Любители на Котки Тема 88

• 47 856
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
Моя котарак пак е в издънка, най - накрая завърши започнатото. Събори стъкления рафт на секцията върху телевизора, надраска стената като падна рафта и той беше с лед осветление, но остана една лента да стърчи и незнам дали ще може да се оправи, че е свързана с други светещи стъкла по секцията. Та всеки път се катереше, скачаше, правих му забележка, свалях го от там, но не може явно, трябва да е на неговото. Сега знае, че е виновен и само се присламчва или ходи кротичко някъде да лежи, да не се набива много на очи.

# 586
  • Варна
Леле, терминатор имате у дома  Crazy Страшна ми се струва белята, така като чета.
Аз по повод тревата по-горе, мога да споделя първата среща на Късметка с нея. Правихме ремонт на терасата и майстори насам натам, наща успяваше да се измъкне навън.
Ремонта свърши, дойде ред да мием, да се махнат прахоляците, изнесохме каквото беше останало и гледам аз на средата едно петно от ако, ама като да си настъпал някъде и да го разнесеш по подметките ...
Гледам си джапанките - чисти, питам Красен и неговите чисти  Thinking Погваме котката, а тя се скатала на края на терасата /Г - образна/ и седи, ама докато стигнала до ъгъла дето стоеше, ако до ако  ooooh! Мазано ...
Хванахме я, дупето и майко мила ... Под опашката мазало и дълги стръкове трева, не е сдъвкала ни едно и се оакала като самосвалче  Sick Как да се оближе  Sick Sick Sick
Незнаех да се смея ли да се ядосвам ли  Crazy

Та така наша Късметка се изака на метеното   bowuu

# 587
  • София
Момичета, като ви чета хем ми е смешно,хем плашещто, хем се сещам за "моите" калпазанщини, сервирани ми от котка.
Обезопасявайте възможно най-добре, не, че няма да има изненади.
Такова нещо като ако до ако от моята не съм виждала, тя много се дразни ако види, че някой я наблюдава докато е в тоалетната си. Имало зор "добитъка", направил го. Wink Wink Wink

# 588
  • Варна
Скъсаха ми нервите докато сготвя днес. Twisted Evil Най-малко 3 пъти виках някой да свали Магито от гърба ми, вперила поглед в месцето и картофите. Ръцете ми мръсни, не мога да я сваля аз, а ако са чисти, ще се окосмят. Мила и тя не изпусна тавата от поглед. Хапнаха месце де. Laughing
То бива контрол, бива, ама чак пък толкова! Ще ги затварям вече, докато се вихря в кухнята. Laughing

п.п. Да ви кажа за уличния котак, който водих на лекар. Първите три дни след това не го намерих, за да му дам хапче. И следва извода-или прибери и лекувай, или...
Но дори и без лекарства, котаракът е по-добре. Устата пак не е плътно затворена, но лигите са по-малко. Явно си има възходи и подобрения болестта. Храня го в храстите и яде с апетит. Grinning

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 19:25 от Стейси Грей

# 589

Чудесна новина!!! Hug А кръстихте ли го или е още Котчо? Wink
Майче, няма официално име, като беше по-малък му викахме Ити - като извънземното, защото ни гледаше с постоянно учудени огромни очи. Вече не прилича на извънземно, но сигурно ще си остане Ити.

Но проблемите продължават. След сравнително спокоен ден вчера, снощи пак започна да повръща. Отказа да яде и да приема течности - нито вода, нито мляко. Сътветно тонус - никакъв. Днес отидохме на вет - почерпи го с някаква консерва с рибка и там яде с огромен апетит - даже през това време му би три различни инжекции и той почти не разбра. Жизнен беше, бореше се да избяга от кутията, чак ме хвана срам, че съм му се вързала на симулациите, че и отпуск си пуснах.

А като се прибрахме - старата история. Цял ден спи, отпуснат е като дробче, никакъв живец. Категорично отказва да се храни, водичка давам със спринцовка, иначе не иска. И най-странното - в малкото пъти, в които стана, ходи разкрачен, задните крачета са му на буквата О почти, вдига ги нагоре - ту едното, ту другото, постоянно си тръска лапите - и предните и задните, ушите също - като някаква нервна криза. Дупето го боли, коремчето май не. Освен да има да изкарва някакви паразити, но след обезпаразитяването ака два пъти - все нормално без никакви глисти или подобни.

Наистина не знам какво става, ужасно е да го гледам как се измъчва и да не знам какво да направя. Беше толкова игрив и весел преди тая история. Утре пак сме на вет.

# 590
Дано всичко е наред.  Praynig
Имало бум на панлевкопения сред уличните котенца.
Симптоми - треска, респираторни признаци и диария, която често е примесена с кръв. Загубата на кръв води до анемия, отслабване на организма, омърлушеност и липса на апетит, повръщане. Засяга се сърдечната дейност, организмът бързо губи течности.

# 591
  • Варна
Да оздравява котик, Марципан!  Hug

Лека нощ от нас!
Скрит текст:

# 592
  • София
Marzi Pan, аз бих помислила дали нещо не го трови котето. Наскоро една от съфорумките (извинявам се, че не помня името, а не ми се рови сега назад, тук е мн късно) беше писала, че котето й се натровило от препарат за паркет. К'ва ли не битова химия ползваме, надали всичко е съобразено с любимци, да е безопасно.

Съвсем между другото, изкопах от руски сайтове една рецепта за изчистване на чревни паразити при хора. щом се прибера в Бг, ще я направя:

80 гр. коняк и 80 гр. рициново масло се смесват в по-големичко бурканче с винтов капак и се разбиват идеално. Изпиват се наведнъж и гледайте да имате тоалетна в обозрим периметър. А действието е следното: конякът поради рициновото масло не се абсорбира в стомаха, а отива надолу по червата, където опиянява попадналите на пътя му (евентуални!) паразити, те се отлепят от стените на червата и турбо действащото рициново масло ги изкарва навън, за потрес и почуда на собственика им. И понеже е нещо, което няма да натовари организма с излишна химия, а хапчетата като Вермокс и подобни мн вредят на черния дроб, според мен става да се прави поне веднъж на половин година.
Преди време бях решила да пробвам вътрешно обезпаразитяване с тиквени семки. Та к'во се прави значи: смилат се 300 гр. сурови семки, правят се на каша с малко вода и се взимат всичките в продължение на час, след което се пие английска сол. Дотук добре на теория, ама на практика... Ма нЕма такава гняс, казвам ви #Crazy! Сигурно настърган сапун би бил по-секси от семките. А като изпих и английската сол - установих че такава покъртителна смес не може по никой начин да премине по етапния ред, където да уговори евентуалните глисти да се изнесат доброволно. Все още не съм сигурна дали всичките ми коремни органи са налице след онова повръщане. Все пак не знам как би ми понесло рициновото масло, обаче мечка страх, мене не! Нали и на котовете им даваме профилактично, кво пречи и ние да поделим техните страдания. Ако те могат да улепят паразити в домашни условия, то кво пречи и ние да го сторим. И какъв е смисъла да морим котетата с обезпаразитяване, ако ние си ги отглеждаме глистите собственокоремно?
П.С. Хитреците да не се изтарикатяват да цапнат конячето самостоятелно, щото не действа по този начин!:mrgreen: Mr. GreenMr. Green

# 593
Благодаря ви, момичета Hug
Докторката отхвърли панлевкопенията - няма ги основни симптоми. Всичко тръгна от тъпото обезпаразитяване - а казаха, че това е най-щадящият препарат и са убедни в дозировката, явно просто не му понася. Или пък наистина има нещо за "изхвърляне" и го мъчи. Толкова е мъничък и безпомощен, само търси в кого да се гушне Sad
detelistna.4etirilinka, мислех и аз дали нещо вкъщи не го тормози, но нищо не ми хрумна - ние сме с омаслен паркет почти навсякъде и го мием предимно само с вода, така се препоръчва заради маслото. А където имаме плочки коти почти не го пускам, защото са студени. Към цветята още не е проявил интерес, постоянно има някой при него, наблюдаваме го какви ги върши. И за други неща мислих, но наистина това се отключи след противопаразитното, преди това цял месец не е имал такива симптоми, би било твърде голямо съвпадение да не е от него Tired

