Моля за помощ и съвет!
Имам бебе на 1 месец и една седмица, което ужасно много започна да се сърди при кърмене. Това нещо започна преди около две седмици. Дава признаци, че е гладен, слагам го на гърдата и на втората минута започва да се сърди, плаче, пуска гърдата, пак я захапва, цоква два пъти и отново пуска гърдата и всичко това се повтаря отново и отново с неистов писък и рев през цялото време. Откакто е роден е само на кърма, с изключение на първите два дни в болницата (роден е секцио), но при първото поставяне на гърда засука без проблем. Не съм дохранвала до момента. За 1 месец е придал 1.500 кг. и 6 см. Това нещо се случва на почти всички хранения, с изключение на случаите, в които е сънен. Кърма имам, защото ако опитам да изцедя излиза на струйки, а и устата му винаги е пълна и като се сърди млякото излиза от нея.
Имам и по-голямо дете на 5 г., което също е кърмено и не съм имала подобен проблем.
Не знам на какво се дължи това. Моля ако някои е бил в подобна ситуация или знае на какво може да се дължи това сърдене да помага, защото много искам да продължим да се кърмим. Вече даже започвам да си мисля, че иска да се отбие, но пък от друга страна е още много малък.
Извинявам се за дългия пост и Ви благодаря предварително!

няма прост народ
....мастита са някакви бактерии , които много влошават качеството на млякото
С нея гравитацията пречи на струята, а бебето има по-добър контрол над гълтането.