Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да помогна на новородени котенца, които намерих?
Как да попреча на котката си да отваря хладилника?
Как да се справя с преяждането на котката ми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да помогна на новородени котенца, които намерих?
Ако сте намерили новородени котенца без майка, важно е да ги поддържате топли, да им осигурите подходяща заместителна храна за котенца и да се свържете с местни организации за защита на животните за съвет и помощ. Необходимо е да ги храните на всеки 2-3 часа и да стимулирате изпразването им с влажна кърпа.
-
Как да попреча на котката си да отваря хладилника?
-
Как да се справя с преяждането на котката ми?
-
Кога е подходящото време за кастрация на котка?
-
Какви са препоръките за кастрация на котки?
. Предварително ти благодаря за отговора!
. Те са живи същества със собствени потребности и още по-важно, със различна психика, характер, техните първично заложени инстинкти са трудно разбираеми за нас, затова толкова често се получават конфликти. Все пак, нали претендираме да сме разумен вид, би трябвало ние да сме тези, които ще разберат и оправят нещата. Нали малките душички не са идвали да ни се молят да ги вземем?Синът и снахичката ми имат от 7 години една котка, която е котка-идиотка - като посегнеш да я погалиш, след около 5 секунди свива ушите и се обръща да ти откъсне някой пръст. Обаче всички са се нагодили към нейните странности, и си живеят в пълна хармония. Галят се 4 секунди, до критичния праг, и толкова. И внучето ми е свикнало с тези условия, макар че единствено него тя не е хапала. Обаче понеже все пак им трябваше "нещо" за галене и мачкане, и обичане на къси вълни, си взеха един Алекс, много любвеобилен и мачкаем, и гушкаем, колкото за две котки. Той обира любовностите и за Лея.