Автоимунен тиреоидит на Хашимото (35)

• 81 307
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Перник
Вместо селен на таблетки, не е ли по-добре да се хапват бразилски орехи?
Нямам представа, аз купих ЦЕФАСЕЛ 100, прочетох, че действал добре при високи ТАТ и МАТ, та се чудя по колко да пия от него. Разкажи за бразилския орех, по колко се взема?

# 91
По 2 ядки на ден.

# 92
вероятно е по-добре но съдържанието на селен варира и е трудно да определиш колко точно пиеш. Трябва да пием по 200 мкг а не както повечето доктори предписват по 100. Аз пия така селен вече няколко месеца още не съм изследвала антителата да видя дали има подобрение но миналата седмица реших да го спра малко селена да си почина от него и веднага на следващия ден усетих нещо като подуване и дискомфорт в областа на жлезата. Така няколко дена и като почнах да си го пия пак се оправи .
Аз купувам селен от iherb там идват много добре като цена. Търсете селен под формата на селенометион или селеноцистеин . Цефасела според мен е скъп и освен това е синтетична форма.

# 93
Една средно голяма ядка от бразилки орех (5 гр) съдържа около 100 мкг селен. Т.е. достатъчни са само две ядки от бразилски орех за да си осигурим 200 мкг селен на ден. Освен това селенът, приет чрез орех се усвоява по-добре, поради наличието на витамин Е, който го предпазва от окисление. Орехът съдържа и други важни наситени мастни киселини, витамини и минерали:

http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3091/2

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 11:09 от bialk

# 94
Чела съм го и аз това обаче после четох че съдържанието на селен варира много  и не може да се каже категорично колко точно селен има в една ядка. Освен това тази ядка поради високото маслено съдържание лесно гранясва. Аз като ядях бразилския орех понякога имаше един такъв вкус като на мухъл и винаги съм се чудела дали това трябва да е вкусът. В интерес на истината докато ядях бразилския орех много нова коса ми растеше. Може пък да е добре примерно една ядка и една таблетка за да е по сигурно колко селен се приема.

# 95
  • София
запис  Hug

# 96
Момичета, бразилските орехи полезни ли са по време на бременност? Някъде бях чела, че не ги препоръчват  newsm78

# 97
AMARIA , сега си хапвай суров бадем най-вече, пък след раждането бразилски орех.
Утре ще пускам изследвания, 50 дена след раждането, да видим каква е ситуацията.

# 98
AMARIA недей точно сега да започваш да ги ядеш. Знам, че дори при прекалено много ядене са токсични.

# 99
Аз да се запиша за темата и да се похваля. След поставена диагноза тиреоидит на Хашимото преди 1 месец, с Пропранолол вдигнах ТСХ от 0,032 на 0.32 ! Много съм щастлива, ФТ3 и ФТ4 са в норма и надявам се бебеправенето да започне скоро и за нас.  Mr. Green Sunglasses
Успех на всички!   bouquet

# 100
Моля за мнение  Praynig   bouquet

Имам операция на щитовидната жлеза за премахване на възли отпреди 6 години. Досега личния лекар ми пускаше само ТСХ и ФТ4, но сега реших да си платя целия пакет, за да видя какво е положението. За съжаление в нашия град няма свестен ендокринолог.
Вчера си взех изследванията , които показват : TSH= 1,24 ( 0,34-5,60) ; FT4 =10,62 ( 7,9-14,4) ; FT3= 4,23 ( 3,8- 6,00) ; Anti TPO = 4,5 ( <12) ; Anti TG = 4,4( < 4)
Според вас с тия изследвания нужно ли е да посетя ендокринолог или мога да си самоназнача селен, с който да се помъча да регулирам антителата. Като за начало мисля да започна с ежедневна консумация на бразилски орех и да възобновя приема на рибено масло и вит. Д , които бях поспряла.

# 101
Резултатите са ти много добри. Лично аз мисля че в твоя случай е по-добре да си хапваш бразилски орех и да не се заиграваш с много добавки защото всичко ти е в норма само едните антитела са много малко над нормата. Не виждам причина да ходиш на ендокринолог защото няма да ти предпише нищо за антителата.

Това ми е личното мнение, ако някой е на друго мнение да го сподели.

# 102
И според мен резултатите са добри.
Предвид, че си оперирана и са премахнати възли на щитовидната жлеза, правиш ли периодично ехография на щитовидната жлеза? На годината веднъж, или поне на две години веднъж?
Ако имаш възможност и скоро не си правила ехография, според мен е добре да направиш една.

Иначе в изследванията няма нещо притеснително.

# 103
Скоро не съм правила ехография  Embarassed. Само веднъж след около година след операцията. Проблемът е, че  няма свестен ендокринолог в града, при който да отидеш с направление. А не мога да си позволя да посещавам частно винаги. Ето сега си платих сама изследванията, които трябва да се направят, за да се разбере дали има проблем и ми е трудно да дам пари и за платен прием при тази, която се води за най-добра в града, защото тя не работи по каса  Sad . Два пъти съм посещавала други с направление, но те само опипват с ръце шията и казват : " Извинявай много, но нямам в този кабинет ехограф. Ако желаеш ела в частния кабинет да те прегледам с такъв и преди това мини си направи  сама изследванията, за да ги погледна"  #2gunfire

# 104
  • София
Здравейте, момичета!
От вчера ви чета, да разкажа малко...
Та от работата ни пратиха на профилактични прегледи и този път имахме ехография и на щитовидната жлеза (за пръв път ми правят такова нещо). Още щом ме видя каза: "Оооо много хетерогенна структура, май Хашимото. Отиди на ендокринолог."
И аз още следобяда си записах час, и ендокриноложката каза същото и ми назначи изследвания, които пуснах днес сутринта. И резултатите са много плашещи! Час имам чак за вторник, защото тогава е на работа. Аз се чудя защо от над половин година не става забременяването, а то....не знам изобщо какво да си мисля, толкова високи стойности не съм виждала на никакво изследване:

TSH      S    14.74       µIU/ml     0.27-4.20      ECLIA

Free Т4 (fT4)   S    8.58       ng/l     9.30 - 17.00     ECLIA

ТАТ (Tg Ат)   S    524.5       IU/ml     0 - 115     ECLIA

МАТ (TPO Ат)   S    600       IU/ml     0 - 34     ECLIA
      стойност >600 IU/ml (над обхвата на измерване)

Хематология
СУЕ   CB        3       mm/h     0 - 20     sed

Общи условия

Активация на акаунт