БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 126

• 56 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Момичета, имам питане. Започнах този гоблен

С какъв бод се шие? Панамата е 27 каунт, уж по инструкции виждам че трябва полукръстче, но отзад като се получат линии и се смачква панамата (сещате се какво става като шиеш полу кръст на дребна панама). Мисля си че гобленов 1:1 е най-удачно, тъй като и гърба се покрива... Помогнете, моля  Praynig

Подарък ми е от Деси за миналогодишния РД. След този гоблен ще съм приключила всички подаръци от миналата година  Crazy

27каунт, Ланарте - значи е през нишка......... 1/1 ще стане много ситно. Как е дадено в инструкциите? Защо ли е дадено полукръст? Според мен е кръстче..............

# 616
mibobo, заповядай

Забравих да напиша, че ключ не съм ползвала, цветовете ги нагласях на око  Peace

# 617
Благодаря ти   bouquet .
Аз на всички дребни които шия нагласям цветовете на око никога не ползвам ключ дори и да има  Peace

# 618
Дид, помагай, моляя  Praynig

http://prikachi.com/images.php?images/3/7684003U.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/4/7684004W.jpg

Направи ми впечатление че квадратчетата в схемата са разграфени по 5, не по 10.. Може би наистина е през дупка...  newsm78 #Crazy

# 619
  • с.Николово, обл. Русе
Целувка не съм Дид, но това е Ланарте и се шие през нишка /дупка/.

# 620
  • sof
Честит първи сняг! - обичам го докато е нов и бял, а после някак си не.

С огромно забавяне ( което ви говори колко съм работлива и не се спирам за миг ), ето за конците и мънистата за Климт:

http://zlatad2.snimka.bg/details/za-bg-mamma.751309.34265066

CeluFka, аз това го ших преди години, леля ми ги подаряваше и направо го ших с тройна нишка, точно по инструкцията, без забележки съм и нежно стана, оригинал е. Малко не достигна черно. Направих го без замисляне понеже по-рано имах това с инструкция за една нишка и за моя вкус неприятно прозира:

Игри в снега или ще шием? Наздраве от нас!

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 20:28 от dinkov2

# 621
 dinkov2 благодаря за снимката аз още не съм започнала да шия мънистата ще отида в понеделник до магазина от където си пазаря конци за гоблените да питам за такъв конец като твоя или нещо подобно

# 622
  • Пловдив
100% е кръстче през нишка, това е Ланарте. 90% от гоблените им са на 27 каунт.

# 623
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
100% е кръстче през нишка, това е Ланарте. 90% от гоблените им са на 27 каунт.

+1 Laughing

някой спомена името ми страничка по-рано Simple Smile и ето ме, долитам с предложения Simple Smile

този продавач има интересни нещица, с безплатна доставка... до Англия, Германия и Франция Sad

не че това ще ни затрудни кой знае колко  Wink
нещо не мога са реша дали цените са по-ниски или не - това , излиза 18-19 лева до Англия и още 4 лв. с куриер до дома Simple Smile

# 624
През нишка, ама няма да ми стигне панамата...  hahaha Явно ще шия във всяка дупка, ама то много дребно беее  Shocked Shocked

# 625
момичета, Simple Smile върти ми се в главата, че някой продаваше това Simple Smile

харесах си го от "оня" линк  Mr. Green но ако някой иска да се освободи от него да се обади, а?

целуФка, аз не се загледах много, но ми се струва, че на снимките ти пишеше Аксиома.
може ли да са ти комплектовали "оригинал"?  Rolling Eyes
можеш да смениш панамата с 14 (или още по-добре 16) и да си го направиш нормално  Peace

# 626
  • София
Гобленът на Целувка е оригинал, Аксиома са официални вносители.
Сигурно ли е, че през едно няма да стигне?

# 627
Добри, наистина е от Аксиома, ама знам ли ги кво са комплектовали, уж оригинал Simple Smile)

Ще играя тъй на хорото. Ако започна да сменям панами, някак си вътрешно го чувствам грешно  Shocked Crazy

Благодаря за помощта. Започнах да размислям за Мирабилките, тя панамата им ще е същата дребна..  #Crazy

Деси,  Hug Размера на панамата е 17х22см. Би трябвало ушито да се получи 11,5х14см. Пробвах снощи през дупка, и изобщо до никъде не стига...

Динков също го е шила във всяка дупка, че и с 3 нишки.

Продължавам напред, то... и в инструкциите има картинка да е във всяка нишка, така че смело напред  Peace

# 628
май наистина не е през нишка Simple Smile и наистина си е дребничко, но пък фино ще се получи Simple Smile

дес,  Peace

Скрит текст:
виждали сме почти-оригинални комплектовки и от други "официални вносители", човек не знае от къде какво ще излезе  Peace

# 629
Добро утро! Добър ден!

Етап от мен Simple Smile

Малко го оставям на страни, че имам планове за няколко дребоси.

Добри, тъкмо се чудих какво правиш и защо нИ ни показваш нищо от ebay. Сега ще разгледам предложенията ти.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт