Любители на Котки Тема 88

• 47 893
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
  • София
percepolis , съжалявам за маци, дано повече не  пада!
Аз съм вманиачена в мерките за безопасност за котките ми, големият котарак се научи и не ходи до прозорците, когато са отворени, но и все пак никога не е сам в стая с отворен прозорец! Имат си ритуал с баща ми за бройкане от терасата  Laughing Мацо ляга на перваза, дава си предната лапа на баща ми и така гледа, ако го пуснеш се дърпа! НО....малката ми котка е самоубиец. Имам чувството ,че сама ще се засили и ще скочи от прозореца, ако може. А до нас има голямо училище, улицата е тясна, но има много коли....т.е по-скоро ме е страх,че някой ще я  сгази Sad

# 106
  • Варна
Таня,  Hug
Мила се поопъна на накапването с препарата,но аз надделях. Twisted Evil
Ей значи, друг път не можем да минем без оглед на продуктите от пазарската чанта, ама днес се укриха подозрително.

# 107
Да се запиша и аз в новата темичка, засега без снимки.

От намерените 4 котенца, 3 още са при мен. Едното от тях уж го взеха, но ми го оставиха на временно отглеждане. Другата седмица доктора ще ми разреши да събера бебетата с големите котараци и нямам търпение да видя какви ще са реакциите.  Laughing

# 108
"Смехулка, голям красавец този Пухи !!! Не те ли е страх че може да падне от отворения прозорец - изглежда ми височко ...На мен това ми е големия кошмар . Аз съм на 3ти етаж но отдолу има гаражи и реално си е 4ти. Моя Мишо си се разхожда най спокойно по парапета аз като го видя направо ми спира дъха ...Най лошото е че няма начин да се обезопаси а не мога и да го спра да се качва ."

Benita, да уточня само че Пухи е момиченце  Sunglasses
И понеже и мене ме е страх, всички прозорци са с ролетни комарници.
Не че не е открила начин как да ги отваря  Rolling Eyes, или ги дере, та единия е на доста дупчици. Когато излизаме обаче - се спускат външните ролетни щори, за нейна безопасност, че не я знам дали няма да подгони някое пиле Simple Smile. А тя с часове седи на прозореца и следи клюките пред блока  Sunglasses

Ето новото ни место за спане - в гардероба / нямам против, само ако не "подрежда" дрехите /
  Crossing Arms

# 109
  Здравейте от нас!
Виждам че говорите за храната.Ние се храним с Пурина Уан.Другият вариант е Пърфект фит.Друго повече нямаме възможност.Подаръците са наред...и котето доволно и едричко...

# 110
Тарталет, разбира се, че ако нямаш възможност, ще храниш както можеш, при всички положение ще се грижиш по-добре за кот, отколкото ако е на улицата примерно. Въпросът с храните е по-скоро за хора, които имат възможност, но се подвеждат примерно от гадните реклами на уискас, и такам  Hug

# 111
Смехулка   bouquet поправям се веднага " красавица е това момиче сладко  Пухи" Hug Гледам удобно местенце си е намерила за сън  Naughty удобно и много по безопасно ..... Моя Мишо и в момента се е позиционирал на парапета като паметник  ooooh!

# 112
  • Варна
Напръсках днес с фендона половината жилище.
Дадох успешно и лесно хапчетата против вътрешни паразити.  Mr. Green
Няма как да снимам мацките сега, че у дома е "на вили и могили"-направо не знам къде ще се съберат всички дрехи и разни други неща. Ще трябва да подреждам шкаф  по шкаф и да хвърлям.
А и пак се налага да чета и пиша през телефона. Twisted Evil

Мага е заприличала на панда-4 кг е.
Мила си е същата.
Женя  е 5 кг вече, но малко са и опадали по-дългите косми и изглежда по- фина.

# 113
Здравейте Simple Smile 
Отдавна не сме се разписвали, красавицата е разгонена.   ooooh! Вашите писани споделят ли участта й ?  newsm78

Не мислим нито за кастрация, нито да й търсим мъж, предвид достолепната й възраст от 8 години ... Чудя се какво може да я поуспокои малко  #Crazy

- ето една стара снимка, на която се прави на египетска статуетка ...  hahaha

# 114
Привет, момичета!
Отдавна не се бях разписвала, още от по-миналата тема. Обаче сега имам причина да го направя - след една седмица у нас идва малко бебе кученце (санбернар) и не знам как ще реагира моето свръх-авторитарно Катенце. По принцип кученцето ще седи у нас само за седмица, докато му се сложат ваксините, но е възможно да остане и повече. Изчетох доста материали в интернет, но вашите помощ и съвети винаги са несравними. Знам, че ще е трудно и почти невъзможно да се сприятелят, именно заради моята гадина, но все пак имам малката надежда, че това ще стане до някаква степен именно защото кутрето е все още бебенце, не може нито да лае, нито да вие, нито да бяга, току-що отбито е, няма с какво да я уплаши, и така няма да изплаши Катето толкова много, ето в това ми е надеждата. А по принцип тя е много емоционална, веднъж като отидохме на вилата ни не можа да мигне цели два дни и постоянно или се криеше под леглата, или спеше много леко и при един-единствен шум се стряскаше и будеше. Да не говорим, че миналата седмица сменяха изолацията на целия блок заради градушката и тя като видя алпиниста направо пощуря от страх. Аз естествено няма да ги събирам постоянно, Катето ще си седи в едната стая, а кутрето в другата, но все пак ще пробвам.

