Любители на Котки Тема 88

• 46 971
  • 765
  •   1
Отговори
# 690

Да, дезориентиран е и апатичен. Ще му показвам мястото, надявам се, че като попремине всичко и спрат да му блъскат гадости, ще си стане предишното умниче.
А Бу я четох, но при нас лакомствата няма да подействат.

Четох ви и по назад, не съм писала. И най-добрете лекари правят грешки, а котето може да е направило алергия от препарата или просто да не му е понесло защото е малко. На твое място бих сменила лекаря.

# 691
Ми... нечия грешка е... и аз имам вина, защото го приех за рутинна и безобидна процедура, доверих се сляпо и даже не ми дойде на пилешкия мозък да проуча за евентуални рискове или да търся второ мнение за едното обезпаразитяване. Не съм имала коте и то толкова мъничко, от улицата. Кого да слушам, ако не ветеринаря...
Досега четох за бъбречната недостатъчност и ми се подкосиха краката. Ити има поне 90% от симптомите.
Сега си тръгвам и отиваме директно в едната клиника, после най-вероятно в другата. Както писах по-напред, приемам съвети за трета, може и на ЛС, защото наистина не знам къде другаде да отидем.

# 692
  • Be realistic - plan for a miracle.
Спокойно, Marzi Pan, станалото станало - малкият ще се оправи с правилна грижа и търпение. Сигурна съм  Hug Помислете за смяна на вет, консултирайте се с приятели, които имат животни, ако имате такива. Тук във форума също могат да ти дадат съвет.

# 693
  • София
... Кого да слушам, ако не ветеринаря...
С ветеринарите гледаме от двете страни на една монета(любимеца ни). Те не работят по здравна каса и с всяка процедура допринасят за материалното си благополучие. Peace

Да се обвиняваш какво не си прочела е абсолютно безсмислено и не по-малко безотговорно.
Можеш да питаш за това, което знаеш. Не за това, което не знаеш. А никой не може да знае всичко. Затова споделяме тук.

Обиколките по знайни и не знайни ветеринари допринасят за по-голям стрес на животното , а най-вече на стопанина му. Успокой се!!! Hug Ако имаш кръвни изследвания пусни ги тук.
Не си внушавай излишно разни диагнози. Hug

# 694
  • Варна
Не бива да се обвиняваме-ние не сме ветеринарите и на тях разчитаме. Въпросът е да намерим опитните от тях. А иначе и животинките могат да реагират различно на лекарства, упойки.
Аз отчитам като грешка, че някога обиколих толкова ветеринари, уж за още мнения, побърках си животинката, а накрая се върнах пак в нашата клиника и диагностицираха правилно. Потвърди се после.
Единственото, за което много ме е яд, че никой не се сети за рентгенова снимка на бели дробове преди операцията.

# 695
  • Варна
Ити е в стрес затова пишка не където трябва.Марципан,не се притеснявай,като оздравее ще си ходи самичък на мястото.Сигурно го водиш в най-добрата клиника при вас.Не се обвинявай,налага се да се доверяваме като не сме станали ветове.Не е толкова малък за антибиотик щом се налага.Моята беше 360гр.-акаше кръв след обезпаразитяване и се наложи.Нямаше паразити.Тези препарати са ужасни.Имат много странични ефекти-кръв,отпадналост,гадене,повръщане,липса на апетит,пяна от устата и какво ли още не.Даваха и паста,след 2 дни и хапче  Shocked
Според вета не било от препарата ами от паразити и хоп и хапче,а то милото нямаше паразити.И да си върже гащите-два дни на антибиотик.Да не говорим,че дори ехо не направи,а тази кръв можеше да е всичко например перитонит.Ама аз съм крива и питам много, дори споря  Laughing
Увери ме,че всичко е наред и няма симптоми да е нещо страшно.Доверих му се.Оправи се след антибиотика.
Според мен проблемите ви дойдоха от обезпаразитяването.Направил е реакция към препарата.Стискам палци бързо да оздравява Ити и да не се налага повече да се среща ветове  Praynig

# 696
Ми не знам, беше жизнено и здраво коте, а от една седмица бере душа. Всеки ден като се прибера от работа го заварвам все по-слаб. А не би трябвало да е така, защото приема по-голямо количество рикавъри от необходимото. Не е трябвало да сваляме абоката - още една огромна грешка. Явно е било някакво временно подобрение, което ни заблуди, че ще се справи без него. Днес се оказа адски дехидратиран, а е абсурдно - явно всичко, което приема бива изпишкано без да го хидратира. Кожата му като я стиснеш си остава в положението, в което си я пуснал, а кръвта му се съсирва още преди да е потекла в иглата - не можаха да му вземат за нови изследвания. Оказва се, че предния път му е пусната само ПКК, която не дава сведения за бъбреците. Оставихме го отново в ЦВК за вливания през нощта, за да може утре да му се вземе нормална кръв. Веничките му са толкова тънки и надупчени, че в ДХ не успяха да му сложат нов абокат. В ЦВК казаха, че ще успеят, но не ни пуснаха да видим какво се случва - само го чух от чакалнята как плачеше вътре Cry

Сега пак ревем и двамата, в ужас сме какво ли преживява малката душичка в момента, с нищо не е заслужил да му се случва това Cry До сутринта и ние ще се поболеем.

15 години имах куче - знам какво е да изгубиш любимец. Но не предполагах, че мога толкова да страдам за животинка, която е при мен от месец... А мъжът ми като го гледам просто ми къса сърцето Cry

Не е хубаво така да сдухвам темата, но поне горчивият ни опит може да е от полза на някого.

# 697
Всичко ще е наред! Вярвайте го и бъдете силни!  Hug  Hug  Hug Ще излекуват мъниче Ити и всичко ще е супер от тук нататък!  Praynig  Praynig  Praynig

# 698
  • София
Добре де, точно за "Добро хрумване" са най-многобройните положителни отзиви. Аз съм имала само един контакт с тях (тези в центъра, защото разбрах, че вече има клиника и на друго място) и също имам добри впечатления. Направо човек да се чуди на кого да се довери.  Sad  Дано Ити се възстанови скоро!  Hug

При нас новините са лоши. Малката душичка си отиде.  Cry Вчера уж беше по-жизнено от първия ден, хранеше се, всичко беше наред.  Sad

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 17:53 от Тaня67

# 699
  • Варна
Стиснати палци и лапи от нас за Ити Praynig

И малко данък, да разведрим обстановката  Flutter

За птокола - хапе ми крака в момента, а аз се хваля с нея, а вие и се радвате  ooooh!  Crazy

Ох, Таня, писали сме едновременно ... Съжалявам за малкото пухче, сега ми е тъпо, че поста ми стана неадекватен Sad

# 700
За първи път откакто умря котаракът ми ми се прииска истински да взема едно коте. Едно, за което някой писа преди 2-3 страници, че е намерено. Рижаво едно. Мъжко. С едно око. Но се оказа чак във Варна. Заглеждах преди време зад офиса ни едно, но истински поисках за първи път само онзи с едното оче. Не знам защо.

Просто... не знам... то няма да оцелее навън само. Момичето, което писа тук каза, че не може да го задържи задълго, най-малкото защото има и куче.

То и аз се изтърсвам от нищото в темата, но...

Тъкмо исках да споделя това и видях поста на Marzi Pan... Сетих се как се чувствах когато загубих големия сив любимец... Не смея да взема друго, защото се опасявам, че не умея явно да гледам животинка щом допуснах да има диабет, а аз да не разбера.
За първи път си помислих, че едноочкото... може би... Но се оказа чааак във Варна.

Мarzi Pan Hug

# 701
  • Варна
Еха, едноочко има късмет, ето какво открих аз по темата за транспорта:
http://www.animals-transport.com/index.php/ceni

Има на белия свят такава услуга...
И тук може да се намери нещо - https://www.facebook.com/TRANSPORT.za.JIVOTINKI
Хайде да сторим нещо за Едноочко, най-важното се случи - добра душа го поиска Simple Smile

# 702
Марципан, желая ви сили.

Мира, колко е голяма котката ти?

Таня, съжалявам.  Confused

Уф, и аз с ядове- Мъртичко не иска да яде. От вчера захранвам с пиле и пауч гастро интестинал на РК и уж се нахвърли и изяде всичко. Днес купата си седи пълна целия ден. Хапна малко гранули само. Иначе е повече от жизнен. Сега бореха маймуната му с мъжа ми.

# 703
  • София
Таня, безкрайно много съжалявам. Cry
Обясни на дъщеря ти, че всичко си има начало и край. И един ден, тя ще трябва да посрещне и вашия.
Аз обичам да успокоявам хората, че от всяко зло, има и по-зло.
  Cry Cry Cry

# 704
  • Варна
Кас, набор Май 2014г. е, сега е на 5 месеца, 2.5 кг. Прави ми прическа сега, седналал съм на пластмасов стол, щото тече ремонт, косата ми е почти до кръста и Късметка се изправя на две лапи, хваща колкото коса може докопа и хапе... Какво хапе и тя не знае, докато не ме оскубе и я изгоня Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт