БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 532
  • 736
  •   1
Отговори
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 86

Внуче звъни на баба си:
- Ало, бабче, можеш ли да дойдеш до вкъщи?
- Що бе мило, какво е станало?
- Гладен съм! Омръзна ми да ръфам хляб. Ако може да ми сготвиш една супичка поне?
- Хм. А майка ти къде е?
- Мама е във Фейсбук. Ни приема, ни предава.
- А баща ти?
- Тате е в "Танковете", воюва...
- Добре миличко, ще дойда. Само да си донасадя пипера и доматите във "Фермата".

Предишната тема

Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • София
   Не аз съм №1, а ти си първи.  Mr. Green Hug
  Та пак да питам втора тема вече - пълнени тиквички с плънка в която имаше орехи и може би сирене, яйца... не понасям тиквички освен пържени, но тези бяха вкусни, а такава рецепта не намерих.

# 2
не бъркай ситуацията с боя  #2gunfire  № 1  е бат` Бонго
рецепта за тиквичките - разрежи ги по дължина , изстържи семките. за плънка слагай каквото ще ядеш. в случая орехи, сирене и ейца. разбъркваш ги и пълниш тиквичките. ако искаш на финалната права може да поръсиш с настърган кашкавал и да посолиш с чубрица. ето ти рецептата  hahaha

# 3
  • София
 Joy hahaha ooooh! Мъже! Тия насоки и аз си ги имам щот не знам кво имаше вътре, а ми хареса. Ама имаше ли сирене или нямаше, или е било извара... или пък е било съвсем друго само съм сигурна че имаше в плънката орехи и нямаше месо. А пък като по принцип не обичам сварени и печени тиквички не ми се правят безброй експерименти, които да отидат в кофата, та затова питам за изпитана и вкусна рецепта. С гугъла не намерих нищо, което да ми заприлича.
   И друго се сетих - така няма ли да са сурови или като сварени тиквичките вътре. Може пък да трябва да се запекат само те (на лодки и издълбани) първо пък после плънката  newsm78 човек като не е правил нищо подобно и изобщо принципа не му е ясен   chef

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 22:28 от katri

# 4
Joy hahaha ooooh! Мъже! Тия насоки и аз си ги имам щот не знам кво имаше вътре, а ми хареса. Ама имаше ли сирене или нямаше, или е било извара... или пък е било съвсем друго само съм сигурна че имаше в плънката орехи и нямаше месо. А пък като по принцип не обичам сварени и печени тиквички не ми се правят безброй експерименти, които да отидат в кофата, та затова питам за изпитана и вкусна рецепта. С гугъла не намерих нищо, което да ми заприлича.
   И друго се сетих - така няма ли да са сурови или като сварени тиквичките вътре. Може пък да трябва да се запекат само те (на лодки и издълбани) първо пък после плънката  newsm78 човек като не е правил нищо подобно и изобщо принципа не му е ясен   chef

Със сирене са разкош
Щомм те притеснява да не са сурови- след иДълбането- за 2-3 мин през микровелето и печвш Аедно с плънката
Успех

# 5
Бат Бонго Laughing, благодаря за отговора ти в предишната тема, ама вече е под ключ и пиша тук Wink.
 Пък и да ви следя! Simple Smile  bouquet

# 6
  Не аз съм №1, а ти си първи.  Mr. Green Hug
  Та пак да питам втора тема вече - пълнени тиквички с плънка в която имаше орехи и може би сирене, яйца... не понасям тиквички освен пържени, но тези бяха вкусни, а такава рецепта не намерих.

katri, погледни дали приличат на тези пълнени тиквички?

Май за спам приема линка и не го отваря, напиша в гугъл: Рецепта за вкусни тиквички с извара и орехи. Peace

# 7
ще правя бисквитена торта-двуцветна. единия от кремовете е с пудинг крем Ванилия на доктора, но аз съм взела този без варене. Дали ще стане или ще ми е течен?

# 8
  • София
    labrex много ми прилича на това което търся - благодаря! (може би само без доматите и наистина имах съмнения, че може и да е с извара а пък за чесъна не се бях сетила - ето за това е важна рецептата ) Ще пробвам тази седмица и ще се отчета  Hug

# 9
Искам да украся една торта, по тази идея https://www.facebook.com/video.php?v=322637327898387
Украсата да е от плътен крем, който да мога да шприцовам без да се разтича. До сега съм ползвала 3-4 маслени крема и не се получаваха особено добре като консистенция.
Искрено моля за идеи!  bouquet

# 10
  • София
  bouquet
.. и  да ви следя Simple Smile

# 11
Маме, благодаря за темата.  Hug Hug

# 12
имам питане има ли тема за гъбари и понеже много искам да ям горски, а нямам опит в брането, някой ще ми каже ли откъде да се сдобия с такива - от варна съм и тук наоколо рядко има, евентуално сушени се срещат

ако някой продава и може да му се има доверие... Laughing

# 13
  • София
Благодаря за темата!
Възможно ли е да се сдобия от някъде с патешки гърди? Или е мисия невъзможна и ще трябва да си купя цяла патица и да се опитам да отделя някак си гърдите. Rolling Eyes

# 14
  • Пловдив
Търся изпитана рецепта за сладко от круши.

Общи условия

Активация на акаунт