Автоимунен тиреоидит на Хашимото (35)

• 81 361
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм с хипо и половите последния път ми бяха ок. Другата седмица съм пак на изследвания, на всеки два ходя в Токуда.
Искам само да подчертая, че бебе не планирам на този етап, но пак се притеснявам, забелязвам промени.  Confused

agressiva,
Скрит текст:
мен ме "удари в цикъла", но аз съм с хиперфункция. М ми беше по 7 дена, а година след започване на лечението се скъси на 5 дена, после на 3-4 дена. Когато съм в хипофункция е по-обилна менструацията и продължава повече дни. При някои момичета цикъла не се засяга изобщо, при други има най-различни промени, от липса на цикъл, до по-чести цикли и др.
За хиперфункцията на щитовидната жлеза разбрах като ми дойде цикъла два пъти в месеца и посетих веднага ендокринолог и гинеколог.

Прогестерона как е? Правила ли си изследвания на полови хормони?

# 121
Нормално е да се притесняваш. Млади сме и такива проблеми са притеснителни.
Дано всичко е ок и изследванията са добри.

# 122
Пропранолол Актавис се прилага при:
• Високо кръвно налягане от различен произход (артериална хипертония) -самостоятелно или в комбинация с други антихипертензивни продукти;
• Ангина пекторис (стенокардия) в резултат на атеросклероза на коронарните артерии (съдовете, които снабдяват сърцето с кислород) - за профилактика и продължително лечение;
• Ритъмни нарушения на сърдечната дейност - надкамерни тахикардии (увеличена честота на сърдечния ритъм) - пароксизмални атриални тахикардии от катехоламини и дигиталис и при синдром на Wolf-Parkinson-White; продължителна неовладяваща се синусова тахикардия; тахикардии и артимии при тиреотоксикоза; продължителни предсърдни екстрасистоли, предсърдно трептене и мъждене при невъзможност да се контролира камерната честота с дигиталис; камерни аритмии (смущения в сърдечния ритъм) - камерни тахикардии; персистиращи камерни екстрасистоли; тахиаритмии при дигиталисова интоксикация;
• Миокарден инфаркт - за продължително лечение след острия стадий на прекаран миокарден инфаркт;
• Хипертрофична кардиомиопатия - самостоятелно или към комбинираната терапия;
• Тиреотоксикоза (повишена функция на щитовидната жлеза) - към комплексната терапия;
• Феохромоцитом (тумор на надбъбречната жлеза) - за лечение на ускорената сърдечна дейност в комбинация с алфа-адреноблокери;
• Мигрена - за профилактика на пристъпите;
• Есенциален тремор (треперене).

Аз съм и с диабет и 1 месец беше страшно чудо, захарта ми стигна и до 30 един път.. Тоя пропранолол втори път не! Иначе не знам от него ли или от времето, но нещата са по-добре сега.

# 123
Да, де, към комплексната терапия, но ролята му е да понижи ускорения пулс, а не действа пряко върху щитовидните хормони, както биха действали хормоналните лекарства, а при хиперфункция - тиреостатиците.
Но това в случая няма значение. Важното е, че ако си имала ускорен пулс, ако си имала тремор, то пропранололът е повлиял и си се поуспокоила, но върху хормоните не действа лекарството.
Аз пия пропранолол от години, но хиперфункцията само тиреостатици я овладяват, в моя случай.
С пропранолол пулсът ми спада до 80, а иначе е над 120. И като цяло ми понижава кръвното леко и треморът в следствие на ускорения пулс изчезва.

# 124
Има ли БГ лаборатория, която прави изследвания на рТ3/реверсивен Т3/реверсивен трийодотиронин?

Здравейте отново,

Ще съм много благодарна ако някой има информация за въпросните изследвания.  Благодаря предварително!

# 125
Здравейте,момичета преди няколко месеца поставиха диагнозата Хашимото на дъщерями тя е на 22 години пие еутирокс от 25 и цефасел от 100 казахаи до отиде на контролен преглед след 6 месеца но ми се струва че е много дълаг този период и затова искам да направим консулт ис друг лекар .Ако някой може да ми каже добърлекар ние сме от Варна.предваретелно благодаря.

# 126
При кой доктор ходи и ѝ каза да отиде след 6 месеца и какви бяха стойностите на хормоните при поставяне на диагноза?

maikon, нямам идея къде правят такова изследване и дали изобщо правят. Освен да звъннеш в някои от по-известните лаборатории и да питаш.

# 127
доктор Върбанова .тсх 2.023 пролактин171.937 анти тро 627.55  от тези показатели нищо не разбирам но съм много ритеснена

# 128
Момичета, влизам да ви питам дали имате негативни ефекти от лекарствата?

Аз съм с хипотироидизъм, бременна...и откакто пия лекарствата не ставам от леглото...Повръщане, гадене, виене на свят, задух, диария, сърцебиене...листът е дълъг. Не говорим само сутрин, а през целия ден. Към 15ч до към 19ч ми е малко по-добре и после съм пак на кораба. Всичко ми се върти и не издържам нито физически нито психически.

Звънях на гинеколожка и ендокриноложка, но ще ги видя чак другата седмица вероятно.

Имам антитела.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 16:22 от dolce_vita

# 129
lamjta, съжалявам, че ще го кажа, но далеч от докторката. Предполагам, че и ехография не е правила, защото няма ехограф. Прати ли ви някъде за ехография?
Препоръчвам по каса доктор Райков. Координати има на първа страница.
Преглежда в МК Плюс зад община Варна в една уличка.
Би следвало сега да записват часове за октомври. От 23 число започнаха записванията за октомври. Запишете си час и вземете направление. Така преглед + ехография ще струва 33 лв. Ако докторът прецени, че всичко е нормално може и на 6 месеца да го посещава веднъж с хормонални изследвания, които назначи. Хормоните и не са лоши, дори са добри. Само антителата са високи и с изследванията от ехографията може да се постави диагноза.
Дори се чудя на ТСХ 2 защо доктор Върбанова е назначила хормон.

Друг доктор - Професор Кирил Христозов. Преглежда в МЦ Дария - до бившата Валентина, в една уличка. Той не работи с касата и е по-скъпо при него, но е отличен диагностик.

Мнението ми е да се насочите към доктор Райков. Дори ако ти е притеснено може да му звъннеш на личния телефон и да го помолиш да прегледа дъщеря ти по-рано. Приема без час вторник, сряда и четвъртък след 18 часа, но първо трябва да му се обадиш.

dolce_vita, според мен трябва да се обадиш на ендокринолог и да ти сменят лекарството. Макар и двете лекарства на пазара да съдържат една и съща съставка - Левотироксин, то при всеки се понася различно. Ако си на Еутирокс и ти става лошо от него, може Елтироксин да го понесеш добре, и обратното.

# 130
Момичета, от както ми назначиха Л-Тироксин от февруари месец, течението ми стана по-оскъдно, по 3-4 дни трае... Някоя сблъсквала ли се е с това?  Confused
Здравей,агресива при мен е така,даже от година започна и месеци да нямам цикъл, не от Тироксина а е от хипото.И четох в една статия , че при хашимото има вероятност да спре цикъла. Confused

# 131
Ако си на Еутирокс и ти става лошо от него, може Елтироксин да го понесеш добре, и обратното.

На Еутирокс 50 съм. Говорих с еднокриноложката. За нея ми е така от бременността. Каза, че с лекарството може да има проблем само ако не толерирам лактоза.

Пия и хапчета против повръщане (без ефект). Пиех и желязо, но диарията става нещо страшно. Сега съм решила да пия само Еутирокс и фолиева киселина и да видим дали ще вляза в релси до седмица. Така зле и първата бременност не съм била, а и тя не беше никак лека.

Много ми е неясно какво ми е, защо се е получило, как ще се отрази на бременността, а след нея? Кое ме кара да се чувствам толкова зле...Нетрудоспособна съм и не мога да си гледам детето. Като си вземам душ мъжът ми е в банята да не падна да се пребия. Ужасно е. Като дрогирана съм.

# 132
днес дъщеря ми беше при гинеколожката Бейлерян и тя я насочила към доктор Сержева имате ли мнение за нея.

# 133
И тя е вариант. Казва се Оля Сарджева. Има кабинет срещу входа на Пикадили център. През булеварда насреща е една пицария Симпатико. Зад пицарията в уличката (ул. Брегалница 4) има магазин за инвалидни колички. До магазина е входа, качвате се на по стълбите и вдясно и е кабинета. Има много пациенти и доста се чака.

dolce_vita, от колко време си на лекарствата, на какви стойности на хормоните ги започна и кога е била последната контрола?

Погледнах и си спомних. То едва 10 дена са минали. Според мен е възможно просто това лекарство да не ти понася.

# 134
dolce_vita как започна да пиеш Еутирокса- всеки ден по 50 микрогр. от самото начало или плавно/колкото и да е невъзможно/?
 Според мен симптомите са и от бременността и от това, че си започнала да приемаш тироксин. Дай си малко време - ще свикнеш с лекарството. Не ти е ниско ТСХ и е хубаво да го свалиш. Аз също не се чувствах никак добре в началото на приема при  по- ниска доза, плавно покачване, много по- ниско ТСХ и без да съм бременна.

Общи условия

Активация на акаунт