Любители на Котки Тема 88

• 48 024
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте момичета, отдавна не сме се вясвали с моето малтийче. Пътуването мина и замина, много стрес, много притеснения, но сега всичко е наред. Мърчо ми беше сърдит известно време. Около седмица ми се сърди, не искаше да спи при мен нито да ме гледа. Беше се залепил за сина ми и не се отделяше от него. Ако ни нямаше спеше върху куфарите. Когато излизахме от хотелската стая искаше да идва с нас, страхуваше се да не го оставим. Един път излезе от стаята реши, че ще успее да си намери къща, но като видя, че нищо не му е познато бързо се върна. Но щом се преместихме в квартирата, се успокои. Веднага я хареса има толкова места където да се покатери, напъха, скрие и т.н. След 2 часа вече си личеше, че е щастлив. Но още не ми беше простил, спеше при сина ми известно време и не ме искаше изобщо. Сега всичко е наред, прости ми, спинка си при мен, пълнее и хубавее. От България му бях взела една възглавничка от леглото му с която пътува и много се беше привързал към нея, масажираше си я, мъркаше й, и все искаше да е около него, а до сега изобщо не я отразяваше. Затова накарах да ми пратят цялото легло от България.

Estell, направо си щастливка с тази толкова бърза адаптация на кот към новото място. На моята Лолита й предстои тази зима местене много далече, просто друга алтернатива няма и колкото и да ме е страх, налага се. Можеш ли да споделиш какво направи по време на пътуването, за да намалиш стреса на кот? Дава ли му някакви медикаменти за успокояване, и какви? С вас ли пътува в салона на самолета, как ви позволиха да го внесете, и т.н. подробности, ако може, мн моля, че ми се е спекъл мозъка от страх как ще й се отрази на моята котарачка толкова дълго пътуване и смяна на два самолета и накрая с кола до крайната точка. Какви документи трябваше да приготвите и откъде? Много ме е  страх да не пропусна нещо и да осуетя по някакъв начин пътуването, все пак не е като да тръгнеш от едната махала до другата Wink. Предварително ти благодаря за отговора!
А на другите котешки мами, желая ви здрави котарачета и, разбира се, семейства, много чаровни сладури си имате! Чета ви редовно, и черпя ценни съвети и идеи за себе си от вашите постове. И във връзка с по-предишни постове, мога само да кажа, че за мен обичта към котето ми е абсолютно равностойна на обичта ми към моя син и към внучето ми. Не мога да степенувам по важност, както и не мога да си изхвърля котето, че много хапе и драска децата, например. Просто защото за разлика от котето децата разбират човешка реч и далеч по-лесно е да се променят грешни привички, които са довели до "обтегнати" отношения с кот, и нещата да се успокоят... Винаги има какво да се направи, за да се оправи работата. Но да вземеш животинче и да го изхвърлиш после навън, това е направо чудовищно според мен. За жалост винаги има хора, за които "тая работа е като оная работа", взимат си животинче и си мислят, че когато не ти трябват за мачкане, можеш да ги захлупиш с буркана на рафта и - до следващия път. А ако не се вмества в границите, които са му определили - навън #2gunfire. Те са живи същества със собствени потребности и още по-важно, със различна психика, характер, техните първично заложени инстинкти са трудно разбираеми за нас, затова толкова често се получават конфликти. Все пак, нали претендираме да сме разумен вид, би трябвало ние да сме тези, които ще разберат и оправят нещата. Нали малките душички не са идвали да ни се молят да ги вземем?Синът и снахичката ми имат от 7 години една котка, която е котка-идиотка - като посегнеш да я погалиш, след около 5 секунди свива ушите и се обръща да ти откъсне някой пръст. Обаче всички са се нагодили към нейните странности, и си живеят в пълна хармония. Галят се 4 секунди, до критичния праг, и толкова. И внучето ми е свикнало с тези условия, макар че единствено него тя не е хапала. Обаче понеже все пак им трябваше "нещо" за галене и мачкане, и обичане на къси вълни, си взеха един Алекс, много любвеобилен и мачкаем, и гушкаем, колкото за две котки. Той обира любовностите и за Лея.
Е, момичета, желая ви щастие, и много целувки на пухчовците ви! Hug

# 451
  • София
Sorry, малко трудно се справям с цитатите, не ми се е получило както трябва, съжалявам. Още веднъж целувки! И ако някой ми каже как да отделя цитата от моя пост, ще съм много благодарна. Още съм новак с компа, нали разбирате.

