Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 33 011
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Рейн, честита работа, много успехи и професионално развитие   bouquet

# 406
Вивиан, къде тоз турски магазин?

За извара виждам, че питаш - аз я ям доста, че е богата на протеин, но не толкова мазна като сиренето и кашкавала. Просто към останалото ядене слагам една пълна лъжица. Понякога само за следобедна закуска с малко ядки.
Бъркам я с пресни зеленини от типа магданоз, копър и въобще каквото обичаш или ситно накълцана чушка. Може и щипка лют пипер, ако обичаш.

Купувам тази на Олимпус - най-поносима ми е предвид, че не съм огромен фен на изварата като цяло  Peace

# 407
Здравейте  Hug
Пепи мерси   bouquet надявам се да се чувствам добре в новата среда, да видим
За изварата на мен много ми харесва с плод и канела и в блендера, правих си няколко пъти за след тренировка и мм чудно, хем бързо става. Купувам си (т.е моя приятел купува, че му е близо до работа) от някакъв фирмен магазин на мандра, от там си взимаме и сирене и кашкавал, а от скоро мисля аз да почна да си подквасвам мляко, да видим.
Вивиан и мен така хората ме гледат странно като по една или друга причина разберат, че не ям хляб и сладко - ама как така  Rolling Eyes и какво ядеш? Сякаш само с това се е изхранвало човечеството поколения наред  Tired даже собствената ми майка още не може да проумее  Laughing (не живеем заедно и не е в детайли запозната с ежедневието ми).
Аз днес мисля освен кардиото да направя още нещо, че вчера никак не се натоварих. Май ще почна онова 30 дневно предизвикателство за дупе, и без това е по 10-тина минути.
Пожелавам ви хубав ден (днес тук времето изглежда страхотно, вчера си беше направо зима, ужасно студено)
Лаленце - заповядай, 12 минутна аеробика, която пази коленете - с нея разгрявам и ми действа много добре https://www.youtube.com/watch?v=bIvqGs_05Lg

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 10:52 от RainDanceMaggie

# 408
По-лесно се намира хубаво прясно мляко, отколкото хубава извара. 1 литър прясно мляко и 1 лимон са достатъчни за извара, която не е остатъчен продукт от производството на сирене и кашкавал.

# 409
Здравейте и от мен Simple Smile

Чак сега намерих този прекрасен раздел...
малко за мен.....  много дълги години тренирах, но от известно време преустанових тази дейност за съжалени и ми е много неприятно. Ходя много пеша по около 2 часа на ден, но нищо повече.
Винаги ми е било трудно в домашни условия да правя упражнение... но доста ви почетох и мисля да се пробвам като се надявам, че ще успея и няма да ми писне...
Ще погледна и видео тренировките и ще се похваля.... скоро Stuck Out Tongue

лек и усмихнат ден от мен Simple Smile

# 410
  • София
Смоуки, ето къде е магазина: http://www.bgmaps.com/link/6EEA5912D00BBD965860E7644118B587
Не съм ходила, не знам какво има, разказа е на мъж, който твърди, че имало всичко турско  Laughing
така че имай си едно на ум  Laughing
Благодаря ти за препоръка за извара. Чудя се, дали на Олимпус е не е с добавяни разни незнайни неща, че е спрягана като много вкусна  Rolling Eyes
Аз си взимам от време на време на Равногор, не е лоша.

Линдс, права си, обаче пусти мързел да му се не види ...  Blush

Аз в крайна сметка прегледах Пайо Дренч, но нещо не ме привлече и си направих Лоуър боди от Алфата  Heart Eyes

# 411
  • UK
Tedito82, добре дошла!

Като живеех в София, съм взимала извара от магазините на Добрев и ми харесваше много.

И аз обичам млечни, към българско сирене имам отвращение от малка, но интересното е, че го хапвам в преработен вид - примерно в баница, но никога върху салата или пържени картофи (които и без това вече са табу  Grinning). Но сега си хапвам за закуска по едно парченце от една страхотна отлежала гауда, която открих в магазина до нас. Обожавам италиански и френски сирена почти всякакви, но като гледам какви са им калориите гледам поне да огранича количествата.

Ох, добре, че много рядко се изкушавам от сладко поне, че знам каква краста е  Rolling Eyes.

# 412
Вив, благодаря - мисля, че се сещам - в квартала ми е. Ще го чекна този уикенд още  Mr. Green

# 413
Момичета, днес съм направоооооо разбита!!!
След като тренирах с Румяна близо час гърди гръб и корем, имах час при инструкторка от фитнеса.
Качиха ме на една машина, която рече, че имам да свалям близо 8 кг. мазнини. Отделно, бях след сериозна тренировка и прясно- прясно погълнала божествената комбинация от шок. протеин, кефир и круша. Та машината ме изкара и по- тежка, отколкото съм реално, но това са подробности. Въпросната треньорка просто ме разби. Напади с тежести, коремни, планкове, лицеви опори, имаше и още, но аз споменавам само "мъченията" другото си беше кеф. Дори планковете ме кефеха всъщност и по време на "дъската" си почивах реално. Имаше и ТРХ- упражнения, които също много- много ми харесаха.  Flutter но върха на всичко беше стретчинга, който треньорката ми направи в края на тренировката- около 5- 7 минути, но уникален!!! Така ме разчекна, така ме понатисна тук- там, че се почувствах преродена!!!  Heart Eyes След месец пак ще имаме сесия, да ме види докъде съм я докарала. Аз не съм много сигурна, че ще съм редовна във фитнеса, но пък ще е тамън около края на първия месец на Румяна  Peace
Вив, доколкото разбрах, тези 5- минутки ще са задължителния минимум. Пък колко повторения ще им правиш- твоя си работа! Прекрасно е, че тренировките няма да са дълги, като тези, които изпълнявам в момента!
Относно изварата, аз горещо препоръчвам тази на Добрев!!!
Аз пък тук намерих една много вкусна- руска, както и на Президент, пак руски тертип явно, защото си пише изцяло на руски на нея.  newsm78 Даже в момента я хапвам- с авокадо и малко лют червен пипер- всичко това добре разбъркано. И с оцет де, къде без него.

# 414
Благодаря ви за насоките за храненето и баланса. Ще се постарая да включа по-често риба в менюто, за да увелича протеините. Действително май е малко, а месото ще ми е трудно да го увелича. Преди да имам семейство бях ово-лакто вегетарианка, сега съм на периоди и мъжът ми ме убеди, че трябва да включа поне пуешкото към диетата. Като цяло природата ми е тревопасна, но ще се адаптирам. animal085 Хубаво ме подсетихте за изварата! Не се бях сещала за нея напоследък, а тук имаме ricotta, която всъщност много обичам.

И понеже забелязвам, че в темата много се котират рецептите за десерти Laughing - нискокалорични и без много въглехидрати, сетих се, че тук се среща едно божествено нещо, наречено печена сладка извара с вкус на лимон. Heart Eyes Това е много деликатен и приятен десерт и мисля, че отговаря идеално на изискванията на диетичен режим. Wink Тъй като съм много пишман готвачка, винаги съм купувала сладката извара готова, но ще ви преведа рецептата дословно от италианските сайтове, пък по-опитните кулинарки да помислят за заменки или смяна на някои пропорции, ако преценят:

Скрит текст:

http://guidecucina.pianetadonna.it/come-preparare-la-ricotta-al- … imone-167220.html

Печена сладка извара с вкус на лимон (Ricotta al forno al limone)

4 яйца
1 лъжица картофено нишесте
400 гр. прясна извара
2 лимона
70 гр. захар
1 пакетче ванилия
щипка сол

От лимоните се използва само кората, която трябва да се настърже на ситно ренде.
Разбийте жълтъците на яйцата със захарта, докато станат на пяна. Заделете една малка част от захарта, по-долу се вижда за какво. После добавете нишестето, настърганите лимонови кори и ванилията. Добавете изварата и разбийте добре. Разбийте на сняг белтъците на яйцата с щипка сол и ги добавете към другата смес, разбърквайки леко. Намаслете леко тавичка с диаметър 22 см. и я поръсете с малко захар, изсипете вътре сместа и отгоре поръсете с още малко захар. Сложете тавата в предварително загрята на 160° фурна и печете около 1 час, докато изварата се запече отгоре до леко кафеникаво. Изчакайте да изстине напълно, преди да режете или прехвърляте парчета. Консумира се напълно студена.

# 415
  • UK
Барбич, е ти си нямаше друга работа - лигите ми потекоха като се сетих за тази рикота, а уж разправям наляво и надясно как не се изкушавам от сладко!  Laughing  ooooh!

# 416
Много прилича на един руски сладкиш с извара, който често правя в кукъра... Как ме подсети сега...  Twisted Evil

# 417
  • София
Смоуки, после да кажеш как е от твоята позиция, ако и аз не съм го посетила до тогава  Heart Eyes
Явно сме сравнително съседки  Hug

Barbabeau, много интересна рецепта, благодаря, че я сподели!
Според мен захарта може да се замени с мед или банани, фурми, брашно от рожков.

Тили, благодаря за обяснението  Hug Схванах  Blush
А ти си имала прекрасно преживяване с тази треньорка  Heart Eyes Много гот!

Тедито82, добре дошла   bouquet

# 418
И аз отворих скрития текст на Барбич. Как обичам сладичко, пък и италианско... eat

Покрая темата за изварата точно умувах прясно мляко ли да точа пак и да правя врътки с лимони и да прецеждам, или ще успея да намеря заместител на изварата тук в лицето на рикота. Гледах й съставките на рикотата вчера, уж не са писали някакви добавки. Само не знам дали рикотата не сладни леко.

Понеже Бобче спомена вчера, котидж чийз би ли бил вариант? При нас той е най-евтин, дори по-евтин от Филаделфия, та се учудих че при Бобче удря в джоба. Него пък много обичам с мащерка и лимон да си го подправям.

# 419
Мерида, защо не наблегнеш на растителни белтъчини тогава?
Фея-дай източници. Blush  Hug

Общи условия

Активация на акаунт