СЕДМИ КЛАС

• 42 264
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
О, тестове с грешни отговори само да искаш. И седмокласните помагала изобилстват с такива.
Кой каза грешки в помагалата по БЕЛ и математика?  Mr. Green

Замислих се да те посоча като пример за човек, който може да напише дисертация на тази тема, ама ти сама се обади.  Laughing
Май трябваше да направим един справочник, нещо като едновремешните листчета с печатни грешки. Щеше да си главен съставител.  Laughing

# 286
Вчера открих грешна формула в сборника на Коала. Моят е издание 2009. От любопитство проверих издание 2013. Формулата си е все така сгрешена.   ooooh!
Но пък благодарение на тези грешки, смея да твърдя, че страшно задобрях по български език.  Whistling

# 287
  • нейде там, където ....
Вчера открих грешна формула в сборника на Коала. Моят е издание 2009. От любопитство проверих издание 2013. Формулата си е все така сгрешена.   ooooh!
Но пък благодарение на тези грешки, смея да твърдя, че страшно задобрях по български език.  Whistling

Би ли споделила каква е грешката?

# 288
Отговорът е В според издателство "Булвест", детето  беше написало Г.  Аз така го обърках, започнах да се възмущавам от начина на задаване на въпроса. Да права си, за да се изключи травма на главата по-скоро трябва невролог да я прегледа... Както и да е  теста по биология мина, а другата седмица  просто няма ден ,в който да нямаме тест.
Не невролог, а неврохирург. Peace
И да, писнало ми е, за всяко нещо-"кръв, урина и невролог"  Laughing

# 289
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Отговорът е В според издателство "Булвест", детето  беше написало Г.  Аз така го обърках, започнах да се възмущавам от начина на задаване на въпроса. Да права си, за да се изключи травма на главата по-скоро трябва невролог да я прегледа... Както и да е  теста по биология мина, а другата седмица  просто няма ден ,в който да нямаме тест.
Не невролог, а неврохирург. Peace
И да, писнало ми е, за всяко нещо-"кръв, урина и невролог"  Laughing
Това е друга тема , аз съм по професия невролог и като няма неврохирурзи и тези случаи ни натътрузват.....

# 290
Започнаха ли входните нива при вас вече? newsm78

# 291
Започнаха ли входните нива при вас вече? newsm78

Не само започнаха, а свършиха. Ще видим другата седмица как са се представили. Нямам големи очаквания, защото не седнаха за 5 минути, поне да видят какво са учили миналата година.

# 292
При нас входните нива са следващата седмица в края.
Правят преговор, освен това последната седмица от ваканцията имаше консултации в училище по МАТ, но то си зависи от него какво ще сътвори.
На мен големите ми притеснения са по БЕЛ, за съжаление и аз трудно работя с него по този предмет, на преговора има толкова много грешки.
Вече има и първата оценка от изпитване по АЕ, дано и на входното се представи така.

Чудя се как може да стои сам почти по всичко и да говори в час, а на мен в къщи с часове може да не ми каже и дума!

# 293
  • София
При щерката входните нива също щели да бъдат другата седмица. На учудения ми въпрос "защо" тя отговори "преговаряме".

# 294
  • София
При щерката входните нива също щели да бъдат другата седмица. На учудения ми въпрос "защо" тя отговори "преговаряме".

Има колеги, които дават входното ниво още първия час и други, които правят преговор и след това дават входно ниво.

# 295
  • София
И при Росен ще са другата седмица. И те преговарят. Преговарят дори по ДБТ,че щели да имат входно ниво Shocked,а миналата година дори не са отваряли учебник ooooh!
Отново имат нова учителка по Английски,и отново е по-ужасна от предишната.Казала на момичетата да си връзват косите в час,защото като се наведели да пишат, с тези коси пред лицето, приличали на вещици и на нея ѝ се повдигало Sick  Shocked Отделно,нищо че работят по учебник на Hello, трябва да се купят учебни тетрадки на Кеймбридж по 22лв  #Cussing out

# 296
Вчера открих грешна формула в сборника на Коала.
Би ли споделила каква е грешката?
Страница 35, вторият вариант на формулата за пълна повърхнина на прав кръгов цилиндър.

# 297
Здравейте! Току-що се регистрирах. Дъщеря ми е в седми клас и й предстои кандидатстване, както и на Вашите дечица. Пожелавам успех на всички седмокласници и търпение на родителите им! Simple Smile

# 298
И при нас правиха входящо ниво по трудово. По химия правиха, по математика преговор и във вторника входящо, по английски направо почват материала. 20 лв тетрадка и грамар бук по "Пиърсън Лонгман". За друго не съм чула, но физика още не са имали, по програма е в понеделника, а учебен понеделник 2 седмици наред няма.
Колега Помакова, и да има, и да няма, все ни ги натътрузват. Като паднал и си ударил главата- ами що бил пък паднал?! Или пък "виж го ти, пък после аз". Можи би се познаваме и лично? Ако искаш, пиши на ЛС.

# 299
  • София
Съвсем ви изпуснах. У дома се точи един сериозен ремонт от средата на лятото и все още сме доникъде.  ooooh!

Миналата събота започнаха допълнителните занимания по математика, а от октомври - и тези по БЕЛ.
Входните нива ще са идната седмица и детето твърди, че учи много сериозно. А дано, че нямам време да упражнявам контрол.

И един въпрос към по-запознатите: С оценка от матура по чужд език може ли да се кандидатства в някое училище?

Общи условия

Активация на акаунт