Любители на Котки Тема 88

• 47 921
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Скрит текст:
Estell, много благодаря за бързия отговор, макар че срина и последната ми капка надежда, че ще успеем да минем между капките с проблемите. Ще пътуваме в Иран, откъдето в момента пиша. Засега идвам тук за по месец, но зимата се местя за постоянно. така че ще се наложи да стиснем зъби и да го минем това пътуване, каквото и да ни струва. Питах на летището в Техеран  за условията, казаха ми за паспорта и ваксините, като искат да са от държавна ветклиника, нямали на частните доверие. Нямаше такива извращения като при теб с кореспонденциите ти с местните ветеринари. Надявам се да са били изчерпателни и да не са пропуснали нещо...
Клетката можело да е в кабината, ако заедно с котката е до 6 кг. Моята Лолка е 4,5 кг, та не знам как ще се вместим...
Скрит текст:
Ще видим, ако трябва, ще се обърна наопаки, но трябва да успея. Личната ни ветка ми казваше за едни хапчета Beaphar, успокоителни, ако някой има впечатления, моля споделете. Най-вече се опасявам, да не й увредят дробчето. Тя е здрава котачка, но знае ли човек... Най-накрая ще стане така, че аз ще си докарам психично помешателство, а котарачка два дена след пътуването няма и да се сеща даже Mr. Green Кво да правя, като толкова си я обичам. Тя е най, ама най-добричкото от най-добричките котета на света. За всичките 4 и половина години досега не ми е направила нито една беля, а ми е дала толкова обич. Спинка с главичка в шепата ми и никак другояче, маймунката. Слага брадичка в шепата ми и като се обърна на другата страна, идва и тя и пак се намества по същия начин.
 Hug Hug Hug!
[/spoiler]

A защо не помислиш за някакво меко сакче с цип? И аз разхождах моята в клетка, но се оказа, че в сак   е по-удобно. По-лесно я вадя, мога да я извадя наполвина или само главата и да я гушна.
За таблетките: моя приятелка дава Диазепам от 5 мг, счупен на половина. Питала съм вет, не е против.
Дано всичко при вас мине спокойно и без проблеми. Hug Hug Hug

# 466
Addicted2u, от това, което успях да разбера за багажните отделения е, че не са отоплявани за разлика от кабината, а на 10 км нагоре в атмосферата градусите са минус 'нам ти си колко. Така че може да си получиш котето или друго животинче в замразен вид. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
O, боже  Sad #2gunfire

# 467
  • София
Addicted2u, от това, което успях да разбера за багажните отделения е, че не са отоплявани за разлика от кабината, а на 10 км нагоре в атмосферата градусите са минус 'нам ти си колко. Така че може да си получиш котето или друго животинче в замразен вид. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
O, боже  Sad #2gunfire
Shocked

# 468
  • На небето
O, боже  Sad #2gunfire
Shocked

А най големия проблем е, че ако пътувате за Австралия или Нова Зеландия, няма вариант животното да е в кабината. Задължително в багажното. А полета не трае 2ч. А да не говорим колко са фанатично стриктни с документите. Голям страх да не им докарат някоя болест тия животни. И след всички пари, документи, изследвания, ваксини и т.н. има и карантинен период, който беше минимум 1м. Слава на Бога, че сега минималния срок от тази година е 10дни.  Като има само 2 града където може да е под карантина и то с предварително запазени места, та полета трябва да се съобрази със свободните им места. И за този период в който ще е под карантина ти искат 800$. А аз дори не искам да си оставам животното там.  #Cussing out Отделно ти искат около 1500 лири за документи и т.н. Без да смятаме парите по ветеринари, ваксини изследвания и т.н. А хората що не минават такива тестове не знам. Трябва да започна подготовката по ваксини и изследвания на животното поне 6м. по рано. ooooh!  #2gunfire

# 469
  • Sofia
   Здравейте, момичета!

Аз за пореден път се включвам в тази хубава иначе темичка с определена доза безпокойство. Днес намерих пред блока си 2 малки котенца (може би са на около месец), които явно са били изхвърлени, защото бяха изключително гушливи, социални и видимо неориентирани. Confused Сърце не ми даде да ги подмина и да ги оставя на произвола на съдбата, макар, както някои от вас вероятно знаят, да имам 2 възрастни котарака, които дори по между си не се обичат особено...

Та, заведох мъниците направо в ЦВК за преглед и пренощуване, тъй като едното от тях има някакъв проблем с едното краче, видимо накуцва. Утре ще разберем с точност здравословното им състояние, като ще поемем всички финансови ангажименти по евентуалното им лечение, което не вярвам да е много продължително. Но след това какво?! Ето от това произтича тревогата ми – няма как да ги задържа при себе си, тъй като живея в малко жилище, а и вече споменах, че съм с 2 животни, които не са никак добронамерени. Малките котета ще могат да отседнат за няколко дни при нас, но и това е в сферата на вероятностите, тъй като не знам дали моите котараци няма да се опитат да ги наранят. ooooh! Sad

Естествено, ще им търся сериозни осиновители по всички възможни начини. Ще пусна снимки и тук, в темата, щом ги вземем утре следобед.

