Любители на Котки Тема 88

• 47 936
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аплауз не я кефи много, на РК налита повече. Аплауза изяжда вече като много огладнее и няма друг вариант  Grinning Аз обаче понеже знам, че е много качествена, упорито искам да й давам от нея.
Но мъжа ми нещо се бъгва, че ядяла малко, като сме й сипвали Аплауз...
Иначе, тя сега лятото вече напълня леко и коремчето й се отпусна (казаха ми че е нормално след операцията, но...)
Ще го мисля.

# 91
Ама то е нормално от по-скъпите храни да яде по-малко, не се притеснявай.

Бтв, Орижен имат опаковки по 100 грама точно за проба, можеш да пробваш да видиш дали ѝ харесва. С риба е по-хубаво Simple Smile

# 92
  • София
Орижен откъде мога да купя в София?

# 93
  • До хладилника, който обичам
Бу, купи на котето Rescue remedy. Това може да го успокои в началото. Даваш по няколко капки във вода.

http://christinachambreau.com/learn-more/flower-essences-and-essential-oils
Цонна, тя е суперспокойно и безстрашно коте. Пълен непукист, все едно Маша на нейната възраст гледам, никакъв стрес. Вчера имахме рожден ден с 6 търчащи деца под 5, които разбира се, се забавляваха и с нея (без да я тормозят), окото й не трепна. Опитва се да се изсули към задния двор да проучва, никакъв страх. Някаква друга задръжка борим, не мога точно да хвана какво е; но засега се справяме добре със системата с лакомства след свършена работа, вече като чуе да й казвам "добро момиче" и се разтреперва цялата, ококорва се и почва да ми бута ръцете да види къде е лакомството.

За Уискас потвърждавам, не е хубава храна  Stop изобщо ако говорим в цифри, суха храна под 8-9 лв килограма надали е особено добра, хайде от 7 да почнем. Под тази цена е нисък клас (тези от по 2-3 лв/кг няма да ги обсъждам), на 8-9 е среден клас, 10+ висок. Средния и висок клас са с по-малко оцветители и - вероятно - овкусители вътре. Гледам ако видя по-висок клас на промоция, да взема и така хем за мен на сметка, хем за котката добре.

Повечето ветеринари съветват против ядене на човешка храна, т.е. готвена, защото не носи достатъчно хранителни вещества за животното, но пък друго течение, за което сме говорили в темата, е BARF. Гледах в магазин тук готови сурови смески и бая се замислих... във всеки случай, на Маша опитах да давам сурови пилешки крила, преди време бяхме обсъждали, че поддържат зъбите във форма и като е сурово, костите не са трошливи. Първо ги посрещна с голям ентусиазъм, после известно време не й давах и като й предложих пак, ме гледаше супер обидено. И досега яде суха храна и понякога някой пауч за разкош. Трябва и на новото коте да дам крила, да видя как ги приема.

Малката Даша като я взех, освен РК бебешката храна, с която е отбита, й бяха давали суха храна Уискас и паучове Джуниър; стомахът й беше супер разстроен и миризмата беше  Crazy Близо две седмици я "застройвах" само със суха храна РК, като даже от бебешка като мина на такава за котенца под годинка, имаше няколко дни известни проблеми със стомаха. Ниския клас храна не им помага особено, въпреки че разбира се, ако това може да си позволи човек, е по-добре от по-лоши алтернативи.

# 94
Аз си я купувам от магазините на д-р стефанов, или оттук: http://shop.zoomania.org/kotki/hrani-za-kotki/suha-hrana-za-kotk … itten-2.5-kg.html

Има с риба и с пиле, но рибата е малко по-скъпа и по-хубава. Проблемът с тази храна обаче е, че я внасят от скоро и често няма в БГ, та ако не съм се "запасила", понякога се налага да я поръчвам от Полша, което не е много удобно.

Сигурна съм, че съм виждала и малко разфасовки по 100грама, но трябва да потърсиш по сайтовете да видиш къде има.