Serenity_bg, имам същия проблем. Моята само като види отворен прозорец и е като магнит за него, изхвърля се като луда и направо изтръпвам. По принцип всички прозорци у нас имат мрежи, но за мен те не са вариант, поне нашите много лесно могат да се бутнат, а Катето като се изхвърли... не ми се мисли! А живеем на 10 етаж, просто не искам и да си го представям! За това и аз никога не я оставям сама, тъй като веднъж прозореца беше отворен назад, а той е точно до гардероба, на който има куфар, в който тя спи. И като се качи върху самия прозорец се подсхлъзна и пропадна между него и мрежата и като го отворих, за да я взема, мрежата се вдигна, а нашата побягна в другата стая, изобщо премеждия колкото щеш.

А данък следващия път! Hug

# 115
  • София
ох тия гадни мрежи! На един мой приятел котараната (Гери) така падна от 13-я етаж. Два пъти. Първия й нямаше нищо, освен уплаха,втория се удари в съседски климатик и си счупи крака. После с гипса беше два пъти по-страшна и зла! Обмислям да сложа от тези, които са като щторички  newsm78 , че тези, които се отварят като прозорците са твърде лесни за  отваряне....

# 116
Моите комарници са много подходящи за Кота.Набират се нагоре,като ги освободиш,но пуснати,се застопоряват много здраво с две зъбчета,които аз освобождавам доста трудно,камо ли писанчо.
Може би единственото нещо,на което успях да го науча,е да не се пробва да лети.Като малък се качваше на перваза на терасата,но се наказвахме люто и се отказа.Сега преспокойно се пече на слънце,но през ум не му минава да се качи.Даже,когато иска все пак да поогледа навън,идва,вика ме,аз сядам на столче до перваза,той в мен и се подпира внимателно с ръчички,кокори се и мърда с мустачки.Голям кеф да го държа през пухкавото коремче,че ласки рядко виждаме от нашата пумичка  Simple Smile

# 117
  • София
еййй тия писани са големи интересчийки!  Joy

# 118
Точно същите комарници са и у нас, момичета - писах вече, че са ролетни.
Захващат се със зъбчета най-долу и би трябвало много трудно да се отварят, но... ако нямате коте висшист  Joy
Как разбра от къде се надигат си нямам и идея, но отива и почва с лапата да ги бута, натиска, и понякога като се откачи и с гръм и трясък се вдигне рязко нагоре - Пухи вече се е навряла в миша дупка Simple Smile.
Именно заради такива изпълнения - когато е сама в нас - не оставяме отворени прозорци, т.е. в жегата са отворени, но пък външните ролетни щори са спуснати. През пластмасата няма как да мине.

Ето къде си избра да полегне сега:

# 119
Момичета, за първи път пиша в темата, с надежда някой да ме успокои. В сряда вечерта с ММ намерихме зарязано бебче на студения асфалт и го прибрахме - много мъничко, едва беше започнало да си отваря едното оченце. Заведохме го на вет още на следващия ден - започнаха да му бият антибиотик, защото докторката нещо не хареса бялото дробче на слушалката. Вече пети ден добре му понася, жизнено и здравичко изглежда. Храним го с адаптирано мляко за котенца, първите два дни едва му набутвах по милилитър-два с капкомер, защото не искаше да засмуче биберон, но вече си папа доброволно и здраво като голямо момче. Само дето не иска да ака. Правя упорито масажи и на коремчето, и на дупето, пишка си качествено, но аки няма вече пети ден Confused Вчера в клиниката му вкараха с тънка тръбичка някаква мазна течност в дупето (на тривитаминол приличаше) и вкъщи изкара няколко капки само от въпросната течност, но нищо повече. Днес му изписаха разхлабващо, дадох му първата дозичка и чакам ефект. Но нещо не ми харесва - може и да си въобразявам от притеснение, но от часове ми е някак унил, яде, но не с такова желание като до сутринта, не търси внимание, не е доволен като му масажирам коремчето, веднага заспива един такъв свит сякаш не му е добре Tired Знам за интоксикацията в резултат на запек и съм в ужас, че може да е започнал да се натравя. Уж не е много подут, коремчето му само днес е малко по-твърдо, до вчера беше мекичко.

Дълъг стана поста, но се надявах някой тук да има опит и да каже, че напразно се тормозя и е рано да се е интоксирал... Или пък ако имате някой изпитан метод за стимулиране. А и малко поне да ми олекне от споделеното, защото съм като болна - сякаш само аз се притеснявам толкова - ММ и ветовете са едни такива спокойни... Confused А от утре съм на работа и остава сам с ММ Tired

Общи условия

Активация на акаунт