# 594
  • София
Цитат
Толкова е мъничък и безпомощен, само търси в кого да се гушне...
]
Marzi Pan, ще видиш ти, като стане един голям, мустакат, шкембест Котарак, за страх на гостите ти, да стъпват на пръсти около него Joy Пожелавам му бързо оздравяване на миличкото, дано му мине без проблеми Heart Eyes
А иначе, добре е всеки, който има котка, и я държи само вътре, да се поинтересува кои растения са отровни за котките, ако вече не го е направил. Моята Лолита излиза навън, а аз имам много растения, и дифенбахия включително, но тя не се интересува от стайните ми растения. А дифенбахията е много опасна за котките, сокът причинява разязвяване на устната кухина и хранопровода, което много трудно минава. И докато мине, котката може и да умре от глад.
Marzi Pan, можеш ли да ми опишеш какви (прекрасни) цветове има твоят малък кот, понеже тук в Иран абсолютно никакви картинки не се отварят, явно поради цензурата. Мн ми е любопитно.  Hug

# 595
Бързо оздравяване на котаранчо  Heart Eyes

Янко пак си намери пролука на терасата, аз се чудя какво толкова се застоява там. Ще пробивам днес.

Oще едно рошово тумбаче. И сервиран на масата (много добре знае, че там е забранено).

Скрит текст:

# 596
За Янко явно няма забранени неща! Сладур Heart Eyes

# 597
detelistna.4etirilinka, сивичко тигърче е, с изразени ивици, синеоко и с огромни уши - като зайче. Днес   на няколко пъти и в клиниката, и около блока чувахме "яяя, какво мъничко котенце" - ходи обяснявай, че като го намерих преди месец се сбираше в шепичка.
За цветята проучих още в началото, само драцената ми е в списъка и беше преместена в затворена стая. Сега преместих там и останалите, празно ми е без тях, но коти ми е по-важен Tired

Не се подобрява. Днес тотално ми изкара акъла. Още по пътя на връщане от клиниката взе да се тресе и да пищи ужасно силно. Като се прибрахме, започна да тича като побъркан из стаите, гонеше ни да се катери по нас и това придружено с рев. След което изведнъж започна да се дави, да кашля, да се мъчи сякаш да изплюе нещо, тичаше насам-натам и не можеше да си поеме въздух, ако щете вярвайте, но си бъркаше самичко с лапички в устата. Така се изстреляхме обратно към клиниката, че чак там видях, че съм тръгнала с разкопчан панталон, без сутиен и без чорапи ooooh! Ми нищо нямаше в гърлото, но продължаваше да плаче и да се тресе. Док каза, че сигурно е от дехидратация и ниска глюкоза - каквото хапне или изпие, го повръща.

Сега спи, давам му рикавъри пастет, който се моля да не върне и в 4 пак трябва да сме в клиниката.

Съжалявам, че товаря темата с дълги сдухващи постове. Просто ми олеква като споделя Tired

Поне от цялата ситуация ММ вече не иска да го даваме на никой - само го гушка и го целува, и му говори "хайде, маци, стани пак игрив и о@кай цялата къща, няма да ти се сърдя"(миналата седмица беше крив и ядосан дни наред, задето котето два пъти ака на паркета) Tired

# 598
  • Пловдив

Marzi Pan,стискаме палци по-бързо да оздравее дребосъчко PraynigДа ви забавлява ,а ти нас с разказите за него.Пиши как сте.

# 599
Благодаря за подкрепата Hug Сега се върнахме, правихме тест за панлевкопения - отрицателен е, гледаха го на ехограф - всички органи са ок, вижда се нещо, което предположиха, че са неизхвърлени глисти и явно те са проблемът. Сега е с абокат, по-голям от него, едва му го сложиха на микроскопичната лапка, ужасно му пречи, но ще търпи, няма как иначе като повръща всичко. Поне всеки ден по два пъти ще сме там, по-спокойно ще ми е. Ето го измъченото ми пухче -
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт