Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да помогна на новородени котенца, които намерих?
Как да попреча на котката си да отваря хладилника?
Как да се справя с преяждането на котката ми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да помогна на новородени котенца, които намерих?
Ако сте намерили новородени котенца без майка, важно е да ги поддържате топли, да им осигурите подходяща заместителна храна за котенца и да се свържете с местни организации за защита на животните за съвет и помощ. Необходимо е да ги храните на всеки 2-3 часа и да стимулирате изпразването им с влажна кърпа.
-
Как да попреча на котката си да отваря хладилника?
-
Как да се справя с преяждането на котката ми?
-
Кога е подходящото време за кастрация на котка?
-
Какви са препоръките за кастрация на котки?
Аз обаче понеже знам, че е много качествена, упорито искам да й давам от нея.
изобщо ако говорим в цифри, суха храна под 8-9 лв килограма надали е особено добра, хайде от 7 да почнем. Под тази цена е нисък клас (тези от по 2-3 лв/кг няма да ги обсъждам), на 8-9 е среден клас, 10+ висок. Средния и висок клас са с по-малко оцветители и - вероятно - овкусители вътре. Гледам ако видя по-висок клас на промоция, да взема и така хем за мен на сметка, хем за котката добре.
Близо две седмици я "застройвах" само със суха храна РК, като даже от бебешка като мина на такава за котенца под годинка, имаше няколко дни известни проблеми със стомаха. Ниския клас храна не им помага особено, въпреки че разбира се, ако това може да си позволи човек, е по-добре от по-лоши алтернативи.

То, всъщност, той си скача, а не пада, но първия път си беше потрошил челюстта и двата кучешки зъба. Слава богу, му бяха млечните, та му пораснаха нови. Няма да ви обяснявам колко рев съм изревала и сега съм взела всякакви мерки това да не се случи, че сме на шестия етаж и ме е МНОГО страх.