Автоимунен тиреоидит на Хашимото (35)

• 81 333
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Poli732, спокойно. Важното е, че се е установило, че има някакъв проблем. Ще ти предпишат Л-тироксин. Вероятно ще започнеш с 25 мг и контрол на ТСХ през 45 дни. В зависимост от резултатите ще ти коригират дозата, ако се налага. Трябва да го свалиш около 2 ако целиш бременност.  Hug

# 106
poli732, спокойно!
Най-вероятно става въпрос за Хашимото. ТАТ и МАТ са многократно завишени, но при всеки с такъв проблем е така. Важно е ТСХ, което с приема на лекарства ще влезе в норми. Не се притеснявай!
Виждам, че си от София, на 1 стр. пише от кои лекари сме доволни.  Hug

# 107
  • София
Благодаря ви! Аз наистина много съм се шашнала... За проф. Каменов съм си записала час, но чак за края на октомври (тогава беше първият свободен), но и д-р Моллова, при която бях вчера и имам час за вторник, ми се видя....да не кажа компетентна, че няма как да знам, но симпатична и отзивчива. За сега ще видя тя какво ще каже, а пък, като дойде времето, и Каменов да погледне.
Имам час и за АГ в Щерев на 1-ви, мисля и с нея да говоря по темата, пък....дано успея да нормализирам нещата Simple Smile

# 108
Момичета, някой от вас пила ли е аспирин протект по половин таблетка в допълнение към Клексана/Фраксипарина, на мен ми изписаха по цяла, но ме е страх защото кървя и започнах два дена с половинка, дали е проблем?

# 109
  • София
Момичета, някой от вас пила ли е аспирин протект по половин таблетка в допълнение към Клексана/Фраксипарина, на мен ми изписаха по цяла, но ме е страх защото кървя и започнах два дена с половинка, дали е проблем?
Аз съм пила заедно с фраксипарина , ама защо питаш в тази тема?
Взимай както са ти го изписали.  Лекарят който ти го е изписал предполагам е наясно с терапията ти и кървенето, нали?

# 110
Ovonel, от последния път, в който ми процапа кафяво и АГ установи че е от фраксипарина и аспирина, ми каза да пробвам с половин таблетка аспирин, да видим как ще е !
Да чукна на дърво вече месец съм така и няма проблем, стига като ходиш на лекар да те гледа и с доплер, за да следите кръвотока!  Hug

# 111
AMARIA благодаря за отговора! За съжаление не ме гледат с доплер. Само веднъж до сега, но ще ходя на ФМ другата седмица.

Виждам, че magnet_for_happiness отново зорко следи някой да не спами в темата  Grinning , наистина съм я объркала, трябваше в темата за фраксипарина да пиша. Извинявам се!

# 112
  • София
Еми така де, темата е за хашимото, което няма общо ни с фракси, ни с клексан нито с аспирин протект, може някой четейки да се заблуди жестоко ( не визирам старите потребители в темата).
Хубав ден и настроение напук на смрангясаното време!

# 113
Аз да се запиша за темата и да се похваля. След поставена диагноза тиреоидит на Хашимото преди 1 месец, с Пропранолол вдигнах ТСХ от 0,032 на 0.32 ! Много съм щастлива, ФТ3 и ФТ4 са в норма и надявам се бебеправенето да започне скоро и за нас.  Mr. Green Sunglasses
Успех на всички!   bouquet
Здравей,искам да те попитам,как със Пропранолол вдигна хормона като Пропранолол е за сърцебиенето и....за съдечни проблеми newsm78

# 114
Не знам, питай д-р Каменова от Исул.  Mr. Green

# 115
Той хормона може да се е вдигнал от застудяването. Пропранололът  е за тахикардията  Peace

# 116
Момичета, от както ми назначиха Л-Тироксин от февруари месец, течението ми стана по-оскъдно, по 3-4 дни трае... Някоя сблъсквала ли се е с това?  Confused

# 117
  • София
Не.. трае ми по 6-7 дни... Виж си пролактина...примерно.

# 118
Имам микроаденом на хипофизата установен още преди да ми поставят и тази диагноза, сега като каза пролактин. Но определено и преди това не беше така.

# 119
agressiva,
Скрит текст:
мен ме "удари в цикъла", но аз съм с хиперфункция. М ми беше по 7 дена, а година след започване на лечението се скъси на 5 дена, после на 3-4 дена. Когато съм в хипофункция е по-обилна менструацията и продължава повече дни. При някои момичета цикъла не се засяга изобщо, при други има най-различни промени, от липса на цикъл, до по-чести цикли и др.
За хиперфункцията на щитовидната жлеза разбрах като ми дойде цикъла два пъти в месеца и посетих веднага ендокринолог и гинеколог.

Прогестерона как е? Правила ли си изследвания на полови хормони?

Общи условия

Активация на акаунт