По-скоро ми се иска да ме посъветвате..., де да знам, да споделите с мен дали сте задомявали мъници досега, за колко време успяхте да се справите, как намерихте правилните хора – отворена съм към всякакви препоръки, наистина ви моля за помощ! Praynig

Разбира се, от утре ще почна да атакувам всички възможни сайтове и групи за осиновяване, пък дано имам успех! Peace

# 470
  • Варна
Всички ли сресвате котките си?
Аз, признавам си, не то правя, защото не виждам смисъл.
Аз сресвам, за да намаля котешките косми у дома, които са навсякъде.
Особено в периодите, когата сменят козинката, става страшно. На Женя ѝ оправям фитилите по кожухчето.
Отделно така се намалява прекомерното поглъщане на косми от котките, докато си правят тоалета.
Не мога да кажа, че откакто взехме фурминатора, няма косми у дома. Може и да са по-малко, но явно количеството котки има значение. Mr. Green

Black Cat 13, успешно и бързо задомяване на мъниците!  Hug Пусни и тук снимки.

# 471
Black Cat 13,   bouquet Дано намериш дом на малките Praynig

# 472
  • Sofia
   Благодаря ви, момичета! Много се моля и аз, че съм се видяла в чудо. Laughing Ще ви държа в течение...

# 473
Коте, успех ти желая! Hug

Скрит текст:
Моят съвет е да ги гледаш, докато им намериш дом, много са малки и няма да оцелеят навън сами. Голяма е вероятността да станат жертви на коли, да починат от глад или анемия поради бълхи.

Когато им търсиш дом се постарай да направиш хубави снимки, да пишеш че са обезпаразитени и т.н, пусни обяви във вестници и разлепи такива покрай зоомагазини, училища, големи супермаркети. Напълно е възможно някой възрастен човек да осинови котенце, но да няма интернет, че да си избере. При мен така се получи, когато осиновиха онзи ден Тигър.

Не ги давай на млади момчета и съмнителни мъже, които могат да ги взимат за да ги тормозят и т.н.
Не ги давай на много млади хора изобщо, такива под 18 години.

Най - добре е да намериш възрастни хора или например жена над 20 години, семейна с деца, например.

# 474
  • София
КОТЕ и аз стискам палци. Разбирам те напълно, защото и моята не търпи чуждо котешко присъствие. Стават на "кълбо". ooooh! И с кучета се бие...

Каси, аз моята постоянно я реша. Много обича, ама пак има косми.

# 475
  • Варна
При нас и коте номер три си намери стопани, дано има късмет душичката. Свекървата го дала на едни съседски деца.
Късметка в момента се мие преди лягане, душицата пухкава...
Аз днес съм тъжна и тя май усеща, много е нежна, а не е типично за нея  Thinking

Стискам палци мъниците на Коте (Black cat 13) да си намерят дом... Късметка се побърка, почна и мен да мие Simple Smile

# 476
  • Sofia
   **Sisi**, много ти благодаря за изчерпателните съвети. Hug  bouquet

Разбира се, че щом веднъж съм поела някаква отговорност за мъниците, няма да ги изхвърля на улицата, каквото и да ми коства това. Peace Само да видим утре как ще ги приемат моите две чудовища; ако не стане, ще търся приемен дом или ще ги оставя временно на хотелче, макар че си е скъпичко. Thinking

А ти за колко време успя да намериш дом на твоето котенце? Спомням си, че беше писала по въпроса, но подробностите ми убягват. Колко хора общо ти се обадиха и поддържаш ли все още контакт с осиновителката?

Иначе, това за обявите, разлепени на някакви ключови места, и аз си го мислех и даже го споделих на любимия по-рано днес, викам му: "Е, то има и потенциални осиновители, които нямат достъп до интернет...". Ще помисля по този въпрос.

Естествено, първо ще разпитам приятели и познати, но не съм оптимист, че някой от тях ще поиска, познавайки ги. Crossing Arms

Мира, Майче, благодаря ви! Hug

# 477
Ха ха хааа Simple Smile и мене ме " мият" най-редовно, случайно може да съм забравила  Thinking
Нашата Пухи напоследък нещо и става - напада без причина, търчи из стаята все едно стадо бизони я гонят, бие се с едно килимче..... дебне ни нас, изкача от засада и почва да се бие.
Беше кротка иначе....сега бесовете са я хванали  Rolling Eyes

Понеже някой спомена за лазерно фенерче, се сетих и аз за едно клипче от преди година:

https://www.facebook.com/video.php?v=4015713491236&set=vb.1833317202&type=3&theater

# 478
Коте
Скрит текст:
И на двете котенца им намерих дом за 2-3 дена, като се обаждаха по 2-3 човека за обява.
На едното му намерих дом от OLX, където ми се обади жена на 54, говорихме по телефона няколко пъти, а също и по фейсбук. Другото го осинови онзи ден един човек на 60, видяхме се лично и го прецених.

Преди търсех дом на две кучета, като там се обаждаха всякакви хора и се нагледах на побърканяци.

Ако е млад човек му искай Фейсбук профил и разгледай подробно всички публикации, снимки, приятели дори. Когато търсех дом на едното куче с мен се свърза един мъж, на който само като му видях снимките и ми стана ясно, че е някакъв психопат. Изглеждаше психо, а на едната от снимките имаше голямо куче и някакъв негов приятел беше коментирал "Пускаш ли го?" и той писал "Да", което ме навежда на мисълта за кучешки боеве. Естествено не му го дадох.

Поддържам контакт с осиновителката, праща ми снимки на котето.

И все пак е въпрос на късмет, защото за съжаление супер много котенца тази година търсят дом.  Confused

Като много краен вариант си бях мислила, ако никой не ги осинови и не успея да ги задържа, когато пораснат да ги пратя на селото на ММ да живеят в двора. Confused

# 479
  • Sofia
   **Sisi**, отново благодаря за подробното споделяне на опита ти, от полза ще ми е. Ще пиша пак, като има развитие при мен и най-вече – като взема мъниците утре. Peace

Общи условия

Активация на акаунт