Автоимунен тиреоидит на Хашимото (35)

• 83 247
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Ох, това е много стряскащо ...
С концентрацията няма проблем, дори обратното, той е любознателен и помни много подробности и тн ..
Но винаги е много завян, забравя си все по нещо някъде, сутрин се бави повече от нормалното, заплесва се по ТВ и такива подобни ...може би е в рамките на нормалното за тая възраст, може и другите деца да са такива, знам ли и аз вече ...

Честно казано, преди да ми открият Хашимото, си бях толкова добре психически, сега не мога да се отърва от тая мисъл, при все че още не съм хормони....Сега всичко,което се случи с мен-косъм да ми падне, тук да ме заболи, или да ми стане нервно повече от нормалното и отдавам на болестта ...Мисля нон стоп за нея , а това е най-лошото,което мога да правя ...

# 241
  • София
Леми, ще пиша  Hug

catty m , май Магнитчето писа, но да кажа и аз. Ако си правила досега обременяване с глюкоза, най-добре ендокринолог да прецени дали да правиш отново. Може да назначи други изследвания.

Да, тя ме посъветва същото.

Според мен разсеяността им си е от възрастта. Моят син е същия (няма да разказвам какъв е заплес сега в училище), като гледмаи другите деца на тази възратс около нас същата работа. Не че някой ден няма да му пусна едно ТСХ ина него, а и на малката, ако се наложи вземане на венозна кръв. Аз преди години съм пускала ТСХ на сина ми, като праивхме кръвни излседвания за една операция, стойността бе към 3,5 тогава.

# 242
На моят ТСХ е 7, а играе от години шах, и медали има...не се вглеждайте толкова, че стресът е най-най-важното

# 243
При синът ми ТСХ отново се е покачил Sad - 1,4 /м.септември 0,3/, но щит. жлеза няма структурни изменения  newsm44 .
Левкоцити /WBC/ и хематокрит /HCT/ при ПКК са му винаги малко понижени, следствие на щит. жлеза.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 14:22 от СГГ

# 244
Ето и при мен как са нещата. Нали съм в първи триместър, и в началото на бремеността ТSH беше 2.06 , сега е 0,615 (0,27-4,2). Преди се ядосвах, че като за бременност трябваше да е под 1, сега пък ще почвам втори триместър и трябва ТСХ< 2,5  а моето е паднало доста на долу.   newsm78
ТАТ и МАТ са повишени и извън референтните, но не толкова като предния път. Преди ТАТ 307, а сега 193 (до 115), а МАТ преди 76, сега 50,31 (до 34).   Как ви изглежда момичета?  Confused

# 245
  • София
Оффф, като чета за изследване на децата, ми настръхва косъма...много ме е страх...аз съм с две момичета, голямата е почти на 14г. и съм и пускала един-единствен път ТСХ , когато беше на 6г.(беше в норма), сега съм се наканила другия месец (когато ми се пада контрола) да я заведа с мен при ендото, да видим какво ще я правим... Confused Дано да няма проблем, иначе симптоми няма, поне от тези, които аз имах почти на нейната възраст (15г., от тогава сме заедно с Хаши  Tired). А те бяха - подутина на гръкляна, нервност, стигаща до истерии, слабеене, липса на апетит, лек тремор на ръцете, ускорен пулс.

Аз не мисля за болестта...изобщо даже...по скоро, ако се сетя нещо, ме хваща страх за децата ми... Confused

# 246
  • София
Ето и при мен как са нещата. Нали съм в първи триместър, и в началото на бремеността ТSH беше 2.06 , сега е 0,615 (0,27-4,2). Преди се ядосвах, че като за бременност трябваше да е под 1, сега пък ще почвам втори триместър и трябва ТСХ< 2,5  а моето е паднало доста на долу.   newsm78
ТАТ и МАТ са повишени и извън референтните, но не толкова като предния път. Преди ТАТ 307, а сега 193 (до 115), а МАТ преди 76, сега 50,31 (до 34).   Как ви изглежда момичета?  Confused
Екстра си!

# 247
Dано. Само с бебето всичко да е наред.  Praynig И аз имам едно момиченце, ще трябва да я изследвам.

# 248
Момичета в 24 г.с съм, пуснах контролни изследвания и резултатите са следните :

ТСХ 0,077
ФТ4 12,4 (12,00-18,00)
ТАТ 183 (0-115)

ТСХ ми е ниско от самото начало. Забременях с 1.36 но още втория месец падна
ТАТ е най-добрия ми резултат до момента. Като се има предвид, че забременях с 1128 и два пъти вливах имуновенин по 40 амп.
Последно правих контролни изследвания в 16 г.с и тогава ТАТ беше 448, а ТСХ 0,035
Пиша ви, защото все още не мога да се свържа с ендокриноложката, но предния път ми каза да продължавам със същата доза л-тироксин 0,25 и 0,50 да редувам през ден... И че опасно е когато ТСХ е високо
Обръщам се към вас с молба за коментар, възможно ли е резултатите да навредят по някакъв начин на мен или на плода през този етап от бременността?

Благодаря предварително Simple Smile

# 249
  • София
ОК си, нищо опасно няма за плода.

# 250
  • София
Здравейте,
от около седмица започнах отново да се чувствам зле, мнооого уморена,
дали пак хормоните ми не са в норма ? Миналия месец правих изследвания
и всичко беше ОК.

# 251
Здравейте и от мен!  Grinning

Как приемате пропранолол и еутирокс? Кардиологът каза да ги приемам заедно, а в упътването им пише, че намалят действието на хормона. Ендокринологът не е казал да ги приемам през някакъв интервал и сега се чудя  Rolling Eyes

# 252
Здравейте,може ли някой да ми помогне с координати на добър детски ендокринолог при който да заведа дъщеря си.И аз съм с хашимото от 10 години. Дъщеря ми  е в първи клас,лятото я прегледахме на ехограф и доктора каза че,нищо обезпокояващо,сега обаче от днес я забелязвам,че жлезата и е повече изпъкнала,и ми казва че я боли(мен ме болеше на съ
щото място когато ме диагностицираха) CryТя е много притеснителна.

# 253
  • София
Доц.Д- р Ива Стоева, потърси координати в Гугъл. Д-р Начев ми я препоръча, когато му дойде времето за моите деца.

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 23:22 от magnet_for_happiness

# 254
Здравейте !
Напоследък се появи един проблем с корема ми и се чудя от какво е и как да си облекча състоянието .Щом хапна и корема ми се подува страшно много все едно съм бремена в 5 месец, а не ям толкова много. Слаба съм , тежа 49 кг и е много грозно като се подуя така. Иначе не чувствам болка или газове само тежест.Движа се нормално, всяка вечер правя малки разходки в парка, но няма ефект. TSH в момента ми е висок, пия Еутирокс като го покачвам бавно защото при рязко вдигане на дозата получавам сърцебиене. Мисля да започна активия или да си взема някакъв пробиотик. Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да пише как да се справя с това състояние.
Благодаря !  bouquet

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 11:47 от sesil22

Общи условия

Активация на акаунт