# 452
Кой каза сива котка? Crazy
Поздрави от пернишката плюшена

# 453
Прекрасни котенца имате всички! Heart Eyes

# 454
  • Варна
Party

Estell, честит ви нов дом! Мърчо е красавец и много фотогеничен. Grinning

Да, Магито е мома, но аз някой път ѝ казвам Магчо, та...пък и стана якичка, като мъжкарче. Laughing
Мила е Милчо, като не слуша и може някой път да заблудя някой. Laughing

Предстои ни трето обезпаразитяване, защото бълхите не пукнаха до крак. Цяла седмица не видях нито една, а днес закачих с гребенчето една от Женя. Няма яйца в козинката им, просто някъде у дома остава някоя жива, въпреки пръскането, скача върху котка и чака да премине действието на препарата и да запоне да се размножава.Или чака някъде, забита в тъкан-дреха, постелка. Добре, че нямаме килими. Crazy

# 455
Мъртока, Късметка и Дара са три котета с малки разлики и доста прилики.

Дара е проблемна на моменти. Яко дивея с нея, но много трудно се изморява. 

# 456
Всички ли сресвате котките си?
Аз, признавам си, не то правя, защото не виждам смисъл.

Мъртока с най-любимата му играчка:

Скрит текст:

Първите седмици постоянно, после по пет пъти на ден, а сега по веднъж в седмицата си повтарям, че направих грешка, вземайки Мъртока. После го поглеждам и чак ме хваща срам от мен си, ква съм кощрамба.

Я, кажете, моля, тези с котки около 6-месечна възраст как върви при вас смяната на кучешките зъби?

И дали защото е мъж, но много голям ми се вижда вече. Близо 4 кила и около 50 см. дължина.  Thinking

# 457
  • София
Касита, твоят шемет  Heart Eyes е късокосмест. На твое място и аз не бих се занимавала.  Peace

# 458
Каси, не знам за другите, ама аз изобщо не съм забелязала кога се сменят зъбите, а хем дебнах  Embarassed

# 459
  • На небето
detelistna.4etirilinka много зависи в коя държава ще ходиш. Всяка държава си има изисквания. На нас другото лято най вероятно ще ни предстои наистина дълго, дълго пътуване до друг континент и съм ужасена меко казано от пътуването. Най вероятно този път ще потърся фирма за да ми помогне, понеже изискванията са много и объркам ли и 1 документ жална ми майка. Ще го върнат обратно ще платя глоба а тук няма да има кой да го посрещне. А да не говорим какви главоломни суми ще трябва да заплатя + карантинен период който е задължителен, който ще се плаща отделно и само той ще е от порядъка на 800$. Отделно ще трябва да платя двойно и тройно повече пари за документи, хонорар на фирмата и т.н. Това без разходите по ветеринар. С тези пари, спокойно ще мога да си купя една сравнително нова кола. Но, не ми се говори за това изобщо.
До Малта си беше песен въпреки, че бях много притеснена. Това което ми трябваше, като документи. Понеже сме членка на ЕС и отивам в държава членка на ЕС, това автоматично улесни нещата. Трябваше животното да има чип, лицензиран паспорт, ваксина против бяс, която да е сложена в рамките на 6м. не по късно, и разрешително от ветеринарната служба в Малта. Отиваш при ветеринар, той ти подготвя паспорта, слага чип, ваксини и т.н. Това е първото което ти трябва. След това ние лично ползвахме агенция при закупуването на самолетни билети. Тя трябваше да провери дали няма друго животно в самолета, ако има трябваше да изберем друга дата за полет. След това тя се свърза с ветеринарната служба в Малта и ги попита за изискванията им за самия полет, каква транспортна чанта, колко голяма, може ли животното да пътува в кабинката и т.н. Също така ми даде e-mail на ветеринара с който трябваше да кореспондирам. Той ми прати 2 формуляра които да попълня и да му ги сканирам и върна обратно за одобрение. След което той си го принтера, подписа и разпечата, сканира го отново и ми го върна обратно с подпис и печат и аз си го разпечатах. И така с тези документи с паспорта и с бележка, че съм платила самолетните билети на животното тръгнахме. Като деня преди полета отново посетихме ветеринар, който трябваше да каже дали животното е здраво и може да пътува. На летището всичко мина без проблем, никой не ни провери документите. Интересуваха се само дали сме платили билетите.
Сега за самото животно. Купихме от ветеринар хапченца и едни капки, успокоителни. Понеже е забранено да се ползват пълни упойки и приспивателни. Хапченцата и капките бяха на билкова основа с екстракт от валериан. Капките се слагаха на врата седмица преди полета. Аз сложих няколко деня преди полета и в деня на полета отново. Отделно купихме хапченца които подсилват ефекта на тези капки. Които хапченца се даваха 1ч. преди полета. Отделно купих валериан и му накапах в транспортната чанта. От всичко това, котката трябваше да стане пълен непукиз. Та както и да е, ефект от тях нулев. Животното си беше в стрес очите му бяха огромни, дишаше тежко през устата и не ме откъсваше от поглед. Не искаше да яде, да пишка или да пие вода. В колата не спря да мяука. Самолета имаше престой от 2 часа освен това имаше закъснение 2 часа и половина, а между полетите висяхме 8ч. на летището, а котето не дремна дори за секунда. Та на животното му се събраха 2 денонощия без сън, храна, вода и ходене на тоалетна. просто отказа всичко. В самолета искаше да излезе от транспортната чанта, дереше по нея дори успя да я скъса. Като го извадех се успокояваше и стоеше в мен. Но стюардите непрекъснато ми правеха забележка да го държа в транспортната чанта и тя да е под седалката. Имаше голямо закъснение, което ме изнерви и притесни допълнително, а и беше голяма жега. В чантата беше сигурно 40 градуса. Бях много притеснена. Принципно имаше възможност и да лети в багажното но аз отказах. Исках да е при мен в кабинката за да мога да го успокоявам, а и щях да се притеснявам по малко, освен това беше по скъпо ако е в багажното, шума е по силен, а и изискванията за там бяха други, освен това ме предупредиха, че не били сигурни дали ще си получа живо животинчето. #Crazy
Дано не съм пропуснала нещо, но това мисля беше.

# 460
че не били сигурни дали ще си получа живо животинчето. #Crazy

Тия добре ли са #2gunfire

# 461
# 462
освен това ме предупредиха, че не били сигурни дали ще си получа живо животинчето. #Crazy
Вие сте герои!!! А какво става в това багажно...освен, че сигурно наистина е много шумно там и е голям шок за животинката  Shocked

# 463
  • София
Estell, много благодаря за бързия отговор, макар че срина и последната ми капка надежда, че ще успеем да минем между капките с проблемите. Ще пътуваме в Иран, откъдето в момента пиша. Засега идвам тук за по месец, но зимата се местя за постоянно. така че ще се наложи да стиснем зъби и да го минем това пътуване, каквото и да ни струва. Питах на летището в Техеран  за условията, казаха ми за паспорта и ваксините, като искат да са от държавна ветклиника, нямали на частните доверие. Нямаше такива извращения като при теб с кореспонденциите ти с местните ветеринари. Надявам се да са били изчерпателни и да не са пропуснали нещо... Клетката можело да е в кабината, ако заедно с котката е до 6 кг. Моята Лолка е 4,5 кг, та не знам как ще се вместим... Ще видим, ако трябва, ще се обърна наопаки, но трябва да успея. Личната ни ветка ми казваше за едни хапчета Beaphar, успокоителни, ако някой има впечатления, моля споделете. Най-вече се опасявам, да не й увредят дробчето. Тя е здрава котачка, но знае ли човек... Най-накрая ще стане така, че аз ще си докарам психично помешателство, а котарачка два дена след пътуването няма и да се сеща даже Mr. Green Кво да правя, като толкова си я обичам. Тя е най, ама най-добричкото от най-добричките котета на света. За всичките 4 и половина години досега не ми е направила нито една беля, а ми е дала толкова обич. Спинка с главичка в шепата ми и никак другояче, маймунката. Слага брадичка в шепата ми и като се обърна на другата страна, идва и тя и пак се намества по същия начин.
 Hug Hug Hug!

# 464
  • София
Addicted2u, от това, което успях да разбера за багажните отделения е, че не са отоплявани за разлика от кабината, а на 10 км нагоре в атмосферата градусите са минус 'нам ти си колко. Така че може да си получиш котето или друго животинче в замразен вид. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт