам спанак, слагам и повече лимони и много малко джинджифил и целина.  Супер вкусно е, да не говорим колко витамини има.  cheers

Още рецепти

# 28
  • Мнения: 3 595
Любимите ми два сока от сокоизтисквачка са:

- ябълки, морков, джинджифил
- ананас, зелена ябълка, спанак (всъщност с кейл го пия, но както е споменато вече в България не се намира и затова спанак е добър заместител)

# 29
  • Мнения: 2 708
Извинявам се, че питам тук, но използвам писаното от Рози и Рози, за да си задам въпроса, а то е:

Някой знае ли разликата между това и това, освен цената. Това, което аз прочетох е, че и двете работят на 1 и същи принцип и са тихи. Изглеждат много подобно. Не мога да намеря информация За и Против Simple Smile относно работа, почистване, качество на сока и т.н. Не искам да сравнявам само по цена Simple Smile, затова ако някой знае повечко, ще съм благодаряна да сподели впечатления от първа ръка.

Общи условия

Активация на акаунт