# 95
DreamComeTrue за колко време ти стигат тези 6,8 кг. ?

# 96
  • София
Здравейте, момичета!
Гледам, че коментирате темата за храната. И аз знам, че колкото по-нисък клас са гранулите, толкова повече храна трябва да се дава. При високите класове име оразмерителни кутийки, за различни възрасти и породи. Общо казано м/у 50 и 70 грама дневно.
Моят проблем е, че Мацци не иска да яде нещо повече от 1 път. Shocked Досега не ми се беше случвало!!!
Може би ме наказва, че я оставих на баба й докато бях на почивка в Гърция, после пак ме нямаше, сега пак няма да ме има. Докато ме няма си изяжда всичко оставено, ама като ме види и започва с глезотиите.
На всички пожелавам хубава вечер и весели празници!  bouquet 

# 97
  • Варна
У дома съм.  Heart Eyes
Забелязах веднага червени точки в бялата мивка и още утре ще купя съответните химии за обезпаразитяване.

# 98
DreamComeTrue за колко време ти стигат тези 6,8 кг. ?

Амиии не съм засичала точно, защото аз купувам нов пакет преди да е свършил стария, но някъде около 4 месеца може би.

# 99
Здравейте, мили съфорумки. Преди около 3 часа преживяхме кошмара на всяко котешко семейство - прекрасната ни котана на година и половина падна от перваза на прозореца от шести етаж. Благодарение на клоните на ореха, които са омекотили удара, я намерихме свита под терасата на първия етаж на блока цяла и невредима, само с драскотина на предно дясно краче. В момента, в който я видяхме да пада, аз излетях от апартамента и хукнах да заобикалям блока, мъжа ми и дъщеря ми казаха, че са чували мяучене. Аз чух само Туп. Намерихме душичето, гушнах го, прибрахме го, досега сме го гушкали, пробва се да тича из всички стаи, в момента си лежи притихнала на един куп с дрехи, завита с една хавлия. Няма счупено или натъртено, само е притихнала, но не е отпусната. Дори като посягам сега да  я помилвам съска яростно. Ще си я наблюдаваме таз нощ.

# 100
Здравейте, мили съфорумки. Преди около 3 часа преживяхме кошмара на всяко котешко семейство - .
Стискам палци всичко да е ок,както изглежда,че е.
Имам много приятели с котани и  за съжаление,почти всички любопитки са падали от етажите 1ви -5ти,като някои по няколко пъти.За късмет,са си живи и здрави.
Моят се учеше да се качва на перваза на терасата,но го гонех безмилостно от там и се отказа.На прозорците държа мрежи дори и през зимата.Малки калпазанчета са те!

# 101
  • София
Бъдете благодарни на ореха! Не всяко коте има този късмет! Дано скоро се успокои!  Hug

Стейси, добре завърнала се! Сега те очаква голямо галене и гушкане.  Grinning

# 102
От около месец се научи сама да си отваря комарниците. В момента се поосъзна, беснее около парченце станиол, което за пореден път дъщерята е изпуснала от шоколада си. Сега дойде и се гушна в крака ми. Абе, котешка работа. ooooh!

# 103
Оффф, бедна ви е фантазията колко ме е страх от падащи котки  ooooh! Нашите комарници за неотваряеми, точно по тази причина. Всичкото винт, що можеше да се сложи, за да не мърдат, е сложен. И двете ми котки са падали. Единия 2 пъти  Tired То, всъщност, той си скача, а не пада, но първия път си беше потрошил челюстта и двата кучешки зъба. Слава богу, му бяха млечните, та му пораснаха нови. Няма да ви обяснявам колко рев съм изревала и сега съм взела всякакви мерки това да не се случи, че сме на шестия етаж и ме е МНОГО страх.
Радвам се, че котето е добре, моя съвет е да захванете по- здраво комарниците  Hug

# 104
  • София
Здравейте любителки на котки! Simple Smile

Изпуснала съм цели теми , затова сега пак запис наново Simple Smile
Какви прекрасни котешки създания сте пуснали!

Трябва да погледна какви по-нови снимки имам на нашите сладури! Wink

На първа страница гледам, че котета търсят дом , а някой търси ли персийско рижо коте, което се подарява ?

Хубав съботен ден !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт