Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 32 978
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Привет, симпатяги   Simple Smile!
Отчитам се с ето тази тренировка. Хареса ми. Бих пробвала и друго на таз мадама.
polito_87, правилно си се ориентирала към Румяна. Там ще намериш доста информация за правилната техника на изпълнение на упражненията, защото това е особено важно за начинаещ,  и за хранителния режим, който пък от своя страна е най-важен в горенето на мазнините. А тези подрусващите се нещица, са си точно мазнинки Wink
Относно това за колко време се "стягаме". Всичко е строго индивидуално. Всички тук следваме  някакъв режим на хранене. Най-добре е да почетеш и да видиш на теб кое ще ти "пасне" Wink най-много.
Едно е сигурно - с режим и тренировки нещата се случват и момичетата в тази тема са живо доказателство за това!

Скрит текст:
След две седмици заминаваме за Лондон малко на гости, та по този повод съм решила да се размажа от тренировки до тогава, че не се знае там дали изобщо ще отчитам друго освен хайманосване по улиците Simple Smile

# 601
На всички нови в упражненията (по-нови от мен, хе-хе Wink))) ) препоръчвам да гледат това клипче с обяснения за отслабването на Руми, както и статията защо с коремни преси не се топи корем. Няма да чуете някакви велики тайни, но помага човек да си подреди идеите и (реалистичните) очаквания в дългосрочен план. Simple Smile

# 602
Здравейте   bouquet
Днес съм с отчет Buns от PIYO  Peace
Следвам програмата, но обмислям да я прекъсна за предизвикателството на Руми  Simple Smile
Върнах се и към флексибилите класовете преди 2 седмици.
Много се чудя дали да не си взема една карта за фитнес, защото много ми се бяга, а тук времето започна да става невъзможно за бягане навън  Crossing Arms

Искам да попитам, ако някой прави т.нар. Енерджи барс какво слага в тях?
В петък правих едни по рецепта от интернет, като си добавих две-три неща на своя глава. Станаха супер, но са леко трошливи. Та мисълта ми е, използвате ли нещо, което да ги "споява"?
Рецептата, която правих включваше слънчогледови, тиквени семки, овесени ядки, стафиди, киноа, елда, мед, кокосово мляко. Аз добавих малко ленено семе, чия и сурови бадеми и лешници.

# 603
Здравейте, идвам с отчет и въпрос.
Усещане за жена - долна и горна част, преди това нейната разгрявка и после стреча на Шон.Доволна.
Искам да знам има ли клипче на Румяна , което само за след тренировка? Надявам се да не ми е много глупав въпроса ми, но досега не съм виждала. Хранене - доволно режимно, отслабване - йок ( но не ми е най-важното).
За понеделник и аз нямам търпение, харесва ми много идеята.

# 604
Здравейте

За днес отчитам 10мин. нискоинтензивно кардио на Румяна + кардио 2 от БР.
Претеглих се, кантара не мърда  Crossing Arms но съм свалила в см. от корема и гърдите (това наскоро го осъзнах, по един сутиен. Преди ми беше малък, а сега  Crazy )

# 605
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
както и статията защо с коремни преси не се топи корем. Няма да чуете някакви велики тайни, но помага човек да си подреди идеите и (реалистичните) очаквания в дългосрочен план. Simple Smile

Абе наскоро и аз се замислих дали това е наистина така, т.к. и аз бях поддръжник на тази теза и отричах коремните, НО забелязвам, че в много чужди програми го има, напр. Боб Харпър има коремни, забелязвам, че фит тестовете също включват коремни, освен това и Юли ми дава да правя коремни... което ме кара да се замисля много дали това, което пише Румяна е наистина така. Реално наистина няма как да гориш от определена зона, обаче какво ще се покаже след като изгориш мазнините, ако не си тренирал този мускул, не че не можеш и с други упражнения да го тренираш, но да приемем, че стигнеш един нисък % мазнини, който позволява орелефяване, ако не си тренирал корем - ко праим? Не знам.. съмнителна ми се струва тая работа... Отворете да видите на Боб кратката йога за корем колко коремни преси има  Rolling Eyes Фит теста на Блендърите, както и този на US Army  Crazy

Да не ми се обидите трениращите с Румяна, но в последно време започнах да подлагам на сериозно съмнение някои от нещата й  Rolling Eyes

Аз днес съм пас, може един басейн със сауна по-късно. Много ми е мързеливо днес, ама много...

# 606
TDI, Румяна също включва в тренировките си различни видове коремни преси и не ги отрича въобще. Темата е насочена по-скоро за онези хора, които правят само коремни и очакват да оформят плочки, ето цитат от статията "Ако искате да стопите мазнини по корема правете коремни преси (и други упражнения за корем), но включете задължително и мускулите, които ще повишат енергоразхода. От една страна, ако правите коремни преси, другите ви мускули са свежи и след като се измори корема, можете да продължите с бедрата. От друга страна ще сте тренирали по-дълго и ще сте изразходили повече енергия отколкото само с коремни преси." А това обяснява теорията и за мен е много логично и вярно,т.к. за да изчистиш корема е много трудно, трябва да гориш много повече калории "ако искате да харчите повече енергия добре е да „включите” мускулите, които горят повече енергия. Това са големите мускулни групи като бедра, дупе, гърди, гръб и корем. Т.е. за да намалите мазнините по корема, добре е да харчите възможно най-много енергия от общия енергиен ресурс на тялото. А това се получава като включите упражнения за големите мускули,които ще изразходват повече енергия за същите повторения, сравнено с изолирани упражнение за ръце или корем например."
Аз за себе си съм установила,че най-много чистя от корема с кардио. Също и стабилизиращи упражнения за цялото тяло.

Вчера не тренирах, днес не знам, понеже ми дойде и ме наболява корема.  Rolling Eyes

# 607
TDI, Румяна не казва да не правиш коремни преси, а казва да не правиш САМО коремни преси, за да изгориш мазнините в КОРЕМНАТА област. Защото тялото ти не работи така. Хубаво е, че подлагаш на съмнение нещата, човек така търси повече информация и има по-голяма обща култура, примерно.
Аз знам, че като правиш коремни преси, задължително трябва да включиш и гръбни преси, това го правихме и в тренировките по Киокушин, когато ходех едно време... правихме различни серии коремни преси, след които правихме гръбни преси задължително. Спайдър мен им викат май на английски - по корем и повдигаш ръце и крака нагоре.
С почти всички упражнения се включва корема, защо винаги казват във видеата "стегни корема"? А който включва коремни преси (на сама глава), (почти) никога не включва гръбни преси. Статията е написана по-скоро за новаци. Да ти кажа, в тренировките на Румяна не е като да няма коремни преси, но са една минимална част от цялата тренировка и да ти кажа честно - в повечето случаи ги пропускам  Laughing и не е като да нямам преса.

Фрея се е включила малко преди мен с точни цитати Simple Smile

# 608
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Е, добре, ама статията се казва "защо с коремни преси не се топи корем", а не "защо само с коремни преси не се топи корем", или " за да изгорите корема, тренирайте цяло тяло", или "изчистете корема с тренировка на големите мускулни групи като допълнение към пресите".
Така написано заглавието излиза, че няма смисъл от коремните преси  Peace

И както казваше учителката ми по литература "когато критикуваме, трябва да представяме и алтернатива", та ето я моята, голяма фенка съм напоследък на тази авторка: http://www.bb-team.org/author/veronika-nalbatska

# 609
Ако пише "за да изгорите мазнините по корема, тренирайте цялото тяло" няма да прочета статията Wink

# 610
Да ти кажа, в тренировките на Румяна не е като да няма коремни преси, но са една минимална част от цялата тренировка и да ти кажа честно - в повечето случаи ги пропускам  Laughing и не е като да нямам преса.
И аз  Mr. Green ама мен щото нали ме е страх да не заформя плочки или разширя талията  Whistling

TDI, с риск да прозвуча заядливо, предварително се извинявам, но заглавието си е точно каквото трябва да бъде,защото реално ако правиш коремни преси няма да постигнеш нищо (най-малкото,че ти трябва режим за целта).

# 611
Ами тя не казва да не се тренират коремни, защо да ги отричаш чак? Самта тя има в програмите си винаги натоварва корем - дали чрез лицеви опори или чрез истински коремни преси (например вчера правих коремни и вдигане на краката от нейна тренировка). Въпросът е, че с правене на коремни преси не се свалят мазнините конкретно от корема, според мен за това става дума - за мазнините. Аз разбирам, че препоръчва като по-ефективно да се тренира цялото тяло, включително и корема, а не изолирано.

Охо, 5 нови отговора. Simple Smile)))) Няма да си трия всичко, макар че се повратям, но поне ще забърша цитата от статията, понеже Фрея вече го е дала.
Заглавието, дори и да се приеме, че е подвеждащо, все пак стои над цяла статия, която е пълна с обяснения. Wink

Аз ставам за тренировка, че времето ми накъсява. След душа ще прегледам статиите на момичето от бб-тийм. На мен също ми е интересно да чета различни източници и не го намирам непременно за противоречие.

# 612
  • Пловдив
Здравейте!
Мер, Джилиян вклюва гръбни преси, Тони също ги има в програмите си/при него са в тренировката за гръб/, а Шон.. Ех, Шон, толкова работи гърба и така яко натоварва долната част,че там мускулите са ми изпъкнали като въжета, стоят малко като не на място hahaha Но много хора ентусиасти, които смятат,че като правят всеки ден по 300 коремни преси и 100 лицеви опори,ще направят тяло-мечта, не им е ясно и тогава става дисбаланса и проблеми с гърба. Лошото е,че на моите познати-ентусиасти от този тип, това им го обяснявам, но не ми вярват и така си карат.
ТДИ, интересни статии на Вероника, много ми беше любопитно за Плиометричното трениране, тъй като го знам като термин, всеки има такава тренировка в програмата си, но де факто не знаех точно какво значи/освен,че са подскоци/ и какви са му характеристиките. Благодаря!
Поли, , аз дебела бях, но отпусната баш не съм била, въпреки това, аз след 3 месеца режим и тренировки мога да кажа,ме имах видими очертани мускули по гялото, включително и някаква преса и изглеждах доста добре, особенл в сравнение с преди това. Но всеки е различен, обикновено още след първия месец има разлика в това как изглеждаш/ако тренираш качествено,де/
Отчитам Бак ту дъ кор-тренировката с многото гръбни преси. Утре почивка.
Рейни, браво -не и за бомбите, ама така е, но нищо де.  bouquet
Дани, погледни в блога на Би или бобче, там има   chef

# 613
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз днес съм на плодово- зелен4уков ден с превес на зелен4ука като всяка събота и нямах тренировка.

Реших да отведа децата на 4етене на приказки в кварталната библиотека и гледам целия квартал се събрал на нещо като панаир и е имало маратон 5К. Умрях от яд, умрях  Rolling Eyes-. Как съм изпуснала незнам, с такъв кеф щях да у4аствам. Направо ми се дорева  Crazy

# 614
Отчет: UFC Fit - Grapple strenght
Връщам се назад да чета и после ще наваксам с писането, да не ме обвините пак в темерутство.

Общи условия

Активация на акаунт