Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 280
  • 598
  •   1
Отговори
# 345

Само не разбрах ти специалист ли си по строеж на небостъргачи със стоманена рамка за да контрираш мнението на другите?

Да. Специалист съм и съм учила достатъчно теория и практика за да знам че такова горене на пълни резервоари след подобен сблъсък е напълно възможно да събори небостъргач.
И контролиран взрив съм виждала и няма нищо общо с кулите...

Да се твърди обратното и да му се вярва е възможно само от хора които искат да вярват. Научната логика просто противоречи на вашите аргументи.

Начините да се защити такъв небостъргач от подобен удар почнаха да се мислят след 11 септември и се движат основно в защитата на металната конструкция от пагубното въздействие на температурата. В Небостъргачи в Дубай защитават колоните с бетон, но самото качване на бетона до такива височини е скъпо струващо и почти невероятно изпитание..Освен това бетона тежи, което се отразява неблагоприятно върху конструкцията.
Защитата на такива сгради от летящи самолети и подобни пожари е огромно предизвикателство и граничи с фантастиката.

Конструкцията на кулите близнаци не е била предвидена да издържа на толкова високи температури-подобен пожар не може да възникне при нормалната експлоатация на сградите.... Ако самолетите са били с празен резервоар и не е имало такова горене, то може би резултата би бил друг...

В такъв случай приемам аргументът ти. Може ли подобен сблъсък да разруши всичко до пепел и прах?

# 346
  • инфантилно и разглезено хлапе

За 9ти 11 ти ли казахте?

..Гаргарят се  в лицето на стадото,а овцете рупат ли рупат..
 комикс от 90та г.

игра от 80-те

има още много такива в нета..
След като по БиТиВи-ту са съобщили на стадото, че Осама и дружките му лично са карали самолетите, и са се разбили директно в кулите на WTC и в пентагона,
значи наистина е така!  Joy
Защо мътите главите на овцете с разни конспирации за вътрешна афера? hahaha

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 12:40 от BlueIce

# 347

В такъв случай приемам аргументът ти. Може ли подобен сблъсък да разруши всичко до пепел и прах?
Сблъсъкът може и да не може. Но пожарът е бил ключов.
Ако самолетите са били с празни резервоари тогава може би кулите нямаше да паднат.
Казвам може би. За да е сигурен човек трябва да си направи точен макет и да го сблъска с точния макет на самолета, за да си извади заключение.
Математически такова нещо не може да се предвиди.

Такива конструкции винаги ги тестват като макети в специални тунели, където се симулират ветрове и земетресения. Теорията не е на такова ниво, че да опише с формула точно ефекта от земетресенията и ветровете (които са много силни на такава височина) камо ли да се опише теоретично сблъсък със самолет.
Инженерите действат на базата на опита и на теория, която не е съвършена  и се използват симулационни компютърни модели или макети.
А едно е симулацията, друго е действителността.

Но температурата в случая с Кулите близнаци е била адска. Не е имало начин да устоят на това.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 12:50 от Герри

# 348

Сблъсъкът може и да не може. Но пожарът е бил ключов.
Ако самолетите са били с празни резервоари тогава може би кулите нямаше да паднат.

По каква случайност и каква е вероятността в такъв случай точно паспортите на терористите да останат цели и едва опожарени?
 Боинг 767  е с височина  13.5 м., разпереност  38 м. Входящата дупка в пентагона е 19 м. като вертикалните носещи колони и съседните на дупката прозорци са цели. Изходящата дупка на третия концентричен петоъгълник на сградата е с размери 2х2 м. Това в интерес на точността. Защо липсват двигателите, лопатките на компресора и на турбината  които са от титанови сплави с температура на топене много по-висока от температурата на горене на авиационното гориво.

Не мога да намеря снимковия материал за да го покажа нагледно. Опитвам

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 17:12 от Антигона

# 349
  • Ямбол
...
По каква случайност и каква е вероятността в такъв случай точно паспортите на терористите да останат цели и едва опожарени?
 Боинг 757  е с височина  13.5 м., разпереност  38 м. Входящата дупка в пентагона е 19 м. като вертикалните носещи колони и съседните на дупката прозорци са цели. Изходящата дупка на третия концентричен петоъгълник на сградата е с размери 2х2 м. Това в интерес на точността. Защо липсват двигателите, лопатките на компресора и на турбината  които са от титанови сплави с температура на топене много по-висока от температурата на горене на авиационното гориво.

Откъде ти е информацията за паспортите?
Самолетът, когато се врязва, мислиш ли, че остава цял, без да му се счупят крилете?

# 350
Да. Специалист съм и съм учила достатъчно теория и практика за да знам че такова горене на пълни резервоари след подобен сблъсък е напълно възможно да събори небостъргач.

Да се твърди обратното и да му се вярва е възможно само от хора които искат да вярват. Научната логика просто противоречи на вашите аргументи.

Значи си калпав специалист.

Fires do not destroy skyscrapers. Never in the history of steel frame structures has a single one been destroyed by fire.

Това да не ти е американска панелка, че да се събори. hahaha

No steel frame high rise had ever before collapsed because of a fire, although there had been previous cases of collapses or partial collapses of smaller steel buildings due to fire.

FEMA. World Trade Center Building Performance Study, p. 4.

# 351
Ако се ударя и ме боли коляното, ще предпочета да вярвам на хирург...

Ако за един проблем отидеш при 3ма различни лекари и тримата ще кажат различно нещо. Или двамата няма да се съгласят с единия, или единият няма да се съгласи с двамата. А всички заедно се водят специалисти в една и съща област.

Ама отиваш при лекар, нали? Не при врачка в Столипиново? И ако си наистина отговорен към здравето си, проучваш тоя лекар - какъв е, що е, какъв опит има, в добра болница ли е работил. Ако не правиш така, е много вероятно да си постоянно абониран за темите колко са безотговорни и некомпетентни лекарите.

Та кой тълкува видяното е изключително важно. Няма как човек без опит в съответното строителство да ми обяснява кое как е и аз да му вярвам. Щото той бил видял в youtube, разбирате ли...

# 352
...
 Боинг 757  е с височина  13.5 м., разпереност  38 м. Входящата дупка в пентагона е 19 м. като вертикалните носещи колони и съседните на дупката прозорци са цели. Изходящата дупка на третия концентричен петоъгълник на сградата е с размери 2х2 м. Това в интерес на точността. Защо липсват двигателите, лопатките на компресора и на турбината  които са от титанови сплави с температура на топене много по-висока от температурата на горене на авиационното гориво.

Откъде ти е информацията за паспортите?
Самолетът, когато се врязва, мислиш ли, че остава цял, без да му се счупят крилете?

Самолетът се взривява при сблъсъкът, не преди него. Следователно си е бил цял при удара, а щом  говорим за челен сблъсък значи трябва да има и щета от крилете. Ако искаш да кажеш, че в момента, в който си е блъснал муцуната в сградата и веднагически е избухнал възможно ли е пък баш и двете крила първи да паднат за наностотни?

Информацията за паспортите е официална, изнесена е от самото правителство. Чрез тях публично обявиха, кои са въпросните мъже и че са поддръжници на Осама, от там почнаха да градят другите версии. Мислех, че помниш, не беше ли гледала изявлението или каза, че само вярваш?

# 353
И това го приемаш като някакъв знак? Наистина ли? О, имало и по-зле от Антигона?

Лилянче, нека да кажем, че не е знак. И не значи нищо. Ще ми обясниш ли как разбираш доларите в такъв случай? 

https://www.youtube.com/watch?v=SMgGC9W-ks8

Доларите, странен факт, но факт.
На всики копюри в масово обръщение /разбирайте от 1 до 100/ пише "In God We Trust", изписани и изрисувани с всякаква символика. Уповават се хората на Бог, погледнете копюрите  с номинал от 500 до 10 000 и тази от 100 000, само цифри, никакви надписи и финтифлюшки. Няма "In God We Trust", няма "E pluribus unum" /от многото един/, само цифри.

# 354
Ако се ударя и ме боли коляното, ще предпочета да вярвам на хирург...

Ако за един проблем отидеш при 3ма различни лекари и тримата ще кажат различно нещо. Или двамата няма да се съгласят с единия, или единият няма да се съгласи с двамата. А всички заедно се водят специалисти в една и съща област.

Ама отиваш при лекар, нали? Не при врачка в Столипиново? И ако си наистина отговорен към здравето си, проучваш тоя лекар - какъв е, що е, какъв опит има, в добра болница ли е работил. Ако не правиш така, е много вероятно да си постоянно абониран за темите колко са безотговорни и некомпетентни лекарите.

Та кой тълкува видяното е изключително важно. Няма как човек без опит в съответното строителство да ми обяснява кое как е и аз да му вярвам. Щото той бил видял в youtube, разбирате ли...

Отивам при няколко. И мненията ще са различни. Това мога да ти го гарантирам. И всеки, който по няколко пъти е сменял лекари за един проблем - също. Накрая какво става? Че пак се доверяваш на един, но мненията им общо се препокриват донякъде, но не напълно.
Незнам врачките какво общо имат. Спорим за архитекти. Не съм споменала врачки или медиуми да са причината за моето мнение, а същите колеги на хората, на които пък ти се осланяш.

# 355

Значи си калпав специалист.

Fires do not destroy skyscrapers. Never in the history of steel frame structures has a single one been destroyed by fire.

Мноо смешно.
Явно не можете да схванете разликата между горяща тоалетна хартия и горящ керосин.
Естествено че няма паднал небостъргач от пожар, възникнал при нормалната експлоатация на сградата.
Не съм чула другаде да са палили керосин. ти ако си чула се обади.

Всички небостъргачи, а и не само те се защитават срещу пожар. Има си наредби за това. Но от пожар до пожар има огромна разлика, а такъв пожар като в кулите не е залегнал в нито една нормативна уредба за офисни сгради...просто защото наредбите не допускат такива случаи за възможни в практиката..

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 13:12 от Герри

# 356
Някои разсъждения за паспортите: http://www.911myths.com/html/passport_recovered.html

Има интересни примери - като например, че при избухването на совалката Колумбия, 40 мили над земната повърхност, до земята цели са стигнали живи шепа червеи, предназначени за експерименти в орбита. Това трябва да е друга конспирация, предполагам.

BlueIce, къде може да се прочете доклада на FEMA?

# 357
Не съм чула другаде да са палили керосин.

Палили керосин... Joy

Ето тука "са палили много керосин" Mr. Green

Plane That Crashed Into the Empire State Building 1945

# 358
Някои разсъждения за паспортите: http://www.911myths.com/html/passport_recovered.html

Има интересни примери - като например, че при избухването на совалката Колумбия, 40 мили над земната повърхност, до земята цели са стигнали живи шепа червеи, предназначени за експерименти в орбита. Това трябва да е друга конспирация, предполагам.

BlueIce, къде може да се прочете доклада на FEMA?

Можем да си разменяме линкове до откат, jp. И теориите и примерите ни да си противоречат постоянно.  Малко тъпо да си мерим на коя линка е по-правдоподобен и казва истината.
От целия ни разговор едно не ми стана ясно - опитваш се да ме убедиш в твоето мнение, или отказваш да те убедя в моето?
Второто със сигурност не го целя. Непонятно ми е само дали имаш полза ако аз "прогледна" и видя светлината и тежестта на официалните версии? Или ти ще окюрявееш ако съзреш логиката и в другите?

# 359
От целия ни разговор едно не ми стана ясно - опитваш се да ме убедиш в твоето мнение, или отказваш да те убедя в моето?

Не бе - спорим си. Нали ни е важна истината. Та - има ли някакви авторитетни професионалисти зад тезата с контролираните взривове или няма смисъл да повдигам въпроса?

Мисля, че ти обясних защо за мен това има тежест. Аз логика или липса на такава търся в областите, от които разбирам. Процесите около горящи самолетни двигатели не са сред тях.

Общи условия

Активация на акаунт