Любители на Котки Тема 88

• 47 040
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • Be realistic - plan for a miracle.
Душичка мъничка, толкова е сладък!  Heart Eyes Дано се оправя по-бързо.

# 601
  • София
Marzi Pan, аз ги обожавам тези писета с тигровата окраска, имат неописуемо сладки лапки, с постепенно потъмняваща козинка към пръстенцата и изсветляваща до бяло на върха муцунка, с тези гримирани очички... Страхотни сладури са. Много съм съпричастна на тревогите ти. Сигурно и аз бих се "помешала" като теб от притеснение, така че не се извинявай, че ни пишеш такива мрачни постове. Няма как да ни пееш развлекателни песнички. И, разбира се, като споделиш, олеква! Често явление е уличните котета да събират огромна топка глисти, може да са се оплели...Дано малкото сладурче се оправи, стискам му палци и му пращам положителна енергия! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Оздравявай, пухче! Да зарадваш Мама и Тати!

# 602
  • Варна
Миличко съкровище  Heart Eyes
Как само се измъчи,дано бързо да оздравява  Praynig

Онзи ден давах хапче на малката.Сякаш ми беше за пръв път.Цялата съм издрана.Пробвах всякакви методи-вземате хапчето от земята,сваляте котката от гардероба  Laughing
Накара ме да се чувствам като абсолютна аматьорка.То няма такава борба  ooooh!
Лъкито пък я пази,нерви се,че я тормозя,посяга да ме бие  Laughing
Който иска да и дава следващото хапче,аз се отказвам.На 20-ти и на Лъкито трябва да дам и от сега го мисля как ще стане.Един път става за секунда,друг път ме побърква  Laughing
Преди няколко дни повърна.Не съм му давала трева отдавна.Препоръчаха ми малцова паста:"Ммммм много им е вкусна сам ще си я изяде с удоволствие".Да ама не.Само я подуши и изчезна.Набутах му на сила около 1 см(трябва по 3 см на ден) и така си стои тубичката  Tired

# 603
  • Sofia
Мариан сам си яде малцовата паста. Изтисквам малко върху пръстите си и той я облизва.

# 604
Marzi Pan, дано оздравее бързо малкото съкровище. Само като прочетох как се е измъчило и ми се насълзиха очите. Милото!  Hug
Tyzarka, аз им давам хапчета в пастет. Като гъски го гълтат направо, така ми е най- безболезнено, иначе борбата е безмилостно жестока  Mr. Green

# 605
  • Варна
Знам,момичета.Нормалните котки така правят.Лъкито е невъзможно гевезе.Не близва абсолютно нищо друго освен гранули РК.Месо,риба,пастети,пасти,друг вид гранули-нищичко.И пие само бебешка минерална вода или трапезна.Ако няма не пие.Аз съм си виновна...
Малкото пък яде всичко без гранули.Давах хапчето в пастет.Хапва го,задържа се уж в устата и после пада облизано хапче  ooooh!
Луда ме направи.Така ли...както вета прави-за врата,назад и хапчето в гърлото.Затварям устата.Ръмжи,катери се по мен.Пускам я и хапчето пада.И така няколко пъти  Twisted Evil
С Лъкито е по-лесно.Едно,че е голям и тежи,няма как да си вдигне краката и да ми се катери по ръката,която пуска хапчето.И друго по принцип е спокоен и миличък.Ако реши да прави като малката нямам никакви шансове  Laughing

# 606
Ако има кой да ти помага, ние вкъщи процедираме така: единият отваря устата, другият пъха хапчето дълбоко в гърлото, за да не може да го изплюе. Само така става при нас. Сега обаче сме сложили от онези новите, комбинирани препарати, дето се слагат на вратлето и действат вътрешно + външно.

# 607
  • Варна
Много е миличък, Марципан!  Heart Eyes
Напълно възможно е да са видяли на ехото топче паразити. Сетих се за Магито-като я намерих, беше 3-4 месечна, с 500 грама тегло, а при обезпаразитяването в стационара е изходила доста тении и глисти-топка.
Евентуално на рентген да го видят котенцето, ако не минава. Да не би да е погълнало предмет? Дори и още от преди да го намерите. Малко вероятно, щом проблемът започва точно след обезпаразитяването, ама за всеки случай.

На даването на хапчета съм намбър уан  Mr. Green, обаче при накапването с препарат ни е доста трудно да ги удържим.

Ще има изложба на котки във Варна на 25 и 26 този месец.
http://www.moreto.net/novini.php?n=267775

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 19:18 от Стейси Грей

# 608
Marzi Pan, много сладичка душичка си имате. Дано се оправя Heart Eyes Praynig

# 609
  • Варна
Стиснати палци и от нас с Късметка за котачето, Марцпан  Peace

Аз ще потърся сега инфо за здравословното тегло на котките, че нащо май за заобли нещо  Thinking

# 610
  • Варна
Ако има кой да ти помага, ние вкъщи процедираме така: единият отваря устата, другият пъха хапчето дълбоко в гърлото, за да не може да го изплюе. Само така става при нас. Сега обаче сме сложили от онези новите, комбинирани препарати, дето се слагат на вратлето и действат вътрешно + външно.
Какви са тези нови комбинирани препарати?Идеално ми се вижда  Laughing
Външно слагам Фронтлайн през месец за всеки случай.

# 611
  • Sofia
И аз моля за името на препарата.

# 612
Broadline се казва, в ЦВК ми го препоръчаха, но слагам за първи път и нямам наблюдения (освен, че той си облиза част от препарата и после имаше 1 ден странични ефекти, което беше доста тъпо)

# 613
  • Тра-ла-ла
Относно даването на всякакви хапчета - има едни малки приспособления, които изстрелват хапчето в гърлото. Бързо и без драми. Прилича на спринцовка с ушички на ножица. Хапчето се слага отпред в едно гумено каналче. При единият ми котарак се бях видяла в чудо. Надушва хапчетата в каквото и да ги сложа. С това приспособление скоро му дадох едни с големина на антибиотик. Дори не разбра какво му се е случило  Laughing

Води се хапоподавател  Laughing
Скрит текст:

# 614
Аз се скъсах да търся такова, никъде не намерих, накрая в ЦВК ми казаха, че нямало смисъл и не било по-лесно...карай де. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт