Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 278
  • 598
  •   1
Отговори
# 285
  • Ямбол
Едно птиченце ми каза.

# 286
Имат в частта със световната конспирация срещу здравето и подмолната дейност на фармацевтичните компании. За тях не си ли чела?

Елица, чела съм. Но в търсенето на истината някои дами стигнаха до извода, че нещата опирали  и до религия. Сега нали това нищим? Тъй ли е, не е ли. Вярвам ли в конспирация само защото съм вярваща, не вярвам ли.

# 287
Едно птиченце ми каза.

Лилянче, изкарваш мен неуравновесена, а на теб ти говорят птички...

# 288
  • Ямбол
Къде казах, че си неуравновесена?
На кой въпрос не съм ти отговорила?

# 289
Къде казах, че си неуравновесена?
На кой въпрос не съм ти отговорила?

Лилянче, има гинкобилоба! Имаш и тема пред себе си - потърси кога на кое не си ми отговорила.
Нали се стараеш да отговаряш? 

А иначе за себе си - старая се да отговарям, доколкото е възможно, когато има въпроси към мен. Често обаче пропускам глупавите въпроси.
Отивам да отговоря сега на Антигона, че имаше въпрос отново.

...А Антигона увехна от чакане  #Puppy dog ...

Спирам с офф топика, душицо златна. Хубаво ни направиха забележка.

# 290
Mama_Nana, парадоксално е, че за актуалните лекарства се плаче колко са вредни, а за забранените поради някаква вредност, се плаче колко били добри. Ето, примерно аналгинът си е наоколо. И аспирина, и сума ти други класически лекарства. Ако беше чак такъв заговорът, нямаше ли и те да изчезнат?

Писах, че не знам дали е конспирация, но много нови лекарства са със състав на стари, плюс добавка на нещо /от рода на витамин, захароза .../, но са с фантасмагорична цена.
Има приятел, фармацевт, от него знам - не чети за страничните действия, ако не е крайно наложително.
Нурофенът, не е и болкоуспокояващо, не сваля температура.

ПП Парацетамолът е широко разпространето лекарство и много вредно за черния дроб. Влиза в състава на Панадола за деца, дава се на деца при настинки, грипни състояния, изобщо един "убиец" на ч. дроб с широк спектър и евтин.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 21:54 от Mama_Nana

# 291
  • Ямбол
Отговорила съм ти на въпросите от последните страници. Иначе по-напред е имало други твои въпроси, на които не съм отговорила, защото съм ги сметнала за глупави.

# 292
Отговорила съм ти на въпросите от последните страници. Иначе по-напред е имало други твои въпроси, на които не съм отговорила, защото съм ги сметнала за глупави.

Господи и Дева Марио, за кой ли път ме нарече глупава? Край, не мога повече! Къде ми е ножчето? Къде са ми вените?!  smile3511

# 293
  • София
в глобалната конспирация не вярвам, но вярвам в локалните такива.  Факт, че съществуват стотици тайни и секретни организации (държавни и корпоративни) с огромни бюджети и оперативни ресурси, които ежедневно провеждат хиляди тайни операции , като се опитват да ни внушават техните истини и защитят собствените си интереси. Единственото хубаво е, че голяма част от усилията им отиват да си противостоят и пречат една на друга.

# 294
Че каква конспирация е, jp, ако всички са наясно какво, как и кой е източникът? Flutter

Всяка конспирация трябва да има своите злокобни детайли.

Mama_Nana, нурофенът е болкоуспокояващо, противовъзпалително и температуропонижаващо. За съжаление, у нас се ползва често. Върши работа.

Всяко лекарство има странични ефекти и решението дали да се прилага зависи от баланса на плюсовете и минусите. Даже за Гранофурина и Амидофена важи това.

Refrenolog, едва ли някой спори, че някакви хора вършат някакви тайни неща. Че дори ние вършим тайни работи в дребното си ежедневие. Въпросът е дали има единен контролен център, дето планира и конспирира всичко - или поне достатъчно мащабни неща като изтреблението на българите.

# 295
  • София
ПП Парацетамолът е широко разпространето лекарство и много вредно за черния дроб. Влиза в състава на Панадола за деца, дава се на деца при настинки, грипни състояния, изобщо един "убиец" на ч. дроб с широк спектър и евтин.

Има ли някакъв не чак толкова вреден заместител? Аз само с парацетамол злоупотребявам.

# 296
  • Ямбол
Хексалгин?

# 297
  • Пазете Гор
Идеята, че лошите фармацевтични компании нарочно не лекуват хората носи със себе си едно тихо, успокояващо подсъзнанието послание: те могат, но не искат. Не искат, защото са алчни. Само и ли главно заради това. Не защото всъщност в много случаи сме безсилни. Последното е потискащо до непоносимост за мнозина.

# 298
Има един такъв момент, самите компании са безсилни да се справят с болестите на сегашното време т.е. не могат да предложат адекватни лекарства. Как обаче, да си признаят, че е така, нали ще спадне доверието /с годините ни е вменено, че има хапче за всичко/. Далеч, по обнадеждаващо за хората е да вярват, че ще дойде момент, в който на пазара ще се появи нужното хапче.
Алчността е присъща на всички, от които зависим по един или  друг начин, защото това е най простия и ефикасен метод да се печели.

# 299
"Поддържащо лечение" ми звучи като оксиморон. Значи 40 години пиеш лекарства за понижаване на кръвното налягане, например. Чудесно е, че ги има, спор няма. Но дали това е лечение?

Общи условия

Активация на акаунт