Любители на Котки Тема 88

• 47 758
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
Много благодаря за включванията по дрисливия въпрос.
Не, не пасе растнения- махнах ги;
не ближе препарати- чистя само с парочистачктата;
не ходи в банята и тоалетната, т.е. ходи, но и двете са отделени с преграда, зад която не пристъпва;
не хапва човешка храна крадешком;

Ядосах се и отивайки да си вадя медицинско, минах през кабинета на единия вет. и си поисках директно радикално лечение- антибиотик и нещо си там, което го придружава. Съгласи се. Но нали се превърнах в освен в майка-мъченица-мачарокова и в Тома Неверни, та минах, внимание ... през още два кабинета. Всеки гледа така  Rolling Eyes и така  Thinking чудейки се какво му е и гледайки трите МБ и описвайки им нормалното поведение на котката. Но пък и тримата се съгласиха с лечението. Та сега сме 5 дни на АБ и четири на нещо си там, лечебната храна на РК и оризова вода иииии ако не се оправи вече не зная.

Уф, оплаках се.

А, да, и предвид това че Мъртока е на около 6 м., +/– 14 дни, ми направиха забележка, че теглото му било много.  Thinking Тежи около 3,5 кг., но е дълъг и със структурата на пантера.  Mr. Green
Поне ми обясниха, че това, което се случва с него не е опасно за нас, двукраките.

# 256
  • До хладилника, който обичам
Е, че то си има и едри котки, ако е строен и по-висок, нормално е да тежи повече от връстниците си.
Добре ме подсети темата и налях дозата обезпаразитяващо в Даша, доста се обиди и потресе за пет секунди, преди да я викна да яде и да забрави веднага. Давам едно течно обезпаразитяващо с вкус на шоколад, което уж трябва да я подтиква да го изближе сама, но ядец, опитва се да го зарови в купичката като й го сложа; два пъти се мъчих, смесвах с вода, с храна, сега на третия направо в гърлото и от изненада глътна от раз. Амаха Crossing Arms

# 257
  • Варна
Каси,дано бързо му мине.Това малкото коте,което прибрахме имаше такива проблеми.Уж нищо му нямаше според вета,а до кръв в акото се стигна чак.Два дни беше на антибиотик и паучове Роял канин-ентеро-нещо си (забравих).Оправи се за сега  Rolling Eyes
Малко снимки  Heart Eyes

# 258
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ох какво е сладичкоооо!  Heart Eyes И "баткото" си го бива. Heart Eyes Grinning Hug Hug

# 259
Много са хубави, Тузарка, мно-го!  Heart Eyes

Мъртока, който както винаги дреме:

# 260
  • Варна
Някоя добра душа да ми препоръча четиво, което да ми помогне да осмисля, че не бих могла да помогна на всички котки в нужда!  bouquet

# 261
Няма такова, заразно е! Една котка води след себи си идеята за още, и още, и още. Като с децата е. Преди да ги имаш, намираш ги за сладки, но след като се сдобиеш със свое, то вече няма начин да не ти се скъса сърцето, когато някое "детенце" страда, наранявано е, има нужда от помощ ...
С децата само викаме по улиците: "Мац, пис-пис-пис....".  Mr. Green

# 262
  • София
Тузарка, много, много сладки и двамата. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Стейси, не мисля, че има такава литература. Разбирам болката ти, но всички сме така. Hug

Каси, не си писала какви са изпражненията на Мъртимър. Колко чести, с каква консистенция, има ли слуз, колко, има ли кръв. Доколкото разбирам се редуват с нормални периоди. От кога започна всичко? Мери ли се температурата на котето и колко често? Защо не дадоха на Мърти човешки лекарства: Имодиум, Лопедиум и т.н. Усещаш ли да има болка кот при изхождане? Диарията е признак на цял куп заболявания. Трудно е за диагноза-от ядене на мазни неща до тумори може да е. Важното да не се стресираш!!! Hug Какъв антибиотик му дадоха? Дай повече инфо, ще питам и моя вет. Освен моите размисли.

джупас , и аз мисля, че без специална дресировка, дори куче не може да намери друго.
Това, естествено не изключва вероятността мама и малко да намерят другото малко. Разбирам страданието ти по него Hug, не веднъж в темата сме се надявали да се намери загубено животно, но рядко става. Не помня дали писа от колко време я няма, но вместо да я търсите, по-добре я чакайте в къщи, тя познава къщата и вероятността да се върне в нея е по-голяма, отколкото да тръгнете да я търсите. Мога доста да пиша по тема загубена котка, ама досадих сама на себе си с постовете си. Simple Smile

# 263

Това сив британец ли е? Страхотен е.  Hug
pavlinaj  Hugтова е Мишо ... британец да . Мнооого любопитен и голям хитрец .... Naughtyкогато поиска може и да е гальовник.... сладурче сладко... както всички котенца които видях тук !....

# 264
white flower, каква е причината, поради която търсите дом на котето?

Причините са лично - семейни. Касаят лично моето здраве и случки, които промениха живота ми.

Иначе сме си доволни от котето и ( макар че води до финансови загуби) ще го оставим още известно време там, където е свикнало, за да му намерим добър стопанин и да не прибързваме. Също така, ако някой го вземе и след дни/ седмица пожелае да го върне, ние ще си го приберем.

# 265
Мая, благодаря много за отзивчивостта.  Hug
Изпражненията на Мъртимър са кашави, с остър мирис, много рядко воднисти, без кръв, без слуз.
От вчера е на Нороклав от 50. И нещо друго, но не му запомних името.  Embarassed Както и да е, през нощта се беше изходил и о, чудо къщата не вонеше на градски кенеф, както би станало, ако не бях изхвърлила акото веднага.

Бенита, Мишо е  Heart Eyes

# 266
Момичета, нашият бебок от вчера вече пишка сам. Днес ще му взема тоалетна, но последно съм имала коте, когато такива екстри нямаше и маца пишкаше в леген с накъсани вестници. От четене по форуми оставам с впечатление, че силиконовата мирише най-малко... Така ли е? Бенто не ми се иска, защото по цял ден ще са сами с ММ, а той най-вероятно ще си спестява ришкането с лопатка и сигурно ще се размирише. А гледам и разни дървени, натурални има - на тях какъв им е случаят? Май клоня към силикон, но пък като е мъничък дали няма да вземе камъчетата за играчка и да ги размята насам-натам... В голяма чуденка съм, моля за съвет.

А момчето расте с часове, всеки ден като се прибера от работа ми се вижда променен и е научил някой нов номер Heart Eyes По-късно ще кача и снимки.

# 267
  • София
Здравейте! Искам да попитам за някой препарат, с които да напръскам корпуса на дивана столовете, за да не иска котката да си чеше там ноктите. Някой дали има нещо предвид, от което е доволен и изпитано?

# 268
  • Варна
Някоя добра душа да ми препоръча четиво, което да ми помогне да осмисля, че не бих могла да помогна на всички котки в нужда!  bouquet

Hug

Лъки и бебето много ви благодарят за милите думи   bouquet
По въпроса с тоалетната...аз купувам тази на Лидл.Не мирише,оформя се добре,няма прах-чиста работа.Сигурно има по-хубави,но на тази се спряхме.Силиконовите са добре за малко коте,но като порасне отдолу става цяло блато,много ми беше гнусно.За миризмата според мен най-голямо значение има с какво се храни котето,не толкова вида на тоалетната.

# 269
От няколко дена ползваме пясък с аромат на ябълка,марката е някаква Perfekt cat.Все още не е минала изпитателния срок,за да я препоръчам с две ръце,но е обещаваща.Миризмата е приятна и се усеща леко."Топчетата" за почистване са добре фиксирани,не се разпиляват,за разлика от Бенто и др.,които съм пробвала.Доволна.

Общи условия

Активация на акаунт