СЕДМИ КЛАС

• 42 264
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
  • София
А какво става, ако детето наистина няма възможност да се яви на НВО по БЕЛ и МАТ?

# 406
Точно така, нищо не става.
Когато си си вменила ролята на куратор на темата, прави го с необходимата отговорност и не подавай невярна информация.
Не може на въпрос, относно тежестта на допълнителните НВО - та, която в реалността клони към нула, както и оценката по съответния допълнителен предмет да твърдиш, че явяването е задължително.
Без съмнение, националното външно оценяване,  начина на подбор на училище след 7 клас  е една ОГРОМНА глупост, за да се преодолее успешно трябва да се базираш на нея, което води до факта, че предметите, освен БЕЛ и Мат, както и матурите по тях са напълно излишни и незначими според МОН, следователно са такива и за учениците.

По отношение на двойката, която би довела до повтаряне на класа, като оставим настрана, че никой не би си позволил да я напише, двойка се пише за незнание, а не за неявяване на излишни изпити. Не виждам проблем да не се явиш на допълнително НВО и в прав текст да заявиш, че си преценил, че не е необходимо да го правиш. Има ли наредба, която да наказва това?

# 407
  • Пловдив
Мисля, че помощта на Дунди е много полезна. За мен специално, изясниха ми се доста неща за НВО, намерих доста полезна информация от темата. Така че всеки има право дали да участва тук или не.

# 408
  • Пловдив
Мисля, че помощта на Дунди е много полезна. За мен специално-изясниха ми се доста неща за НВО, намерих доста полезна информация от темата.

# 409
Нищо де, ако знаеш още колко пъти ще изрусяваме една след друга до края на този 7 клас ... А и колко руси ще се включат в последния момент.  Grinning
dundi73  bouquet Благодаря за обясненията! И аз ще съм в отбора на русите... За радост на мъжа ми  Mr. Green
Вчера по английски две от момичетата закъснели. Влезли, извинили се, госпожата ги попитала защо са закъснели, едно от децата подсказало "на лавката са били", а госпожата коментирала:"значи едната е била на лавката, а другата е правила секс"  Shocked при което едно от момчетата компетентно обяснило, че може двете заедно да се правили секс.  
Иначе входните ги подпукахме - по география било трудно, по БЕЛ лесно, по история нямало да правят... по математика в понеделник.

# 410
  • Пловдив
kodbg, ти със същото настървение влизаше в спор и с майките в предния набор. Няма смисъл повече да ти отговарям за каквото и да е било. Не смятам, че съм куратор, ментор, треньор, коуч или каквото и да е било друго на темата.
Мога да отговарям на въпросите на питащите, мога и да не отговарям, въпрос на мой личен избор. Към този момент имам желание да отговарям. На следващ - не се знае.

Тъпи или не, смислени или не, НВО към този момент са единственият вход на децата ни към т.нар елитни училища. Не намирам за нужно да разсъждавам точно в тази тема по въпроса за матурите, тяхната основателност/неоснователност и т.н. Още по-малко пък имам намерение да се боря с МОН. Целта ми е да си подготвя детето по възможно най-добър начин за въпросното НВО и живот и здраве догодина да учи в желаното от него училище.   

# 411
  • София
А какво става, ако детето наистина няма възможност да се яви на НВО по БЕЛ и МАТ?

Пак да попитам.

# 412
  • София
Подкрепям, написаното от dundi73. И на мен не ми харесва начина за кандидатстване след 7 клас последните няколко години, но няма как трябва да се съобразим. Трудно и сложно са го направили. По наше време (преди 24 години) беше трудно да влезеш в езикова гимназия, но пък нямаше тези НВО, подаване на документи и т.н.

# 413
  • Пловдив

Пак да попитам.

Не може да кандидатства в паралелките с прием след 7 клас по Наредба 11.

# 414
Тъпи или не, смислени или не, НВО към този момент са единственият вход на децата ни към т.нар елитни училища.

Продължаваш да пишеш неистини...
Коментираните допълнителни НВО нямат никакво отношение с приема в т.нар елитни или неелитни училища.
Изхабих 3 поста за да се разбере това, от всеки интересуващ се.
Целта на написаното от мен е точно това - да предложа на седмокласниците да се съобразят изцяло с недоклатената система и да вложат сили и време в необходимото за преборването й.

# 415
  • София

Пак да попитам.

Не може да кандидатства в паралелките с прием след 7 клас по Наредба 11.

Дори и ако причината е била много сериозна? newsm78
Край, никакъв шанс, така ли?

# 416
  • Варна
Тъпи или не, смислени или не, НВО към този момент са единственият вход на децата ни към т.нар елитни училища.

Продължаваш да пишеш неистини...
Коментираните допълнителни НВО нямат никакво отношение с приема в т.нар елитни или неелитни училища.
Изхабих 3 поста за да се разбере това, от всеки интересуващ се.
Всеки интересуващ се разбра това преди тези 3 поста.

# 417
Дори и ако причината е била много сериозна? newsm78
Край, никакъв шанс, така ли?
Да. Няма начин да се яви допълнително на БЕЛ и математика и ако те са му необходими за кандидатстване - край.

# 418
Всеки интересуващ се разбра това преди тези 3 поста.

Предвид зададените въпроси и получените отговори, това явно не е така. Моля, следи темата.

# 419
  • София
При Росен минаха входните почти по всичко -лесни били,само по Биология имало странни въпроси,но нищо особено. Резултати,обаче, още няма.Аз се ядосах за входното по Математика, Росен твърди,че е идентично с изходното,само му е сменено името newsm78 До тук с надеждите за инициатива от госпожата за малко по-сериозно наблягане.  Confused
Ние също имаме сборника на Архимед и се чудя за Коалата дали има смисъл и нея да взимаме,ако са сходни задачите,той ще откаже да ги решава.Винаги го изнервят многократните повторения на едно и също newsm78

Общи условия

Активация на акаунт