ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 195
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Много ви благодаря за подкрепата, момичета! Трогната съм! 

# 481
  • София
Мина операцията на малкия, събуди се вече, но проплаква, че го боли гърлото. Сливиците са били ужас, едната направо е била балон с гной. Надявам се малкият вече да се оправи и да не боледува !  Няма да е на училище 10 дни, но това ми е най-малкият проблем сега. Важното е да няма усложнения и да оздравее раната.

Бързо възстановяване, дано ви изпишат бързо, че вкъщи човек се чувства най-добре.

# 482
  • София (Възраждане)
Жасмин,  Hug

# 483
  • София
Бързо възстановяване Жасмин!  bouquet

Обади се ученика - тоалетните не били толкова лоши, щял да ги ползва Mr. Green, дали им бисквити за закуска и обеща да си напише всичко в занималнята. Laughing

# 484
Жасмин, бързо възстановяване. Децата много бързо се оправят и забравят, сигурна съм че скоро ще е свеж. Simple Smile

Току що прибрах Калина, доволна е като цяло, сложили са я на 2ри чин с едно момченце с очила. Simple Smile Не запомнила името обаче. Simple Smile
В общи линии и по БЕЛ и Математика са писали само чертички. Simple Smile
Имат и домашно, по-късно ще го пишем.

Ето я на връщане от училище
с дъждобрана

# 485
  • В светлината на слънцето
Жаси, бързо да се възстанови детето и усмивка да огрее на лицата ви.  Hug Много се радвам, че всичко е минало добре. Сега остава да премине и заздравителния процес и всички да се успокоите. Hug
Момичета, показали сте прекрасни деца, да споделя и тук. Още веднъж пожелавам на всички да им върви много в учението и да открият красотата на знанията. Hug
Нашият ученик вчера стана много трудно. Връщаше се сигурно 15 пъти обратно в леглото да си доспива. Измие зъбите и го откривам пак леглото, завит до ушите. Закуси и отново в леглото. Абе голямо дебнене падна и беше леко киселяк. Но после се освежи. А вечерта се похвали, че вече има най-добър приятел, с който естествено седи на един чин. hahaha
Програмата днес е като на повечето: четене, писане, математика, рисуване. Снощи премерих чантата. С учебниците за днес, тетрадките, тефтерчето за записване на задачи, рисувателните материали, пълен несесер, шишето, пълно с вода (600 мл) и закуска, точно 2,5 кила. Засега е добре.
Тази сутрин се събуди с удоволствие и нямаше търпение да тръгне за училище. Ще видим как ще се прибере. Mr. Green Чантата естествено, си я носи сам, на гърба. Училището е на 5 минути от нас.
Лягането вечер е драма голяма. ooooh! По принцип и двамата нямат проблеми от малки да заспиват сами. Ноооо... той не може да чете, а е свикнал вечер татко му да му чете приспивна книжка (в случая това са списания NG и Geo - интересни са му). Друг е въпроса, че таткото заспива преди него. Mr. Green Но тия дни изведнъж реши, че освен четене трябва да има и вечерна игра. И ни преследва като империалист да си играем на нещо, което той вече е подредил в стаята. После следва четене. И часът става късен. Снощи успях да го прилъжа да легне в 22 часа, довечера ще пробвам по-рано. Но е тегава работата с лягането. Кака му няма проблем. Ляга сама, чете задължително книжка и след половин час е вече отплувала в страната на сънищата. Grinning
Чадър има - детски, но не от най-малките. Сутринта тръгна с него и гумени ботуши, че улиците бяха Венеция.
Забравих да кажа и подаръците за първия учебен ден. Сами си избраха книжките: тя си хареса новата история на "Загубенячката", а той 2 книжки от историите за Петсън и Финдъс. Обожава ги и само тези двете нямахме. Покрай книжките обаче намазаха по едно Лего и по един огромен шоколад (Чудо, кака му пожела шоколад и сърце не ми даде да им откажа Crazy). Та плановете да получат само книжка се обогатиха в движение.
Вечерта завърши с пожеланата пица и доволни деца. Сутринта първокласникът опита да ме работи - ако завърши тази седмица с отличен, в събота дали ще му купя още едно лего? hahaha

# 486
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
жасмин, прегръдка на малкия герой. и само по-добре да става  Hug поглезете се тия дни  Hug и двамата имате нужда  Hug

за днес програмата е български, математика, физическо и час на класа

по български: буквар, читанка, учебна тетрадка и три тетрадки по 20 листа: за работа в клас, за домашното и упражнителна
математика: учебник, учебна тетрадка и три тетрадки по 20 листа;
за физическото: гуменки, клин и тениска
несесера с всичко за писане
обяд: кутийка с ориз със зеленчуци
за закуските (сутрешна и следобедна): сандвич, три моркова, три корнишона и банан
шише вода 0,5

чантата тежи 5,800  Confused
учебниците ще се носят всеки ден
няма да се преобуват
 Tired

# 487
Жасмин,  Hug, и от мен бързо и безпроблемно възстановяване.
Днес госпожицата стана трудно, но все пак навреме. Екипирах я с дъждобран и гумени ботуши, но тях е преобула на входа с маратонки и баща й ги върна. Сложили я на последния чин, била най-високата в клас. Ще я водим на очен, дано няма проблем, макар че и двамата с баща й сме с очила с диоптър. Днес е била само на първите часове, заради манту-то, но вече имат домашно по математика.
Забравих да допълня, че нашата класна е много ведна и усмихната жена, много е приятно!
Морена ме подсети и да редактирам - в неделя се включихме в инициативата на Гринуич, посъбрах малко хартия от вкъщи и госпожицата получи нова книжка. Имаше фокусник, много се забавлява.
Вчера получи за подарък три книжки, да имаме да си четем вечер. Може и сама, но за приспиване предпочита някой от нас да й почете. В момента сме на "Тайната градина".

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 13:12 от Mira_p

# 488
  • Sofia
Жас, хубаво е, че вече мина, бързо да се почуства по-добре момчето и да се взъстановява!  Hug
че вкъщи човек се чувства най-добре.
Точно, по-бързо ще се възстанови.

Аз купих няколко подвързии, за наличните при мен учебници и тетрадки (ММ отиде за Гушкан), въпреки че са почти еднакъв размер, ще ги меря и тогава ще взимам още. Взех и снимките (промоция до 30.09. - 4бр. за 5лв, пък и диск имаме дори) , и лична карта, утре ще я давам в у-щето и по скоро да взимаме картата за транспорта, че сега я пътува без билет и съм на тръни.  Wink

А ние вчера в късния следобяд си направихме домашно кино с Гушкан (като го няма на кино), гледахме  Епохата на животните.  И тя е много доволна от деня, но нямаше търпение да започне същински училището. Simple Smile
Сега ги чакам да се приберат, да видим какво са разбрали за утре  и  дали е дошло шишето SISTEMA, че имам пратка от UK.  
Ако ще ходим утре, ще занесем кутията за принадлежности  (която днес забравихме   ), папката, някои учебници и торбичката с екипа. И ще поолекнем.  Crazy

Мирама, харесвате ли си разпределението на раницата?
Ние от трите (Самсонайт, МакНийл и Скаут) най-харесваме първата. Има най много подробности вътре и въсъщност три отделения -  в едното учебници и тетрадки, в другото несесерите, в третото кутия за храна и играчака (за междучасието и е под въпрос за сега, докато не питаме гопожата дали може), но ми се струва и най-тежка съответно. Ще ги премеря днес и трите.  Но ние сега ще си минем на тази от ПГ, докато изкара дъното и' (че нали не е пластмасово), а тя си е супер лекичка. Simple Smile
А кои са ви учебниците (издателство де)?
Нашите на Просвета - Пчелица. Аз прегледах (за сега) Читанката и я харесах.

Лулу, честити ви книжки! Чакаме нова за Петсън и Финдъс, ама  дали?! Големи фенове сме му на Свен Норквист.  Grinning
Аз препоръчах ли ви силно тази, която четем, показах я в началото като я започнахме..., та страхотно забавна е  "Чипике - джуджето великан"!  Grinning

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 13:27 от Morena

# 489
  • София
На мен ми върнаха ЛК - на първи клас нямало да правят. Със служебна бележка от канцеларията ще се изважда карта за транспорт

# 490
Жасмин, бързо възстановяване на младежа и никакво боледуване повече Simple Smile

Аз тъкмо се връщам от училище. Не можах да я видя, но класната каза, че се шматкали напред-назад, все още неориентирани Grinning
Ходих да говоря за алергията, че миналата година никой не следеше за яденето. Оказа се, че детето на класната и то е имало същата алергия и остър АД, та тя беше много наясно за какво става въпрос.

Вчера я водих на плуване вечерта и докато се приберем и я натикам в леглото, стана  девет и половина. Днес хич не й се ставаше, но бързо се оправи. Аз по принцип я будя 20 минути преди бусчето. Така че няма време да се мотае.

Ние имаме дъждобран, но госпожицата отказва да го слага. Бил много смешен (пелерина е). Затова ще взема чадър.
Морена, ботуши от Джордж ли чакаш?

# 491
За ГТ за София може да се издаде карта за първокласници и без лична карта само с акт за раждане. Това ако е на 7 г. Ако не е навършило то си има карта за безплатно пътуване. Дава се гратисен период като на другите ученици , които зареждат със стария бележник. И вече при следващото зареждане през октомври се носи личната карта. Аз съм заредила на моя още от 08.09.2014 г. Направила съм го в бюрото на Халите (на водата), че установих че в другите  пунктове не са много в час с тази опция.

# 492
Здравейте момичета,
Въпрос- по бел слагте ли читанка?

# 493
В нашия комплект нямаше Читанка.

# 494
Да аз я сложих.
Как нямате читанка?

Общи условия

Активация на акаунт